anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Cat de periculosi sunt cartofii prajiti?( nu ma refer la faptul ca ingrasa )

Mancam o data la 2 zile o portie ( nu de la fast food ) si vreau sa reduc asta.

3 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Depinde cum sunt prajiti si in ce/cat ulei.
Foarte periculori nu sunt. Daca ar fi sa-i ascultam pe dieteticieni nu ar trebui sa mai mancam nimic parjit sau facut in ulei... Dar sa fim seriosi. Daca nu mananci un camion de cartofi prajiti facuti intr-o cisterna de ulei efectele nu sunt chiar asa daunatoare. Ai doar grija ca pe langa cartofii aia sa mai mananci si altceva. Alte legume, salata, carne, etc.

| RAY a răspuns:

Nu cartofi conteaza si rata metabolica biologica, daca tu vei manca doar o portie de cartofi care sa spunem sunt 1000 de calorii vei fi pe minus,problema e ca la cartofi aia se adauga mai multe dulciuri,gustrari intre mese, sucuri dulci alte alimente in total vedem ca ne ingrasam, cauza sa fie cartofi? dulciurile? nu, cauza sunt caloriile, daca manci putin vei slabi indiferent de ceea ce manci

| doctorandus a răspuns:

Sfatul de baza in nutritie e: mananca variat. Daca iti fac sau nu rau cartofii prajiti depinde de ce BMI ai (BMI-ul trebuie calculat dupa o anumita varsta si nu in adolescenta), de ce alte produse mananci, etc. O anumita cantitate de grasimi/ulei este necesara pentru a asimila vitaminele liposolubile. Amidonul din cartofi nu e un carbohidrat rau, dar asta depinde de ce alti carbohidrati consumi pe langa el.