Salut. Este la fel de sigur ca orice platforma. Mai sigur decât OLX și eMag, dar nu lipsit de riscuri de înșelăciune. Amazon livrează oriunde, evident nu cu curierii lor ci cu curieri terti. Dacă eu din UK (cu Amazon UK) am putut trimite și înainte și după Brexit (cu vamă de data asta) colete in Ro și au ajuns cu UPS/DHL etc, atunci poți și dumneata. Baftă.
Ma gândesc sa plătesc ceva cu cardul pe ebay si sa.nu vina, s.au eventual sa.nu mai fie pe stoc acel produs. Și eu sa pierd banii
Se poate întâmpla. Deși eBay are o politică de redund destul de sa zicem ok, nu se compara cu Amazon (unde îți primești banii înapoi pe orice și în orice situație). Am cumpărat de câteva zeci de ori pe ebay și doar o dată am avut probleme. Am cumpărat de la un user cu multe vânzări și calificativ maxim, produsul nu a sosit niciodată. Am deschis un litigiu pe ebay și după nspe emailuri dus -intors nu m-au despăgubit, ba mai mult userul și-a șters și contul. Rar, dar se întâmplă.
E bay este un fel de olx al nostru? De exemplu comand niste casti si în colet e altceva?
Ebay este o platformă de vânzări online între utilizatori finali. Deși, că alte platforme de vânzări on-line, au politici anti-scam etc, nu își asumă in general răspunderea pentru activitatea utilizatorilor și tranzacțiile dintre ei, doar într-o mică măsură. Ei mijlocesc tranzacția. O dată ce coletul a fost livrat (fara verificare) banii sunt transferați vânzătorului. Și acesta poate alege să dispară. Este greu să mai recuperezi ceva. Coletele de obicei se livrează fara verificare. Așa că singura siguranță oarecum, rezidă în recenziile și volumul de produse vândut ale vânzătorului. Cam așa.
Ba sigur ca Amazon livreaza si in Romania, trebuie doar sa comanzi de pe o versiune de Amazon europeana, cum ar fi amazon.de. Eu am comandat si a venit fara probleme! Cat despre Ebay, nu iti face griji, exista buyer protection si nu pierzi niciun ban, sigura problema pot fi taxele mari pe livrare.