Aş putea până mâine să-ţi înşir avantaje şi dezavantaje, dar o să încerc să fiu cât mai succint.
Windows 7 este un sistem de operare chiar foarte ok, nou, modern, sigur, stabil, şi mai ales are capacitatea de a se adapta cât de cât în funcţie de configuraţie, lucru care categoric îi aduce un plus de performanţă faţă de Vista. Dar, din ce-am observat (deşi s-ar putea totuşi să nu fie aşa, şi să fi observat eu prost), 7-le are tendinţa de a "suge" uneori cam multicele resurse, şi alocarea lor pentru funcţionarea proceselor de sistem, a interfeţei aero, etc, iar asta în detrimentul funcţionării optime a aplicaţiilor. Un exemplu scurt: Mătuşa mea are un PC nou, luat de vreo lună, în linii mari cam cu aceeaşi configuraţie ca al tău, numai că are un Intel core i5, şi Windows 7. Când vorbesc cu ea pe mes prin web şi mic, dacă deschide Firefox de exemplu, să intre pe mail sau ceva, se-ntrerupe. Eu dacă fac acelaşi lucru, legătura se păstrează ok, eventual apar mici distorsiuni, dar nimic mai mult, şi am un AMD de 1, 6 şi 256 MB RAM, cu XP. Aşadar cam aici ar fi micile dezavantaje. Totuşi, având în vedere configuraţia PC-ului tău, nu prea mai avem ce discuta de Windows XP. E un sistem de operare depăşit deja (deşi încă se ţine bine), iar PC-ul tău e mult prea performant pentru acest sistem de operare. Cu el instalat nu vei putea profita de întreaga capacitate hardware, ci o să-l laşi degeaba să se "scalde" în ăia 3 GB de RAM, când practic XP-ului nu-i trebuie decât 0, 2 GB RAM ca să funcţioneze optim. În concluzie îţi recomand cu tărie să mergi pe Windows 7, fără doar şi poate.
Uite-aici încă ceva care poate te va mai ajuta să-ţi faci o părere, dar asta numai în cazul în care eşti gamer infocat: http://dan-blog.ro/windows-xp-vs-windows-7.html
O seară bună! :)
Da, Harry, s-ar părea că ai perfectă dreptate. Cât despre Y! M, mai ales în ceea ce priveşte versiunea 10, şi mai nou beta 11, din păcate mă conving şi eu tot mai mult pe zi ce trece de cât e de petardă, din foarte multe puncte de vedere, atât programul în sine, cât şi restul sistemelor care răspund de funcţionarea lui. Dar asta e...
@vlad, de fapt Y! M e o petarda de client IM. Asta e problema. Nu e de la Windows si spun asta pentru ca am experimentat![]()
De asemenea depinde si de ISP - viteza la internet s. a.
EmilTraian95 întreabă: