| Terminatorul69 a întrebat:

Salut! As avea o intrebare, dar am insistenta rugaminte sa mi raspunda doar persoane cunoscatoare/avizate sau care au mai trecut prin experiente similare

Urmeaza ca undeva pe marti, sa adopt o pisica ( femela ) British Shorthair. Eu sunt din Suceava, pisica tocmai la Sibiu. O va aduce proprietara actuala la mine personal. Din ce am inteles, pare o felina linistita si deloc costisitoare. Bea lapte, uraste pliculetele ( ceea ce e bine dpdv medical cat si financiar pentru mine ) si e relativ jucausa ( ceea ce e cam "atipic" pentru rasa aceasta, deoarece sunt cam respingatoare de fel. Dar in fine, green flag ).
Proprietara, telefonic cat discutam, mi-a adus la cunostinta ca pisica nu e sterilizata si urmeaza sa intre in calduri peste 2 saptamani. Un motiv de bucurie pentru ca o pot da la monta iar asta ii ofera si liniste pe partea ei iar mie alti puiuti adorabili pe care sa i donez mai departe, probabil

Insa ma nelinistesc niste ganduri :
-stiu ca in primele zile cand schimba casa, mai ales ca se apropie si perioada caldurii, are tendinta sa si marcheze teritoriul, chiar daca la femele este cam atipic. Lucru pe care l as detesta. Din simplu fapt ca am covoare pretentioase, patul unde n as putea accepta acest comportament sun nicio forma, sau mai rau : mobilierul. Biroul, unde tin obiecte destul de scumpe si chestii si dulapurile cu haine unde din nou n as vrea sa le vad "marcate"
E un risc mare ca acum, la inceput sau in perioada de calduri sa mi inceapa cu astfel de comportamente? Cum le pot preveni?
Sincer am inteles de pe net pana in prezent ca exista niste substante cu feromoni speciali sau difuzoare care sa o impiedice sa recurga la astfel de gesturi. Dar sunt destul de scumpe si nu as da atatia bani, cel putin momentan.

De altfel. Another question. Risc sa nu mi faca la litiera asa cum facea la fostii proprietari? Chiar daca e la un loc accesibil, o sa incerc pe cat de mult posibil sa inchid orice coltisor unde s-ar putea strecura si etc exista vreo varianta sa mi faca pe diferite suprafete/obiecte? Si sa "refuze" litiera ei obisnuita?

Cu miorlaiala pe timpul caldurilor si comportamentul "de baza" atipic sunt documentat si nu ma deranjeaza ca poate nu voi dormi cateva nopti. Insa mie imi e pe partea de igiena. Sunt destul de simandicos si stand singur in casa, sunt obisnuit ca "totul sa fie unde las". ( sau…nimic sa nu fie plin de "marcaje" laughing )

Alt dezavantaj la mine e ca in cabana unde locuiesc, nu am usi decat la baie. Practic totul e "open space". Si cica ar fi recomandat sa o tii cand e in calduri sau in primele zile intr o camera unde o poti inchide sa nu risti problemele mentionate mai sus. Dar in baie exclud acest aspect ( fiind singurul loc unde am usa, repet ) din simplu fapt ca e un spatiu prea micut ca sa se poata desfasura si nu-mi doresc sa sufere sau sa intre in ceva depresii/deceptii urate. Doresc ca la mine sa se simta in siguranta

Acum imi puteti impartasi si voi parerea pe baza intrebarilor mele DAR repet, doar persoanele cu experiente comune, nu comentarii absurde si "stiu de la…" sau "am auzit eu odata…"

Merci frumos! Noapte buna laughing))

10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai bine pentru pisică dar și pentru tine ar fi să nu vă întâlniți niciodată...

Tot ce o să rezulte din acest "mariaj" o să fie o viață mai complicată pentru amândoi și asta 100% din cauza ta; tu nu ești proiectat să ai animale în casă, (la fel ca și mine dealtfel happy )

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, pisicile nu beau lapte fiindca sunt intolerante la lactoza, ele band numai fapte FARA lactoza, care de obicei este foarte scump.
Apoi, pisica trebuiesc hranita cu mancare serioasa, cum sunt conserve speciale pentru pisicute sau/si carne cruda de pui sau vita, taiata marunt la cutit sau tocata.

Nu stiu cati ani are pisicuta asta, dar daca este sub 1 an nu trebuie data la motani, ca poate muri la prima fatare, fiind mult prea mica de varsta.

In orice caz, daca abia ti-o aduce este bine sa nu o stresezi cu motanii, fiindca ii vei face foarte-foarte rau, da-i macar 3-4 luni sa se obisnuiasca cu noua ei casa, cu tine, cu ceilalti ocupanti ai casei si dupa ce s-a stabilizat, sa ii aduci motan.

Nu distruge un sufletel de pisica din dorinta ta sa faca pisoi pe care sa-i vinzi si sa faci gramezi de bani, ca nu vei avea parte de ea daca o stresezi de la inceput si-i dai numai socuri si agitatie.

Am avut toata viata pisici de rasa si-ti spun din experinta ca ce vrei tu acum nu se face nici unui animalut, fiindca il traumatizezi si chiar il poti omori.Ai rabdare sa se acomodeze, fii bland cu animalutul, joaca cu ea, hraneste-o bine si ofera-i jucarii si libertate si gandeste-te la facut pui dupa 6-12 luni, nicium acum.

| qgenius153 a răspuns:

Pisica nu are ce cauta in casa mai mult de cateva ore cand vrea ea. Scopul ei este sa prinda soareci.

| Terminatorul69 explică (pentru Violleta2022):

Eh si acum daca iti zic ca tot ce ai scris e inutil, te superi, asa i?
Stiam eu ca nu trebuie sa ma pierd in detalii la intrebarea mea ca va gasiti aiurea sa "latrati". Femeie!
Am intrebat ceva. Faza cu nefacutul la litiera sau marcarea teritoriului. La asta vreau raspuns! A T A T!

| Terminatorul69 explică (pentru anonim_4396):

Ai vorbit Florinache… happy
Ba, n am treaba. Iubesc maxim animalele! Da’ nu vreau sa si faca nevoile pe unde apuca, mai ales ca are aproape 2 ani si e invatata la litiera

| Terminatorul69 explică (pentru qgenius153):

Waaa descaltat, la tine acolo, la stana, asa se face, nu?
Mâțu’ prinde soareci
Noi astia de la oras, ne permitem sa i cumparam! Te pup!?

| qgenius153 a răspuns (pentru Terminatorul69):

Am 2 pisici care mananca bine. Si inca o data, ce e in nergula cu prinsul de soareci, daca asta mananca pisica? La oras mintea e ilegala?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Terminatorul69):

Atunci latra la alt gard, daca sfaturile mele nu-ti plac!

| Terminatorul69 explică (pentru Violleta2022):

Ce buna esti, copiezi vorbele cum ar veni, crapa ti ar ma ta n puscarie langa tac tu mare ala mort?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Terminatorul69):

O zi buna si tie, taman dupa sufletul tau!