| D7Alina777 a întrebat:

Am auzit că am ceva care mă face rară și vreau să știu dacă e adevărat sau nu. Și voi aveți același nivel de interocepție și sensibilitate corporală care vă permite să vă auziți corpul nu? Că eu îmi destul de des și sângele cum curge prin vene, îmi aud când îmi mișc ochii, când clipesc, când îmi strâng ochii îmi aud mușchii, inima cum bate, și nu trebuie să fie liniște să le pot auzii.
Când beau apă rece de asemenea o simt cum curge prin mine, când aud sau văd, pe nepregătite mai ales, conținut cu tentă sexuală, în secunda unu deja simt durere. Spuneți-mi că și voi aveți, mi-e greu să cred că e ceva rar așa ceva.
Am auzit că e rar și ca cineva să își imagineze mental desfășurarea în timp ce citește o carte în carte conține povești sau întâmplări, asta chiar că nu pot accepta că e o raritate.

25 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Esti unică.

| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as recomanda sa mergi al un psiholog ori psihiatru pentru o evaluare medicala, fiindca poti avea ipohondrie sau o paranoia.

| D7Alina777 explică (pentru Violleta2022):

Ce treabă are bă tu nu îți auzi corpul la nimic? Tu ai probleme nu eu!

| Violleta2022 a răspuns (pentru D7Alina777):

Ce auzi tu este generat de o problema psihica din capusorul tau, iar boala poate fi numita "paranoia'.
Citeste despre ea online si apoi mergi la un psihiatru pentru o diagnostirae corecta si medicatie adecvata. Sanatate multa!

Doar că te-ai încurcat fiincă paranoia înseamnă când crezi că te urmărește cineva. Eu în schimb îmi pot auzi inima când sunt liniștită și fără să pun mâna, aud de fiecare dată când clipesc, când îmi mișc ochii se aude puțin ca un mic vantuleț, când clipesc se aude puțin mai diferit, se aude puțin dar tot aud. Simt când beau ceva foarte bine când curge, când respir, sunt pur și simplu foarte conștientă de corpul meu, am o sensibilitate mai mare a sistemului nervos, acel corp care face legătura dintre minte și corp nu filtrează bine ci rămâne tot nu doar ce e important. Pe lângă asta am și ADHD care amplifică tot. Sper că ai înțeles acum care este diferența dintre paranoia și acest lucru. O zi bună în continuare

Tot paranoia este si cand inventezi tu diverse scenarii ajungand sa crezi ca sunt reale, nemaiputand sa discerni realitatea de fantezie...

"Persoanele cu tulburare de personalitate paranoidă, de multe ori, nu caută singure un tratament, deoarece nu se consideră că au o problemă. Neîncrederea resimțită în ceilalți reprezintă, de asemenea, o provocare pentru profesioniștii din domeniul sănătății, deoarece încrederea este un factor important al psihoterapiei, o formă de consiliere psihologică. Din această cauză multe persoane cu tulburare de personalitate paranoidă nu își urmează planul de tratament și chiar pot pune la îndoială motivele terapeutului."

Ce zic eu ce înțelegi tu! Am zis că aud puțin, nu tare cât să îmi afecteze viața sa am nevoie de tratament pentru sistemului nervos. Dacă așa am eu sistemul nervos mai sensibil care e problema ta? Nu ai de ce să ai invidie că nu e cine știe ce. Dacă nu mă crezi când zic că sunt mai conștientă de corpul meu, problema e la tine. Am zis că am ADHD dar și un sistem nervos hypersensibil. Când eram mică 3 sau 4 ani, mai știu că nu am dormit o noapte din cauza că îmi simțeam și auzeam inima și nu știam ce bate în mine. Lasă invidia deoparte și gata, ce e așa greu?

Ce-ti tot spun eu si ce tot refuzi tu sa intelegi, este scris taman in cartile de psihiatrie:

"Persoanele cu tulburare de personalitate paranoidă, de multe ori, nu caută singure un tratament, deoarece nu se consideră că au o problemă. Neîncrederea resimțită în ceilalți reprezintă, de asemenea, o provocare pentru profesioniștii din domeniul sănătății, deoarece încrederea este un factor important al psihoterapiei, o formă de consiliere psihologică. Din această cauză multe persoane cu tulburare de personalitate paranoidă nu își urmează planul de tratament și chiar pot pune la îndoială motivele terapeutului."

| Violleta2022 a răspuns:

Te plictisesti teribil, mosulica?

| gabicoo a răspuns:

Noi nu am fost răpiți de extratereștri - deci nu avem cum. laughing

| J0B0MAT a răspuns:

Dacă te concentrezi mult, da poți auzi, însă asta poate fi și un semn al lipsei de mișcare, alimentației nesănătoasă când îți trosnesc articulațiile, ochii, mușchi.

| D7Alina777 explică (pentru J0B0MAT):

Nu mă concentrez și nu îmi trosnește nimic. Mai citește odată.

| J0B0MAT a răspuns (pentru D7Alina777):

Ba da, te concentrezi și probabil ai făcut asta atât de des încât a devenit mult mai ușor și nu mai ai nevoie de atâta concentrare.Nu mi-ai zis dacă faci mișcare regulat, căci dacă nu faci, cu siguranță corpul tău nu e in cea mai bună formă și scoate sunete. De asemenea, există și posibilitatea unor probleme de natură psihică, tulburare obsesiv compulsivă, paranoia etc.

Nu, eu am ADHD, nici nu mă por concentra bine, am probleme de atenția din cauza la ADHD iar tot ADHD face foarte puternică legătura dintre creier și corp plus o sensibilitate mai mare față de tot, inclusiv de simțurile senzoriale mai ales auzul și mirosul și la stimulii din jur. Îmi pot auzi când îmi mișc ochii și când sunt afară fără să fie liniște și fără să dau atenție. Și da, fac mișcare zilnic, nu am altă problemă înafară de ADHD.

| J0B0MAT a răspuns (pentru D7Alina777):

Deci nu e ceva ce se întâmplă unui om normal, dar nu în sensul bun ci e ceva ce ar trebui să încerci să nu mai dai atâta atenție și să te concentrezi pe alte lucruri, gen un hobby.Acorzi atenție lucrului ăstuia, chiar dacă tu crezi că nu.Eu de exemplu dacă mă uit la un film sau citesc și cineva vorbește cu mine, nu prea aud ce spune pentru că mă concentrez la film/carte.Invers, dacă dau atenție la ce spune persoana respectivă, nu mai știu prea bine ce am citit sau văzut. Sfatul meu este ca atunci când se întâmplă lucrurile astea, să îți muți atenția spre a face ceva și vei vedea că nu mai simți acele lucruri dacă nu te mai concentrezi pe ele.
Dau poate tu crezi că e ceva special și îți place, dar și eu pot face asta dacă mă concentrez, însă nu vrea să fac asta, căci prefer să dau atenție altor lucruri mai importante.Nu mă ajută cu nimic să aud cum clipesc și cred că nici pe tine.Dar repet, e o chestie pe care în timp dacă îi dai atenție regulat, ți se va părea că vine natural, deși nu e așa și poți vedea lucrul ăsta dacă te concentrezi pe alte chestii.

Eu sunt așa din totdeauna, logic că m-am obișnuit cu ele, nu mă deranjează. Eu simt și aud multe în același timp, logic că nu sunt atentă la fiecare în parte, nu sunt atentă la nici una din ele când fac ceva ca de exemplu acum scriu, dar când nu fac nimic fără să le dau atenție le aud și simt. Chiar dacă sunt conștientă de respirație și de bătăile inimii, nu înseamnă că am non-stop atenția pe ele.

| StoicAnalysis a răspuns:

Ok, si cu ce vrei sa te ajutam?

| D7Alina777 explică (pentru StoicAnalysis):

Da, spunând dacă și voi vă regăsiți sau nu în ce am spus sau dacă știți dacă e comun sau rar asta

| StoicAnalysis a răspuns (pentru D7Alina777):

Nu ma regasesc. Si nici nu am auzit de asta. Banuiesc si eu ca e destul de rar. Aia e. mergi mai departe cu viata, si in timp creierul tau o sa ignore senzatiile pe care le simti acum.

Da le aud de când eram mică. Când aveam vreo 3, 4 ani nu puteam dormi noaptea din cauza că îmi bătea inima, o simțeam și o auzeam și nu știam ce bate în mine, având 4 ani maxim, țin minte și acum că nu am dormit o noapte din cauza asta

In timp creierul tau va invata sa le ignore, doar ca dureaza mai mult timp. Ai nevoie de rabdare, calm, si acceptare.

Ca sa iti dai seama, ceva similar avem absolut toti oamenii. ochii nostri de fapt vad in permanenta nasul. insa creierul nostru a invatat sa il ignore. Tu acum ti se pare ca vezi tot campul vizual, cand de fapt cu fiecare ochi, tu vezi nasul in toata splendoarea lui.

Asa o sa invete creierul sa se obisnuiasca si cu senzatia ta accentuata de simt. Doar ca dureaza mai mult timp, din moment ce nu ai aceasta abilitate inascuta, asa cum avem toti abilitatea inascuta de a ignora nasul din campul vizual.

Ne vedem fiecare nasul în mod real și constant doar că nu ne concentrăm pe el tot timpul. Tu nu îți observi nasul când te uiți drept, fără să fe uiți la el?

Tocmai asta am zis.

| D7Alina777 explică:

Din cate îmi dau seama are dreptate chatGPT. Nu știu dacă să o iau ca pe o binecuvântare sau ca pe ceva deranjant doar că m-am obișnuit și de asta nu mi se pare frustrant.

| danpopa777 a răspuns:

Esti singura din lume