anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara, as dori sa aflu mai pe inteles ce inseamna HISTEROSONOGRAFIE. ma chinui de 3 ani sa raman insarcinata, am fost la mai multi medici, abia de cateva luni am aflat ca am trompele infundate.sunt programata sa fac HISTE... si i-mi cam este frica nu stiu ce ma asteapta, si daca dupa interventie pot ramane insarcinata.va rog dati-mi si mie un raspuns.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu cumva histerosalpingografie? Este o metoda diagnostica si terapeutica care consta in introducerea unei substante de contrast in trompe prin vagin, col uterin si uter. Apoi se fac radiografii pentru a vedea substanta de contrast si modul in care ea opacifiaza trompele. Se pot vedea obstacolele si unele pot fi chiar indepartate de substanta de contrast. Daca se vad obstacole, se poate interveni chirurgical pentru permeabilizarea trompelor. Am inteles ca salpingografia nu e dureroasa, ci doar un pic neplacuta.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Slayer, ai dreptate. Nu stiu de ce am inteles asa, cred ca n-am fost atenta.

| mioara a răspuns:

Www.sfatul medicului .ro

| slayer666 a răspuns:

Este o intrebare complexa. Dar am gasit raspunsul pe fertilizare-in-vitro.ro ( http://www. fertilizare-in-vitro.ro/hycosy.php ).
@Brigaela histerosalpingografia si histerosonografia sunt 2 proceduri diferite:)