Salut!
In primul rand iti trebuie Steuerklarung.
Ai varianta prin firme online care cer comision.Sau varianta pe check24.de si o faci singur.Si mai stiu ca o poti face gratuit, adica singur, pe site-ul finantzam al land-ului de care ai apartinut.
Ia in calcul ca dureaza foarte mult sa iti returneze banii, mai ales ca esti auslander.
Termenul limita pentru a recupera TU pe anul trecut (2024) a fost pana prin 1 august (doar pe timpul pandemiei s-a prelungit cu 1-2 luni).
Iti creezi cont pe site-ul ELSTER, iti vei crea si un certificat de validare.
La logare va trebui sa introduci calea acelui certificat (de care trebuie sa ai mare grija) si parola contului.
https://www.elster.de/eportal/logout-success?locale=de_DE
Am trimis formularul in ultimele zile din iulie, si alaltaieri am primit banii pe cont (si ieri hartiile prin posta + email).
DACA doresti sa recuperezi acum pe anul trecut, trebuie sa apelezi la o firma sau o persoana autorizata (Steuerberater).
Pentru ca doar ei au dreptul sa predea hartii pana la finalul anului.
Daca doresti sa faci anul viitor pentru 2025, contacteaza-ma candva anul viitor, si te invat sa iti faci singur.
Nu am timp sa ti le fac eu an de an, nici nu doresc, dar o data sunt dispus sa iti arat (nu fac contracost).
PE langa site-ul oficial ELSTER, mai exista multe alte aplicatii de telefon, unele sunt mai simplu de folosit.
Dar tot trebuie sa stii ce sa introduci, si unde.
Eu folosesc ELSTER si m-am invatat cu el.
MariusDSarghe întreabă: