| Doarunaltutilizator a întrebat:

As avea nevoie de niste sfaturi.
Bun,cum as putea sa plec intr-o altă tara si tot acolo sa ma stabilesc definitiv.
Cum ar trebui sa procedez,cum mi-as gasi acolo o locuinta(nu neaparat o casa,poate fi si un apartament), un job cat de cat OK si cum as obtine cetatenie pentru acea tara?

2 răspunsuri:
| Basileu a răspuns:

Salut!
Exista mai multe variante de a dobandii cetatenia unei tari:
1)Sa te nasti acoolo big grin
2)Sa te casatoresti acolo cu persoana care are deja cetatenie aceea.
3)Sa ai foarte multi ani petrecuti acolo + taxe la stat platite anual, fara probleme legale de nici un fel, varsta minima legala fiind 18 sau 20+.
De altfel pentru a putea ajunge intr-o alta tara sunt la fel mai multe variante(Vorbim strict de tari care nu fac parte din spatiul European in care ai nevoie de viza):
1)Pasaport plus cerere de viza, ceea ce la unele tari dureaza si in mare parte nu se accepta(gen America) insa pentru tari mai 'putin' importante cum ar fi Ucraina se poate linistit big grin
2)Cererile de tip se fac cu multa vreme si se depun cu multa vreme iniainte sa vrei sa mergi in acea tara deoarece sunt muulti pasi prin care va trece dosarul tau cu cererea pana sa fie aprobat/sau nu.
3)Trebuie sa fi foarte curat din punct de vedere legal, 18+ si student sau angajat, insa nu la curatenie happy, ceva job mai serios deoarece ei analizeaza tot ceea ce ai fost si ceea ce esti acum(ca si om, loc de munca, caracter, provenienta ..etc)
5)Loterie vizelor(o ruleta cu vize) da ca ai norocul prinzi ceva de un an sau doi
6)Incerci sa fugi cu ajutorul unor organizatii(de dans, balet, muzica teatru, voluntariat) care primesc viza ca si organizatie care merge in, ex:America pentru a presta anumite servici acelei tari.Toate acestea se fac prin intermediul ministerului culturii si sportului si in deosebi de cateva ori pe an, grupuri de genul merg in tari pe care unii dintre noi nici de am vrea nu am putea, inscrie-te intr-un grup si ramai acolo laughing
Funda?

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Sunt 2 variante mari si late:
1. Tara UE: poti sa pleci chiar maine, doar cu buletinul, trebuie doar sa ai suficienti bani ca sa ai unde locui si intretine pana gasesti ceva de lucru. E exact la fel cum ai pleca in alt oras/judet. Cetatenia o poti obtine dupa minim 5 ani de rezidenta dand examen (exact cum dau si cetatenii straini in Romania), trebuie sa stii bine limba tarii respective si alte cele. Poti sta nedefinit si ca cetatean roman, ai exact aceleasi drepturi ca un localnic dar nu poti vota in alegerile lor cu exceptia celor locale (pentru primari, consilii locale/regionale).
2. Tara non-UE: trebuie sa ai pasaport si trebuie sa obtii o viza de resedinta/resedinta permanenta pe unul din motivele admise de legislatia tarii respective. In tarile cautate de emigranti nu este simplu deloc, trebuie sa ai ori foarte multi bani or o meserie foarte cautata in tarile respective. Conditiile de obtinere a vizei de resedinta/resedinta permanenta difera de la tara la tara.