Buna Ella,
Imi spui te rog cat de mare este pisica ta? Daca e inca un pui il poti obisnui cu noul caine (a mei se inteleg perfect cu cele 4 pisici).
Daca e mai mare de 1 an eu iti zic sa nu iti dai pisicuta pe un pui de labrador. In momentul in care tu ai adoptat/cumparat puiul de pisica ti-ai asumat o responsabilitate sa o ocrotesti pana la sfarsitul vietii.
Ea a fost alaturi de tine atata timp, iar acum vrei sa o lasi sa mearga la straini?
Gandeste-te putin asupra acestui aspect: daca vrei sa dai pisica spre adoptie o sa gasesti foarte greu un stapan care sa ia o pisica matura, iar daca gasesti, pisica nu se poate obisnui cu noii stapani; pisica nu e caine; de cele mai multe ori pisica fuge de la noii stapani si ajunge pe strazi unde, fiind obisnuita sa fie hranita in permanenta, desi are simturile de a vana; din neatentie poate fi prinsa de un caine vagabond si ea moare in chinuri.
Mai vrei sa iti schimbi pisica care a fost langa tine in tot acest timp cu un caine?
Pa, pa
@Ella: Dar daca iti cumperi un labrador ce faci cu pisica? Ii dai un sut in fund si ii zici pa? Stiu ca suna ingrozitor dar lasa inima sa hotarasca pentru tine daca nu vrei sa suferi stiind ca ai lasat-o afara unde o poate prinde oricine. Ea va suferi dupa tine, va mieuna, te va cauta, cand ramane singura noaptea isi va aminti ce greseli a facut, cum o certai, cum o iubeai, cum vorbeai, cum radeai in timp ce tu vei sta in casa cu noul tau animalut, un labrador. Pisica va plange dupa tine in timp ce tu il rasfeti pe catel.
Te rog ia decizia corecta si impaca si capra si varza
Buna, Ella
Din moment ce ii intrebi pe altii ce sa faci, inseamna ca in adancul inimii tu stii deja raspunsul. O mata 'obisnuita' contra unui catel 'de rasa'. Dilema... O pisica pe care ai salvat-o, ai crescut-o, te-ai atasat de ea si care, in momentul in care o vei da, nu va intelege ce i se intampla si de ce. Va suferi, desigur... Poate va avea noroc, si se va acomoda cu noii 'stapani" (nu exista notiunea de 'stapan', cand vorbim de pisici. Doar prieteni si egali). Un catel este o responsabilitate mai mare. Trebuie plimbat de mai multe ori pe zi, daca vrei sa ai un caine echilibrat si sanatos langa tine. Labradorii sunt grozavi, este adevarat! Si mie imi plac foarte mult. In fine, numai tu stii raspunsul. Nu pot sa iti spun ce sa faci, imi pare rau. Pot numai sa iti spun ce as face eu. As pastra pisica.
Daca problema este zgariatul canapelei, se poate rezolva mai simplu. Instaleaza-i un stalp sau o placa cu sisal in locurile unde ei ii place mai mult sa stea. Gherutele se pot taia. Banuiesc ca pisica sta mai mult in casa, deci nu are nevoie de gherute ca sa se apere de dusmani. Ai grija, insa, cum le tai. Numai varfurile, nu trebuie sa le tai prea tin carne, ca sa nu sangereze. Foloseste manusi cand te joci cu ea. Probabil ai obisnuit-o cu jocuri mai dure de cand era pui, iar acum ea nu isi da seama ca iti face rau.
Numai bine, si iti urez sa iei decizia corecta pentru tine. Cand e vorba de sentimente, cred ca ar fi bine sa lasam inima sa hotarasca. Cel mai important lucru in viata este sa luam decizii a caror amintire sa nu ne doara.
Sincer mie imi plac mult labradorii acum nu stiu ce decizie sa iei depinde de rasa pisicii.
Ideea este ca pisica o am de cand era nascuta si nu e de rasa. Am luat-o din fata blocului. Era toata uda,murdara si mieuna incontinuu. Mama a spus ca dupa ce termina faculateta imi ia un caine. Matsa ii rea adica cand vreau sa ma joc frumos cu ea ma zgarie,musca si uneori adica mai tot timpu
fuge ca descreierata prin casa. Isi ascute ghiarele in canapele si am canapele din piele. Eu, mama, tata si sora mea neam atasat de ea. Am mai avut o pisica care tot la fel isi ascutea ghearele in canapele numai ca pe ea o tineam inchisa in camera la mine pentru ca daca ii dadeam drumu' se ducea si se ascundea dupa un dulap din bucatarie si nu iesea de acolo pana nu ne culcam noi. De aceea tata a luat-o si a aruncat-o la cineva in curte. Am suferit enorm si acum nu stiu cum sa procedez. Eu dupa mine as pastra si matsa dar sa am si cainele dar bineinteles ca nu ma lasa mama ca zice ca ne facem gradina zoologica pentru ca acum pe langa matsa mai avem 10 pesti si 2 broaste testoase. Deci is intr-o situaie delicata![]()
Buna
Ce rasa de mata ai.
ca daca e una vb aia "corcitura" meriita sa o dai. pentru ca si eu am 2 labradori sh daca ii ai de mici i poti dresa sh devin niste catei ffff.cuminti
Astept sa imi rasp.![]()
TeoHugs întreabă: