| Seb1 a întrebat:

Salut, TPU. Am o problema foarte mare. Bunicul meu are un teren si o casa la tara, teren care e pe numele mamei sale, care, a murit in 1996. Problema este ca bunicul meu nu are titlu de proprietate si, noi incercam mereu sa facem rost de el de la primaria comunei de care apartine acel teren, dar cei de la primarie ne tot amana, de aproximativ 17 ani de zile. Nu se poate rezolva nimic, am dus toate actele necesare si tot ce ne-au cerut, insa cei de la primarie ne tot amana [am impresia ca nu vor sa ne ajute]. Ce ar fi de facut, unde trebuie sa merg sa fac o plangere de abuz in serviciu, impotriva celor de la primarie? Sau cum as putea sa procedez pentru a obtine acel titlu de proprietate, pentru ca bunicul meu sa poata face imparteala de terenuri din satul sau natal cu fratii sai? Am nevoie neaparat de un raspuns!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Titlul de proprietate se emite de Comisia judeteana, pe baza propunerii Comisiei locale. Daca s-a eliberat deja titlul de proprietate ar trebui ca bunicul sa-l aiba. Poate Comisia locala nu a trimis propunerea la Comisia judeteana.
Conform L.18/1991, rep. in 1998, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.64.(1) În cazul în care comisia locală refuză înmânarea titlului de proprietate emis de comisia judeţeană sau punerea efectivă în posesie, persoana nemulţumită poate face plângere la instanţa în a carei rază teritorială este situat terenul.
  (2) Dacă instanţa admite plângerea, primarul va fi obligat să execute de îndată înmânarea titlului de proprietate sau, după caz, punerea efectivă în posesie, sub sancţiunea plăţii de penalităţi în condiţiile prevăzute la art. 894 din Codul de procedură civilă."

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca terenul este pe numele mamei bunicului atunci trebuia sa faca succesiunea dupa mama sa si obtinea, impreuna cu fratii/surorile sale (daca are) un certificat de mostenitor si in baza acestuia ar fi obtinut dreptul de proprietate si era intabulat in cartea funciara. Dupa aceasta putea sa faca partajul cu fratii sai.

| Seb1 explică (pentru Ioandelasal):

Salut! Am uitat sa mentionez, cred ca din graba sau neatentie, faptul ca bunicul meu a apelat la un mediator si, au semnat toti fratii pentru imparteala terenurilor pe un act eliberat de acesta. Problema e ca titlul de proprietate, din cate am inteles, trebuia sa il trimita astia de la primarie la municipiu, pentru ca sa se poata continua procesul [cred], si nu vor sa il trimita. Il tin la ei si ne tot amana, argumentand niste abureli, adica il tin la ei si nu vor nici sa il elibereze, nici sa il trimita mai departe, la municipiu, ca sa se poata continua procesul actelor. Ce as putea sa fac in situatia asta? Acord funda daca ma poti ajuta la problema aceasta! Multumesc!

| InVisible99 a răspuns:

Stiam ca in astfel de cazuri ar fi nevoie de semnatura fratilor bunicului tau precum ca sunt de acord ca acesta sa intre in drepturi(insa nu stiu sigur)
ori vorbesti cu un avocat ceva sau cheama televiziunea laughing