anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cat de des ai ocazia sa cumperi direct de la producator?

Venită prin Twitter către @tpuro de la @incaltaminte
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pretul direct la producator poate fi mai mare decit la vinzator. Pare absurd? Asa credeam si eu dar m-am lamurit ca asa este.
La " poarta " producatorul are un pret mare, cu mult mai mare decit cel cu care vinde distribuitorilor ce asigura desfacerea. Pretul apoi la vinzare, iese sub cel " de fabrica "! De chestia asta m-am lovit de n-spe mii de ori!
De multe ori chiar cel care asigura desfacerea impune producatorului sa vinda " la poarta " cu pret mare, tocmai pentru a merge desfacerea...
Asa functioneaza economia capitalista.
In comunism marfa vinduta la poarta de catre producator era mult mai iefina deoarece fata de preturile standard impuse la si in magazin, la vinzarea la poarta nu se platea ICM ( impozit pe circulatia marfurilor )...
Dar unii spun ca economia capitalista este mai buna...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu este intodeauna neaparat, daca este vorba de o fabrica de incaltaminte sau imbracaminte cred ca este mai ieftin la producator.

Nu se impune pretul, clientul (magazinul) vine si cumpara din modelele de la fabrica la pretul dat de acesta, pentru comenzi mari exista si discount-uri, insa pana ajunge in magazin trebuie platit transport, adaos comercial, impozit pe profit, etc

Marea problema cred ca nu avem fabricii in Romania

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@anonim / Prima mea propozitie a fost : " Pretul direct la producator poate fi mai mare decit la vinzator ". Ma contraziceti pe mine ( gresit ) dar pina la urma si pe dvs care spuneti ceva de " pretul la poarta " apoi constatati ca nu mai avem " poarta "! adica economie!