| Dr3y a întrebat:

Ham sau Lesa la rottweiler nu vreau sal ranesc dar este o rasa foarte puternica...

7 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Zgarda(lesa e aia de care ti tu). Hamul e pentru tras, deci daca tu ii pui ham de mic:
1. isi deformeaza coloana(face cocoasa)
2. nu va invata niciodata sa mearga la pas.
In plus, nu poti sa-l controlezi cu hamul pe el.

Dupa 6 luni poti sa-i cumperi zgarda de forta, pana atunci o zgarda de piele si pui accentul mult pe dresaj: mersul la pas.
Succes!

| viotedy a răspuns:

In loc de zgarda ai scris lesa.Ham+lesa,nu gatui cainele asa.O zgarda de matase ii pui pentru frumusete, nu sa aplici lesa pe ea.

| Elena_Maria_Dragan_1992 a răspuns:

Hamul il folosesc si eu la Haskiul meu si nu-l raneste insa poate sa te doboare jos, va avea mai multa comoditate cu hamul, dar va fi mult mai linistit in lesa.

| AnaSuricata a răspuns:

Mai bine ii iei un ham pentru ca daca ii iei o lesa, risti sa-l lovesti, pentru ca e activ....si te mai sfatuiesc sa-i pui botnita deoarece este caine de talie mare si multe persoane mai ales mamele cu copiii lor se speri si suna la politie.

| Sobi a răspuns:

Hmm...Intrebare dificila, eu zic sa ii iei o lesa mai rezistenta... Daca nu merge, aplici hamul.Incearca mai intai prima varianta, daca nu merge, o pui pe a doua.

| anamariatare a răspuns:

Daca iei o lesa la un Rottweiler, care este un caine foarte activ, il vei rani cand vei trage langa tine.Iti recomad un ham pentru ca ala e si mai comfortabil si nu-i face rau cainelui. Sper ca ti-am fost de ajutor.

| boss_5292 a răspuns:

Cu hamul e aproape imposibil sa plimbi un rott.
Eu am plimbat cateaua unui vecin de al meu si m-a tarat vreun metru.
El mi-a zis sa o iau cu lesa deoarece nici el nu poate sa o stapaneasca in ham...
Ca sa nu il ranesti iti trebuie o zgarda strangulanta, cand va incepe sa traga il va intepa putin in gat si va reveni la pas langa tine.Astfel se va invata sa nu mai traga in lesa si sa nu iti faca probleme...