La mine a fost simplu ca a fost ideea mamei, dar gandeste-te bine de tot ca un caine traieste destul de mult (a mea are 17 ani) si trebuie sa te ocupi serios de un caine.Se poate imbolnavi, mai usor sau mai grav, trebuie sa stai cu el la tratamente, vaccinuri, controale. E si partea frumoasa cu joaca in parc si dormitul in pat cu capul pe fundul lui (eu asa faceam ca e pufoasa) dar nu e numai joaca in minim 13 ani de viata cu un caine.Esti pregatita pe bune sa scurtezi iesirile cu amicii in parc pentru ca trebuie scos cainele la timp afara? Esti pregatita sa imparti tot ce mananci cu el? Sa-i dai mancare si apa si laptic si tot ce are nevoie la orice ora din zi si noapte? Poate vrea noaptea la 2 sa iasa afara ca nu se mai poate tine-chiar daca e tanar, se poate intampla candva! La batranete va trebui sa-l duci in brate pe scari, sa-l imbraci iarna, sa nu-l tii in curent! Nu te descurajez, e o viata minunata alaturi de un caine dar trebuie sa te gandesti ca nu-l iei doar pentru joaca sau doar pentru 1 an-2.Eu il am de la 11 ani si am 28 si am grija de ea f mult. Uneori mi-a fost ingrozitor de greu (cand a stat prin spitale, operatii, acum ca e batrana si necesita f multa atentie). Nu stiam la ce ma inham la 11 ani dar mi-am dat seama pe parcurs si am zis "da, o sa am grija de ea pana va muri si voi avea grija sa aiba o viata minunata si sa moara de batranete nu din neglijenta-accident, otrava, netratare la timp etc". Va fi exact ca un copil-cu exact aceleasi necesitati doar ca va trebui sa ghicesti tu ce dureri are sau ce nevoi are in miezul noptii! Repet, e f frumos cu un caine dar trebuie sa fii destul de matura sa ai grija de el inca 15 ani de acum incolo
Pai am inceput prin a intreba si am insistat mult si bine ca sa imi iau un catel.Parintii mei nu au dorit dar m-am gandit eu sa invat bine la scoala sa i-au note mari la teze sa ascult sa fiu cuminte sa fac treaba prin casuta le-am sugerat parintilor ca sa vada ca sunt responsabila sa mi aduca un catelus mic pe care il nascuse catelul vecinului.Asa am si facut l-am vaccinat am avut grija de el l-am scos afara, i-am oferit toata dragostea ma jucam cu el incepusem sa ii dresez un pic e bine asa am facut si i-am convins a si am multi catei am 5 catelusi si 2 pisoi dar eu m-am mutat la curte acum! Bafta multa a si fundita?
Paai prin chestii de genu :
- hai mami te rog frumos, promit ca voi avea grije de el...
- uite cat sunt de dragutii, dar cum de pe x ( spui si tu o prt sau o colega ) l-au lasaat?
(( nu e correct vreau si eu cainee.
- te rog eu frumos. nu am avut niciodata un caine! nu vrei sa iesim si noi din rutina asta plictisitoare? te rog ia-mil si promit ca voi fi cuminte si voi avea grije de el
- cere-l de : Craciun / ziua ta / paste
)) nu stiu
( in apropierea sarbatorii bati apropuri cu cat de mult ai vrea un caine, ca nu vrei nimic alceva
)
Eu am Bichon maltese de 3 ani
alb, Sper ca te-am ajutat!
:*
anonim_4396 întreabă: