| Mega30 a întrebat:

Ce pot face cu o camera foto buna, care poate filma si video 4K?
In primul rand: am 13 ani si nu pot merge la evenimente (macar nu pot merge la evenimente singur) pentru ca nu cred ca e legal sa fiu angajat la o nunta sau o zi de nastere fara licenta; dar in acelasi timp am scoala deci daca puteam sa merg, as putea sa o fac numai o zi sau doua pe saptamana.

In al doilea rand: eu am experienta cu editarea foto si video, am facut asta pentru prieteni si membri al familiei de multe ori si am editat cateva clipuri pentru youtuberi cu mii de abonati.

Dar, nu pot sa ma apuc eu de vlogging sau sa fac clipuri pe YouTube pentru ca daca imi arat fata sau vorbesc in clipuri (in general, daca filmez) YouTube imi va sterge contul sa va dezactiva cateva functii deoarece am sub 18 ani.

Aveti idee ce as putea face cu aceasta camera?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

La varsta ta am inceput si eu fotografierile, pe vremea aceea inca cu aparate foto cu filme (negative), cu 36 pozitii si scumpe. Pozele s-au facut in camera obscura.
Cu toate greutatile, m-am atasat la fotografi "mari", care au devenit mentorii mei (asa au procedat si altii, care au vrut sa invete arta fotografiei).
In asemenea conditii, primele fotografii despre evenimente le-am facut abia peste cativa ani, dupa cateva sute de asemenea poze facute.
Am invatat ARTA LUMINILOR, ceea ce este baza stiintei fotografierii.
Cu tehnologiile de acum este jucarie sa fotografiezi, dar foarte putine sunt valori artistice (care sunt si bine platite).

Iti sugerez sa-ti cauti si tu un mentor, un fotograf /cameraman video apreciat!
Pozele cele mai valoroase sunt:
- instantaneele foarte rare, de calitate (neprelucrate!)
- pozele rare despre natura
- portrete caracteristice
- etc.

Spor la hobby-ul tau!

Răspuns Apreciat de Editori
| carevaescu a răspuns:

Probabil nu ai să înțelegi la vârsta asta, dar cel mai bun lucru pe care îl poți face în condițiile actuale este să te antrenezi și să experimentezi. Până când vei avea șansa să lucrezi poți investi în tine, pentru a îți lărgi cunoștințele și aptitudinile în domeniul foto/video.
Fotografiază și filmează cât mai mult și cât mai divers, urmează diverse cursuri și tutoriale online în privința asta cât și în privința editărilor efectelor și așa mai departe.

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

La 13 ani ocupa te de scoala si lasa prostiile

| Buzi213 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Eu zic sa isi urmeze pasiunea

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Buzi213):

Da, dar sa nu abandoneze scoala ca multi asa fac.Nu merg la scoala nu invață nimic si se tin de prostii

| Buzi213 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Asta zic si eu

Răspuns utilizator avertizat
| dullcat a răspuns:

Sunt o gramada de minori care fac vlogging pe YouTube si desi ar merita sa le fie sterse conturile, la ce prostii posteaza, inca sunt acolo.

| antineutrino a răspuns:

Astrofotografie de câmp larg, cu expuneri sub 30 de secunde, de pe trepied. Există tutoriale pe net. Va trebui să foloseşti regula lui 500 pentru a determina corect timpul maxim de expunere pentru a nu avea stelele alungite, adică împarţi 500 la focala echivalentă a obiectivului (ţii cont de factorul de crop al senzorului).
Îţi vei putea crea un portofoliu care îţi va folosi mai târziu şi în funcţie de calitatea imaginilor le vei putea printa ca şi tablouri pe care să le vinzi.
Dacă zici că te pricepi şi la editare, există programe gratuite astrofoto, de stacking, calibrare RGB, stretching, etc.