| Gentiana a întrebat:

Poate credeti ca sunt nebuna! Dar, nu sunt! Am auzit de la un prieten ca el nu crede in Dumnezeu deorece se intampla multe lucruri neplacute pe aceasta planeta.Eu am incercat sa'l conving sa creada si sa ii zic ca El ne pedepseste pentru. relele ce le'am facut.eu cred In Dumnzeu de cand ma stiu, si inca mai cred, oricine mi'ar zice ca nu crede.Lamuriti-ma si spuneti'va parerea, si daca voi credeti in El!

Răspuns Câştigător
| USERname_1596 a răspuns:

Normal ca eu una cred.
Fai o surpriza, i`al de mana si daca in orasul tau exista de preferat o biserica evanghelica(nu conteaza daca esti sambetist, ortodox sau altceva, acolo v-a intelege mai bine)du`l acolo(e duminica).
Apoi du`l acasa la tine, si si vizionati impreuna filmul "patimile lui Hristos", si dai o biblie cadou(un noul testament) si apoi roga`l sa se gandeasca la urmatoarele:
cine a creat lumea?
cine hotaraste cum e timpul afara?
De ce oamenii nu sunt animale?
De ce Dumnezeu ne iubeste?

Sper sa te ajute

14 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Nu cred ca trebuie sa conteze ce cred altii, propria-ti convingere conteaza. Daca este un lucru pozitiv in viata ta, "keep walking".

| Vizitiul a răspuns:

Indubitabil, da! Dumnezeu-Creatorul, persista in fiecare dintre noi, fara voia Sa, nu am realiza nimic, nu ne-am atinge idealurile. Este omnipotent, nu are contracandidat. Cu aceasta ocazie simt nevoia sa adaug (diabolus=satana=dracul=diabolus, care inseamna om brafitor.) Cred in Dumnezeu, pentru ca Îi simt prezenta in fiecare clipa.

| xibalba a răspuns:

@Alexandra., atunci varsa o lacrima si pentru mine.
Eu nu cred, dar nu despre asta vorbesc. Vreau sa iti zic ca e alegerea fiecaruia sa creada sau sa nu creada. tu crezi in dumnezeu pentru ca ai tai ti-au zis de el, pentru ca la scoala se vorbeste de dumnezeu, pentru ca multa lume traieste cu frica de dumnezeu. Dar altfel, incearca sa vezi situatia in care nimeni, dar absolut nimeni nu iti vorbea despre dumnezeu. In situatia asta nu aveai de unde sa stii ca exista asa ceva, pentru ca dumnezeu nu vine si se arata pe parcursul vietii si ne zice" ba, vezi ca sunt dumnezeu si ca de azi inainte trebuie sa stii de existenta mea".
Si tu nu ai incercat sa il convingi sa creada in d-zeu pe prietenul tau, tu l`ai amenintat ca dumnezeu il va pedepsi pentru toate relele, ca tralala. Asta e amenintare, si el, ar fi trebuit sa se simta amenintat si sa creada. Dar uite ca n`a fost asa. Pana una alta, lasa omul sa creada ce vrea. E drept in constitutie al fiecarui om sa isi aleaga religia proprie.

Eu nu cred ca scopul omului pe pamant e sa se inchine o viata lui dumnezeu, sa ii aduca jertfe pe vecie. Cred ca scopul omului e sa traiasca pentru el, sa fie moral fara sa aiba frica de cineva sau de "flacarile" din iad. Sa fie moral pentru ca asa e uman, sa ajute pentru ca e la fel de normal, sa fie un om onest, pentru ca asa trebuie, nu pentru ca asa e legea sau pentru ca asa vrea EL.

| stillhartu a răspuns:

@amigo ai idee cat de mult ai gresit in ceea ce ai zis?
Cine a creat lumea? Ai auzit de "Big Bang"? Teorie care in curand va fi demonstrata.
Cine hotaraste cum e timpul afara? Curentii de aer dragul meu, anotimpul, pozitia soarelui, pozitia locatiei pe glob etc.
De ce oamenii nu sunt animale? Gresit! Oamenii sunt tot niste animale doar ca superioare celorlalte. Exista diversi factori care au dus la dezvoltarea animalului "omul".
De ce ne iubeste Dumnezeu? Nu are ce face? Se plictiseste? Ne amageste? Nu stim daca Dumnezeu ne iubeste sau nu. Iar daca ne iubeste, cu siguranta are preferatii lui. Ca altfel n-ar muri oamenii nevinovati de foame, de frig sau de boli. Altfel, nu ne-ar "trimite" sa ardem in focul iadului si sa ducem o viata in chinuri.
Prietenul tau nu crede in Dumnezeu? Probabil ca stie el ce zice. Apreciez foarte mult ca incerci sa-l ajuti si si el apreciaza asta. Oarecum. In orice caz, amenintandu-l ca va fi pedepsit daca nu asculta de "Doamne-Doamne" nu vei rezolva nimic. Mai bine adu-i niste argumente solide care sa-i intareasca credinta(sau necredinta) decat sa-l sperii. Explica-i tu de ce crezi si de ce ar fi bine ca si el sa creada.

| roxxy96 a răspuns:

Eu cred in Dumnezeu. eu zic sa il chemi o data la tine sau sa iesiti in parc si sa iti iei biblia cu tine si sa incepi sa ii explici ca Dumnezeu exista si ca El a facut lumea si ca Fiul Lui Dumnezeu sa rastignit pentru iertarea pacatelor noastre

| dyddyyyx18 a răspuns:

Si eu cred happy

| SturmirCloudKeeper a răspuns:

El ne pedepseste pentru pacatele noastre? Te rog spune-mi ce pacat a avut acest copil din poza. Nu e nevoie sa-mi raspunzi. http://s4.hubimg.com/u/2279243_f520.jpg

| lilboutique a răspuns:

Lucrurile rele care se intampla pe aceasta planeta nu se intampla pentru ca Dumnezeu nu exista, ci pentru ca oamenii nu gandesc, ei provoaca tot acest rau, ma rog. Ideea e ca Dumnezeu ne-a dat libera gandire si posibilitatea de a alege intre bine si rau, daca unii oameni provoaca lucrurile neplacute care il determina pe acel prieten al tau sa nu creada in Dumnezeu este treaba lor. Ei vor fi pedepsiti pentru ceea ce fac!

| Alexandra. a răspuns:

Offf.mai exista si oameni din astia care nu cred! straight face Stiu si eu un baiat... Sincera sa fiu, imi vine sa plang cand vad asa oameni. DA, bineinteles ca cred ca Dumnezeu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aha

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai incercat sa il ajuti sa isi schimbe parerea si sa o ia spre un drum mai bun dar el nu a vrut.Nu ai ce face, ai procedat bine ca ai vrut sa-l ajuti, u ti-ai facut datoria dar mai mult nu poti face, nu ii poti schimba mentalitatea...bineinteles ca cred in Dumnezeu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prietenul tau a adus cel mai prost motiv pentru a nu crede in Dumnezeu. Stai linistita, nici el nu-si da seama ce inseamna o asemena existenta sau ce motive ar fi care o dezaproba. Oricum, nu-i poti impune in ce sa creada, este strict problema luiwinking.

| notorious a răspuns:

Hai ma iar sunteti sonati dupa d_zeu? o sa vedeti voi daca exista sau nu peste aproximativ 70 80 ani cand va veti duce happy pahahahahahah da-mi funtita sexy girl

| Văduva neagră a răspuns:

- eh vai ce sa-ti spun happy. nu sjtie cum sa atraga atentia. probabil te place. si ca sa te vada langa el cat mai mult. explcandu`i ca tu crezi in D`zeu. a adus motivul asta`! laughing. eh`,. ce sa-i faci. asta e happy. mai sunt si dinasjtia! laughing