| Anonimul151 a întrebat:

O întâmplare destul de ciudata..., care îmi pune foarte multe întrebări:

Avem în curte câteva pisici cărora le dam de mâncare de mult timp. Pe parcurs, am mai apărut "pui".

Pisica asta, a fost din februarie - martie acolo, împreună cu alți 2 frați. Pe unul dintre ei din păcate l a omorât câinele vecinului, pentru ca mergea acolo la el.

Iar pe al doilea... Nu știu...
Pe 1 decembrie a fost ultima data când l am văzut. Nu a mâncat nimic, însă pisicile traiesc câteva zile fără sa mănânce. Apa a băut. Și a fost în "putere" în genul ca putea sari, fugi, umbla etc.

Astăzi, pe 4 decembrie... a fost găsit mort. Cum se explica? Nu e ciudată întâmplarea asta? Nu avea nici măcar un an...

Avem lângă casa, un vecin care urăște pisicile ( câinele lui mi-a omorât acel pui, dar la fel și anul trecut ), pentru ca l a lăsat intenționat în gradina. Doar ca să omoare pisicile. Pisicile mergând la "cotețul" lui de găini ca să ii prindă șoarecii și șobolanii.

Îl suspectez, mă gândesc, dar nu am nici o dovada. Dar asta nu ar putea fi otrăvire? Adică... dintr o data așa să moară nu e cam ciudat?

Am cautat și pe internet și din păcate aceste "bestii"care otrăvesc animalele, ca oameni nu se pot numi au toate instrucțiunile de a otrăvi pisicile ( și cred ca și câinii ). Exista chiar și otravă pentru pisici și caini...

Nici nu mai știu ce să spun. Doar că e extrem de ciudat ce s-a întâmplat...

4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

E o idee proasta sa te pui rau cu vecinii, chiar si cu cei dusi cu pluta.Decat sa se ajunga la astfel de scenarii, nu mai bine sterilizezi psicile astfel incat sa nu mai apara pui care vor sfarsi omorati?

| Anonimul151 explică (pentru dullcat):

Știu că e o idee proastă. Însă, dacă aș afla că face astfel de lucruri... I aș explica cu "frumosul" nu sunt genul de persoana care să vorbească urat sau sa faca scandal, ca nu e in regulă sa facă așa ceva. Dar oricum, nu ar înțelege, deci i aș explica practic degeaba. O să încerc la primăvară prin campaniile de sterilizare
gratuita. Am vrut să fac asta anul acesta, dar am avut mici probleme de sănătate, am fost și prin spitale + la alte controale și timpul a fost complet ocupat. Plus că cum spuneam mai sus, nu stau mereu acolo..., pentru că acolo sta bunica mea și am și liceu. Deci chiar nu am cum sa ma ocup 100% de aceste pisici, deși aș vrea. Am si pisica aceea bătrână...

Chestia e că acest vecin lăsa câinele liber intenționat, chiar și prin gradina lui. De vre o 2 - 3 ori, ne am trezit cu el în curtea noastră ( cu cainele lui ). pentru că așa gard are. Am înțeles, i-am spus cu frumosul sa repare gardul. Degeaba. Bine ca nu au fost pisicile atunci pe zonă că era prăpăd...

Fiind un iubitor de pisici, și in general de animale, nu suport astfel de chestii. Și mai ales sa vad oameni care își bat joc de aceste suflete nevinovate. pentru care "legea", nu poate face nimic. Adică sa pedepsească aceste "bestii" : într-un fel. Dar... asta e. Trăim în România...

O să încerc să trec peste deși e greu când iubești atât de mult animalele și când te atașezi de ei. Și când vezi că unii oameni sunt atât de rai cu săracele animale care sunt suflete nevinovate, efectiv aș încerca să fac ceva în privința asta. Că să fie pedepsiți acei oameni.

| carevaescu a răspuns:

Din nefericire sunt foarte mulți oameni care manifestă asemenea cruzime deplorabilă față de animale. Nu prea ai ce face. Nu știu cât de util este să apelezi la protecția animalelor dacă nu ai dovezi că acest vecin otrăvește și omoară intenționat pisicile tale.

Deși sunt conștient ca la țară este greu spre imposibil, singurul lucru real pe care îl poți face este să încerci să ții pisicile departe de gospodăria dânsului.

| Anonimul151 explică (pentru carevaescu):

Da, din păcate e foarte greu... Neavând dovezi clare nu pot să îl acuz, doar mă gândesc și la asta...

Da, ca să pot apela la ajutorul protecției animalelor aș avea nevoie de dovezi, pe care eu din păcate nu le am...

Nu stau la țară ci la oraș... Aș vrea să pot să îi țin departe de curtea lui. Însă nu pot...

Cum bunica mea sta acolo, nu pot sa ii țin pe toți în casă. Având și o pisica bătrână, nu prea s ar înțelege atat de bine, plus că e destul de costisitor sa ii sterilizez și castrez pe toți. Noi, i am "adoptat" intr-un fel în curte, în genul ca le dam de mâncare și le am improvizat locuri unde să doarmă astfel încât sa fie feriți de frig. Chiar recent am comandat de aliexpress un culcuș ( un fel de pat, dar cu puțin acoperiș ). L am comandat într un fel mai mult pentru pisica asta... Dar acum din păcate nu mai e. Îl va folosi fratele lui care singurul din acea "generatie" ( încă nu a ajuns ).

E foarte greu sa ii ții departe de Curtea vecinului, și nefiind întotdeauna acolo. E imposibil.

Dar și dacă a făcut chestia asta cu otrăvirea... E un "monstru". Nu se pot numi oameni aceste specimene. Dar, oricum la un momendat, o sa primească ceea ce merita. Nu va rămâne așa...