| Ana_Ana_2000_otXr a întrebat:

Daca am 17 ani si nu am buletinul pot sa ma duc sa mi-l fac singura... adica fara parinti?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Buletinul se face la 18 ani, cu mama sau tata de mana, cu buletinul lor si cu actul de propietate al casei, in original.
Mai trebuie certificatul tau de nastere in original si copie, plus o taxa de timbru, platita la Fisc.
Trebuie sa completezi un formular la Evidenta Populatiei din orasul tau si sa semnezi. Mama sau tatal tau (cel care este propietarul casei) va completa si el/ea pe o parte de formular, ca te ia in spatiu si va semna.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Trebuie sa fie cineva care sa te ia in spatiu... si cum esti minora, aia sunt parintii

| mihai69 a răspuns:

Nu, e musai să fii cu un părinte.

| Ana_Ana_2000_otXr explică (pentru mihai69):

Dar daca eu nu-l am pe tata iar mama e plecata peste hotare. e casatorita acolo iar eu stau la matusa?

| mihai69 a răspuns (pentru Ana_Ana_2000_otXr):

O rogi pe mama ta să facă o procură pe numele mătușii, prin care o împuternicește să o reprezinte în fața autorităților cu scopul să îți elibereze cartea de identitate.

| Lioana a răspuns:

Chiar daca ai fi majora nu ai putea sa-ti faci singura buletinul daca nu esti proprietara spatiului in care locuiesti. Proprietarul trebuie sa vina cu tine sa-si dea acordul pentru luare in spatiu.
Daca esti minora ai un motiv in plus sa chemi parintii.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Nu, tocmai la 18 ti-lfaci singura.

Întrebări similare