| noreligion a întrebat:

Am si eu o mica nelamurire:
-Cine alege caracterul unei intrebari si ce studii de specialitate are acea persoana?
Intreb deoarece mi s-au refuzat cateva intrebari pe motiv ca sunt IRELEVANTE. Exista moderatori care au studiat teologia si se pot pronunta in acest sens, sau cum se practica la noi, la romani, stim din toate cate nimic, si ne dam cu parerea ca tot este free?
Am pus intrebarea pentru ca pe viitor sa fiu mai atenta in ceea ce priveste enuntul postarilor mele.

5 răspunsuri:
| Dannyjj a răspuns:

Acuma serios si pe mine m-ai enervat cateodata doar ca eu nu cred ca ti-am raportat vreo intrebare.
Deci eu cred ca tu incerci sa schimbi oamenii credinciosi in atei deci asta nu se poate omule, nu inteleg ce tot vrei cu intrebarile, cu postarile ca unele nu sunt intrebari ce ai pus, chiar nu inteleg ce vrei cu astea? Vrei sa zicem toti gata nu mai credem in Dumnezeu? Asta nici odata nu se va intampla, deci cum adica existi tu si nu exista Dumnezeu? Exista atatia idioti pe lume si sa zic ca nu exista Dumnezeu? Fara suparare dar deschide ochii, uita-te la corpul tau uman ai inima, ai plamani in tine, cum de celulele atat de mici fac muschii tai sa se miste si sa poti sa ridici si dublul greutatii corpului tau? Parca toate astea au fost facute cu cap de catre cineva, inima ta bate fara ca tu sa vrei, fara sa iti dai seama, eu zic ca totusi avem un creator.
Nu sunt eu foarte religios sa citesc biblia, sa merg in fiecare duminica la biserca dar in Dumnezeu totusi eu cred.
Bafta!

| Parintele a răspuns:

Iti spun eu cum stau treburile in cazul tau: O ceata intreaga de asa zisi crestini care nu au citit biblia dar cred in D-zeu doar pentru ca asa au fost invatati de mici de catre parinti, indoctrinati, se simt ofensati si intrigati cand cineva le arata cate greseli si bazaconii apar in cartea lor sfanta, se tem sa nu fie adevarat, devin masochisti in credinta oarba si de teama ca sa nu le fie luata portia de viata vesnica iti raporteaza intrebarea prin "Caracter irelevant" daca 2... 3 asemenea oameni fac gestul asta.intrebarea ta oricat de logica pare se duce la cosul de gunoi. Nu cred ca exista neaparat moderatori care sa faca acest lucru, probabil scriptul lucreaza automat; de exemplu la un numar de 3 raportari negative sa dipara intrebarea. Asta cred.

| Parmalat a răspuns:

@RalucaTPUro

Nu cred ca e cazul sa-i stergeti intrebarile, de obicei ridica niste probleme interesante la care alte religii au alte raspunsuri. Cel putin din punctul meu de vedere imi face placere sa prezint perspectiva Islamului asupra problemelor ridicate, iar pentru persoanele deschise la multiculturalitate o astfel de discutie poate fi interesanta.
Nici eu nu cred ca profetul Iisus e fiul lui Dumnezeu de exemplu, dar asta nu inseamna ca atunci cand ii dau un raspuns citand din Coran incerc s-o convertesc la Islam.
In general la intrebari trebuie sa raspunda cei care pot oferi un raspuns, iar ceilalti sa se abtina daca nu-i intereseaza subiectul.

| mihaibrasov a răspuns:

Eu as vrea totusi sa discut cu tine (nu sa te conving de ceva anume, ai trairi clare) mai mult pe mess daca vrei. Id. ul meu e mihaidinbrasov

| noreligion explică:

@RalucaTPUro

,, pentru stergerea catorva intrebari chiar eu sunt responsabila si ti-am postat si un raspuns la o intrebare in care explicam de ce si in care te rugam sa tii cont de cateva aspecte.''
Scuza-ma, insa nu am observat raspunsul d-voastra.Probabil ca ati raspuns dupa ce ati sters intrebarea.Nu intru decat sa postez o noua intrebare, si arareori intru pentru a raspunde la propriile-mi postari.
,,- unele nu sunt neaparat intrebari, cat propaganda a optiunii tale religioase''
Am o mare problema, intrebarile intotdeuna le insotesc de exemple.Acest lucru nu inseamna ca fac propaganda religioasa sau nereligioasa. Faptul ca pun o intrebare, inseamna ca NU CUNOSC RASPUNSUL, drept urmare, daca as pune o intrebare de genul,, de ce dumnezeu accepta sacrificiile umane'', fara a posta si exemple, raspunsurile ar fi in majoritate,, Dumnezeu NU accepta niciun sacrificiu'', insa biblia spune altceva.Numai si numai din acest motiv imi insotesc toate intrebarile de exemple din biblie(pentru ca intrebarile mele sunt strict legate de biblie)
,,- scoti din context (adesea)''
Faptul ca uneori iau ad-literam anumite versete nu inseamna ca scot din context.Este o mare diferenta sa citesti ad-literam si sa scoti din context, iar d-voastra ar trebui sa cunoasteti acest lucru.
,, Nu are nimeni nici o problema cu niciuna dintre optiunile confesionale care exista pe lumea aceasta, insa eu am o problema cu cei care se folosesc de acest site pentru a converti pe altii la opiniile si optiunile lor sau pentru a demonstra "lumii" ca au ei dreptate.''
Va contrazicceti singura, sau sa inteleg ca in afara de restul userilor, d-voastra sunteti singura persoana care are o problema de natura religioasa? Eu nu incerc sa convertesc pe nimeni, drept urmare nici nu intru in polemica cu ceilalti useri, decat foarte rar, asa ca se exclude optiunea de a demonstra celorlalti ca,, eu am dreptate''. Enuntul d-voastra ar fi fost corect in contextul in care la fiecare postare a mea, as fi intrat in polemica si mi-as fi spus punctul de vedere, insa nu fac acest lucru tocmai pentru a nu se interpreta.Nu spun ca nu o fac deloc, insa foarte rar, si atunci numai pentru ca raspunsul este foarte slab documentat.In rest nu am probleme de nici un fel cu nimeni, cu toate ca unii chiar au probleme cu mine.
,, Nu erai pe site (sau poate ca erai, cu alt cont) mai demult, cand stergeam zilnic multe postari la fel de propagandiste si/sau indarjite ca ale tale, numai ca veneau din polul opus, adica de la diferiti teisti convinsi.''
Sa ne intelegem:
-Nu am avut cont pana in prezent pe acest site si nici nu doresc sa raman la nesfarsit pe el.Am cunoscut acest site printr-o cunostinta si m-am hotarat sa vad ce este asa de nelalocul lui pe el.Am observat acum, marea majoritate, cu toate ca habar nu au de ceea ce spun, isi dau cu parerea.In concluzie, aceasta fraza nu isi are rostul. Ok?
,, Tot in raspunsul acela te rugam sa ii respecti pe ceilalti si optiunile lor (mi-au fost raportate multe dintre postarile tale, de catre multi utilizatori - pe unele le-am sters, pe altele nu).''
Ti-am spus si ti-o repet:
-Nu am gasit nici un raspuns de-al d-voastra la postarile mele, altfel as fi intrat in legatura cu d-voastra pe calea mesajului, nu as fi postat aici.Corect?
, Daca este nevoie de orice lamurire suplimentara, imi poti scrie un mesaj privat.''
Ok! Vom continua sa lamurim anumite aspecte legate de respectarea opiniilor in privat.Si scuzati-ma daca am postat aceasta intrebare, insa asa cum am mai spus, nu am gasit nici un raspuns al d-voastra drept urmare avand anumite nelamuriri m-am hotarat sa mi le clarific.Acum observ ceea ce este nelalocul lui pe acest site, asa cum mi-a spus si cunostinta mea:moderarea lasa de dorit!
,, PS - ca sa nu fie neclaritati, nu e vorba de teologie, ci de tipul, intentia si directia postarilor respective.''
Nu inteleg, sunt simple intrebari care pe mine ma framanta.Si da, tine de istoria religiilor, tine de teologie, sau d-voastra doriti sa le puneti in categoria beletristica? V-as fi recunoscatoare!
In concluzie, tot nu mi-ati raspuns la intrebare:
-Ce studii aveti? Ati studiat teologia, ati studiat istoria religiilor? Inca imi mentin aceste doua intrebari si le vom dezbate in privat, daca nu doriti sa o facem aici.