| CodrutSpintecatorul a întrebat:

Azi am fost la sat la bunici si am gasit cu inca un baiat un pisoi si l-am pus intr-o sacosa (destul de mare) si am legat "manerele" intre ele. In week-end o sa ma duc acasa in oras si o sa incerc sa-i fac o cusca de lemn sau ceva, dar pana atunci as vrea sa stiu daca ar avea vreo problema cu mancarea, i-am pus niste covrigei tot in sacosa dar nu stiu daca e destul. Pisoiul e tot in sacosa, in spate la gradina alor mei, si o sa-l tin acolo pana ma intorc, dar vreau sa stiu daca nu ar trebui sa ii mai pun ceva de mancare acolo pana luni... de lapte nu poate fi vorba pentru ca l-ar rasturna peste ea in sacosa, deci poate paine inmuiata in lapte sau smantana? Si cam cata?

Va rog raspundeti repede pentru ca maine ma intorc in oras si pana luni n-as vrea sa moara de foame.

9 răspunsuri:
| pyma a răspuns:

Scoate bietul pui din sacoșă că-l omori.
Roagă-i pe ai tăi să aibă grijă de el, nu poți să-l lași așa, de unul singur într-o sacoșă cu niște covrigi și să te aștepți să-l mai găsești viu. Caută o cutie mare de carton ca alternativă la sacoșă și nu o inchide de tot.
Trebuie să fie hrănit cu bucățele de cărniță, lapte de vacă, smântână, miere, gălbenuș, orez pasat sau cu mâncare pentru pisici, depinde cât de mic este. Apă trebuie să aibă mereu la dispoziție, schimbată zilnic și nu lăsată în soare. Covrigii nu-l ajută cu nimic.
Repet, nu poți să-l lași singur într-o sacoșă, chiar dacă intențiile tale sunt bune, nu îi dai nicio șansă la viață dacă îl abandonezi așa. Dacă ai tăi nu vor să te ajute roagă pe altcineva să aibă grijă de el, vecini, prieteni...

| CodrutSpintecatorul explică (pentru pyma):

I-am dat apa inainte sa il pun acolo, nu stiu cum sa fac sa ii pun acolo fara sa il ud, ma gandeam ca daca ii pun paine inmuiata in lapte nu o sa mai aiba nevoie de apa.

O sa ii fac cusca in week-end si i-o aduc luni cand ma intorc la sat. Nu pot sa il pun in cutie pentru ca fuge si nu il mai gasesc.

| pyma a răspuns (pentru CodrutSpintecatorul):

Îl chinui așa. Măcar se duce cineva la el să vadă dacă e bine, să-l hrănească, să îl scoată să-și facă nevoile, să se joace în aer liber?
Cum să-l lași singur într-o sacoșă atâtea zile? Nu ai dreptul să faci asta, îți bați joc de un suflet chiar dacă ai intenții bune. Mai bine lasă-l liber, așa cel puțin are o șansă.

| CodrutSpintecatorul explică (pentru pyma):

Nu, poate doar prietenul cu care l-am gasit dar nu cred, pentru ca in week-end nu o sa aiba ce sa caute la ai mei in gradina pentru ca eu n-o sa fiu acasa.

Nu mai stie nimeni de el, doar eu si cu el, e in spate de tot la gradina, in vie, pentru ca daca l-ar gasi ai mei nu m-ar lasa sa-l tin. sad

O sa il mai las liber si sa isi faca nevoile pana maine cand plec. Mersi mult de raspunsuri si ca incerci sa ma ajuti.

Daca mai poate cineva sa imi dea sfaturi va rog sa o faceti, altfel ii dau funda lui pyma. Mersi mult la toti care cititi.

| pyma a răspuns (pentru CodrutSpintecatorul):

Măi copil inconștient și egoist ce ești. Ori iei pisoiul și întrebi prin vecini dacă vor să-l adopte, ori îl lași liber. Nu ai dreptul să-l inchizi într-o sacoșă și să-l lași așa cu zilele, așteptându-te pe tine, doar fiindcă vrei tu mult, mult de tot să fie al tău. Nu ai ce să îi oferi, nu îl poți îngriji și e clar că nu îl meriți pentru că îl vezi ca pe un obiect pe care vrei tu neapărat să-l ai, indiferent dacă asta înseamnă că trebuie să-l chinui și să-ți bați joc de el.
E un suflet, nu o jucărie!

| EvangelineLovin a răspuns:

Mai cum sa-l legi in sacosa, gandeste si tu putin. lasa-l in pace, liber, linistit, sa poata sa caute mancare si apa singur, sa se duca la familia lui, mai ales daca e mic poate ca pisica mama lui il cauta. cum sa il bagi in sacosa cu niste covrigi si sa il lasi acolo pana luni. trebuie sa manance la fiecare 4 ore, nu azi si saptamana viitoare. da-i drumul bietului pisoi!

| Axz_axn_1978 a răspuns:

Ai chef de mistolaughinglaughing lasa1l in sacosa pana o sa vina parintii de la serviciu sa te scoata putin pe afara ca ai lut-o razna rau.pacat de tine, esti tanarlaughinglaughing

| cosmynass a răspuns:

Nu totul se bazeaza pe mancare, putina apa si gata, il bagi intr-o sacosa atatea zile si va supravietui. Poate nu moare, dar tot va pati ceva, si chiar daca nu, il chinui! Gandeste putin logic, daca tu ai fi inchisa intr-o cusca (sa nu zic sacosa...), ti-ar placea? Sa ti se dea apa doar odata la 3-4 zile, si mancare niste covrigei.Nu ti-ar placea, sunt sigura.
Deci nici pisoiului nu-i place. Eventual va incepe sa miorlaie, va incerca si poate chiar va reusi sa rupa punga. Si totusi, tu ai spus ca nu vrei sa moara de foame, nu, nu-i ajung doar niste covrigei, dar crezi ca va muri de foame? laughing. Moare de sete pana atunci. Macar oxigen sa aiba.Sau du-te si cumpara o cusca sau o cutie mare,cu gauri,exista asemenea cutii speciale...cel putin la tara se mai vad (au si acoperis,deci nu pot fugi). Repet,nu-l poti ascunde.
Si bine,isi face nevoile azi, maine putin, dar restul in sacosa, banuiesc.
Asta nu inseamna a iubi un animal, asa cum a zis si pyma, chiar daca ai intenti bune il chinui pe micut pisoi!
Trei posibilitati :
1.Ii dezvalui indentitatea, poate te vor lasa ai tai.
2.Ii cumperi o cusca, ceva spatios in care sa aiba tot ce trebuie, desi nu cred eu ca va fi indeajuns incat sa se sature (si mancarea devine stricata si apa calda), sa se joace si alte chestii...
3.Lasa-l liber.
Sper ca te-am ajutat...

| mariadumitrescu62 a răspuns:

Nu il lasa acola il chinui si sa stii ca poate muri mai bine lasa-l liber.Chiar daca iti pare rau daca va pleca nu il mai chinui.P.S nu o spun din rautate si eu am pisica