| cristina_6690 a întrebat:

Mi.am luat recent un caine, metis cu ciobanesc, pentru paza, desi este pui, a invatat destul de repede comenzi si este ascultator, dar are o mica problema, este foarte fricoasa si nu vrea sa latre deloc, iar agresivitatea si indrasneala ii lipsesc cu desavarsire desi am evitat sa dam in ea sau ceva asemanator. Cum o pot influenta sa fie mai indrasneata si mai agresiva, sa domine mai mult?

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Nu prea ai cum. Incearca sa o enervezi (fara sa o ranesti), sa te joci cu ea sa o pui sa alerge dupa diverse lucruri si sa se "lupte" in joaca, pentru ele, sa nu i le dai imediat.

5 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Fiind un metis nu se stie cat ciobanesc are in ea, deci automat nu se stie daca are sau nu instinct de paza. Vorbind despre ciobanesc in general, caine care are instinct de paza in sange, are nevoie de timp. Cat e mic nu poti sa-i ceri nimic, asteapta pana pe la 1 an,daca are instinctul sigur face paza. Nu trebuie indemnat la agresivitate fiindca poate deveni periculos chiar si pentru voi,iar sa fiti dominati nu e o idee buna,la fel,poate mai tarziu sa fie periculos pentru voi,orice ii apartine(jucarii,mancare,teritoriu) voi puteti fi luati drept o amenintare(daca nu sunteti seful "haitei" si sa sara la voi, deci, lasati-l pe el. Daca are in sange instinctul de paza va face, daca nu, nu. Daca vroiati sa fiti sigur va luati ceva pur(cu pedigree sau din parinti cu pedigree).

| viotedy a răspuns:

Dupa 8-9 luni incepe sa fie mai activa. puii sunt numai cu joaca in cap.

| MisFit20 a răspuns:

Va deveni agresiva daca are asta in sange.

| karsivan a răspuns:

Mai ai rabdare sa creasca, eventual da-o la dresaj.

| defapteunuexist a răspuns:

Stai linistit ca o sa isi dezvolte si agresivitatea o data cu varsta.