| casher a întrebat:

Ma ajutati si pe mine?, cum sa-i fac pe colegii mei de la scoala sa nu mai dea in caini cu : Pietre, Corn (etc. lucruri grele)si cand le spun sa nu mai dea in cainii de la scoala ei tot dau si mie mie mila de ei! va rog ajutati-ma dau funda!(colegii mei au 8-11 ani si eu am 8 ani) va rog foarte mult sa ma ajutati! (cateii de paza etc. dragalasi ( si dau cu chestii crele in caini) ma ajutati va rogggg... hai astept raspunsul (sunt clasa a-2-a A)

Răspuns Câştigător
| VreauSaRad a răspuns:

Lasa-i sa dea.Pleaca de acolo.Pana prind copilasii un caine mai rau si o sa-i fugare calumea.Iti zic sigur ca nu o sa se mai apropie de nici un catel prea curand

60 răspunsuri:
| king4aday a răspuns:

Suna la politie. Legea interzice chinuirea animalelor. Filmeaza-i sa ai dovada.

| king4aday a răspuns (pentru king4aday):

Ah, acum vad ca ai doar 8 ani. happy Incerca sa vorbesti cu invatatoarea, mai departe stie ea ce sa faca.

| IsabelaIssa a răspuns:

E trist, dar nu prea ai ce face pentru ca daca te duci la politie nu o sa te ia nimeni in seama. E bine ca ai suflet bun si ca iti pasa. Posteaza asta pe facebook pe pagina pro-tv, poate te baga in seama big grin :*

| venusdoom a răspuns:

Acei caini sunt batrani? De ce nu incearca sa se fereascasad?
P.S. Si mie imi plac animalele si de fiecare data cand vad persoane care fac astfel de acte de violenta ...crede-ma ca am cele mai negre ganduri pentru ei.

| Ashadow a răspuns:

Frate cat ii urasc pe boii care fac din astea.Zi-mi la ce scoala esti ca vin sa-i batlaughing ( pe colegi nu pe caini)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic ca ar trebui sa-i lasi si in pace si sa nu te bagi, multe lucruri sunt rele pe pamant.Nu prea ai ce face si, in plus, si cainiii sunt rai, eu am fost muscat sunt animale primaria ar trebui sa se ocupe de ei.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 a răspuns (pentru tputputpu123):

Crezica nu ma intereseaza de lumea asta? Te inseli, nu asta am vrut sa spun.Decat sa faca adapost unor animale care la prima ocazie cand te vad te sfasie, mai bine ar vorbii cu parintii sa faca o cerere la primar ceva, sa stranga semnaturi ca sa ia hingherii cainii sa-i castreze si sa scapam de ei.Este la noi in scara o femeie ce are grija de 3 caini le da se manance din furculita si cand ii duce afara, cainii aia se apuca de lins pampersuri.Si culmea, ii mai si ia in brate si ii pupa in bot.Acum e treaba ei ce face dar nu m-i se pare normal. Orfelinatele gem de copii orfani da nu ne-n-duram sa adoptam unu' ca, deh, avem 4 caini acasa care cer de mancare.
Si nu, nu urasc pe nimeni, am facut voluntariat, iubesc animalele, dar nici in halul asta.E normal ca la 8 ani sa-ti fie mila de un animal.Dar trebuie sa intelegem ca e un animal care ne face rau,transmite boi,musca oameni,ai habar cati oameni au murit de tuberculoza,inainte ca Pasteur sa descopere vaccinul? De niste animale pe cale de disparitie nu v-ar fi mila da de nsste javre murdare, pline de purici si de alte chestii stim sa ne ingrijm.A, si ca lumea sa se schimbe in bine, trebuie mai intai ca omul sa se schimbe in bine, ceea ce e cam greu, mai ales la romani.

Ba seroios? Cand am spus eu ca nu gandesc? Si da, animale nu gandesc la fel de mult ca oamenii, sau chiar de loc. Uite un exemplu.Animalele se inmultesc, ca si noi, oameinii.Dar atat.Noi oamenii suntem capabili sa oferim afectiune, draoste.La animale dragostea dureaza cat dureaza operatia de reproducere.Si autoaparea, conservarea si perpetuarea speciei nu sunt sentimente, autotstiutorule.Chestiile amintite sunt reflexe native.Animalele nu au mila, dragoste, inteligenta(decat unele in cantitati reduse).Si faza cu adoptia chiar nu ai inteles-o sau nu ai vrut.Tocmai diferenta aia incercam s-o subliniez.Ca unele persoane arata mai multa afectiune unui animal decat unui biet copil parasit.Si nu am spus :''Sa ucidem cainii''.Am spus sa-i impiedicam sa se inmulteasca asa de mult.Este problema ta ca nu poti face difernta intre protejarea mediului si impiedicarea cainilor de a-si face de cap prin orase.Nu stiu de ce traiesti cu impresia ca sunt un vrasmas al naturii ca vreau sa distrug sau alte nebunii.Chiar nu pricepi ca unele animale cum ar fi cainii,sobolanii, paduchii, purecii sunt daunatori, transmit boli cum ar fi rabia?
Si da, se pare ca e mai greu la romani.In Elvetia, Austria traiesc si animale salbatice, desi inputinate de numerosii turisti dar nu vezi gramezi de rahat pe starzi si hoituri de caini cu matele afara calcati pe timp de noapte de vreun sofer neatent.Ai probleme cu perceptia, nu te supara, daca nu poti face concepe unele chestii logice.Nu spune nimeni :''ucideti orice caine!''Mai sunt cca 2000 de exemplare de gorile in toata lumea, dar se pare ca nu intereseaza asa mult pe romani, ei se bat cu pumn'n piept pentru niste animale care fac rau in mediul uman oricat de rau ne-ar parea de ele.

Maaaaaa! Tu chiar nu sti sa citesti? Nu am spus ca sunt ''inutile''.Am spus ca dauneaza.Si sunt destule specii care o duc rau in Romania. Zimbrii aia ai tai nu sunt peste 20 de bucati, si mai sunt in Polonia cativa.Aiurezi mult, fraza lipsite de noima.Nu vad legatura dintre evreii ucisi in al doilea razboi mondial si cainii.Sau crezi ca discrimin cainii de ''cei de cartier'' asa cum faceau nazisti discriminand evreii de nemti? Si sunt animale care au disparut cum ar fi porumbelul albastru sau bourul sau bourul alb(din America de Nord),si ecositemul de care aminteai da, s-a dezechilibrat, este grav, dar am trecut peste asta, au fost vanati in exces de braconieri.Sa nu crezi cumva ca am ceva cu animalele alea care au disparut sau ca inclin sa cred ca e bine ca au disparut.Se pare ca ma intelegi gresit. Oricum nu's in clasa a 8-a ci a 10-a, desi sunt inca ''necopt''sunt destul de informat cum se-nvarte lumea.
Acuma sa te intreb direct:tu cum ai proceda cu cainii? CA de inmultit se inmultesc, mizerie fac, cum ai proceda, i-ai lasa sa isi fac de cap prin oras?

| justanotheruseroftpu a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu ca primar as lua cainii dupa strazi i-as da spre adoptie, i-as integra in politie, jandarmerie, pompieri, as pune sa fie antrenati pentru oameni orbi care au nevoie de un caine sa ai ghideze. E adevarat ca sunt prea multi caini vagabonti dar si ei fac parte din comunitatea noastra si trebuiesc respectati si tratati ca atare! Si sa o luam din punct de vedere al universului si a intamplarilor aleatorii a unui organism cu inteligenta ce se pot produce la un moment dat in anumite circumstante. Tu cand mergi pana la magazin nu stii ce se poate intampla pe drum dar de fapt se poate intampla un numar nelimitat de evenimente rele sau bune(acestea fiind egale) atat timp cat nici un organism cu inteligenta mai superioara, egala sau mai inferioara decat inteligenta ta nu iti deviaza ruta. Se zice ca atunci cand esti deviat de la drumul tau de un organism, cu o inteligenta mai inferioara decat tine sansele sa ti se intample ceva rau sunt foarte slabe, pe cand daca intalnesti pe cineva cu o inteligenta mai superioara sau egala cu tine, sansele sa ti se intample ceva rau cresc.Asa ca mai bine te feresti de oameni decat de caini! Gandeste ca poate atunci cand te-a latrat un caine se ai fost obligat sa o iei pe un drum ocolitor, poate ti-a salvat viata, poate ca daca nu te latra cainele si iti continuai drumul putea sa ti se intample ceva!

Care parte din clasa 10-a n-ai inteles-o? E normal ca oamenii sa arate mila mai mult unor animale decat unui copil? Si da cresterea unui copil prezinta datorii, de aceea cresterea copiilor este evitata.Sunt oameni care au bani, au conditii, dar frica de responsabilitati nu'i lasa sa iubeasca un copil.Cand faci bine unui copil, niciodata nu vei fi rasplatit cu rau. Exemplu:Familia mea iubeste copiii.Mama mea a nascut 9 copii, niciodata nu i-a fost frica ca nu o sa avem ce manca sau sau ce inbraca.Si niciodata nu am dus lipsa de mancare sau de alte lucruri, desi tatal meu are o simpla pensie.
Dar no, animalele la animale trag.

Este vorba de a a-si asuma riscul, niciodata binele nu este rasplatit cu rau.
Voiam sa subliniez ca daca mama mea a putut creste 9 copiii, nici unul nu are vreun handicap, toti invata bine (cu exceptia unuia care a fost dat mai tarziu la scoala si nu prea se descurca).
Nici asa daca nu ai cu ce sa-l cresti nu ti-l pune nimeni in brate cu sila.Dar fuga de responsabilitati este o lasitate.Cum poti arata mila unui animal, poti iubi un copil si sa-i dai un viitor ca din pacate multi dintre ei nu ai spus cuiva vreodata ''mama''.

Nu e vorba de noroc.Mama mea are Rh negativ, iar tatal meu pozitiv.Aici riscul ca sa iasa anomalii genetice este imens.Dar mama mea s-a increzut in Dumnezeu si am 8 frati perfect normali.

| venusdoom a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti ca si un critic de arta. Judeci pictorul in loc sa critici pictura. Asta ca si comparatie, ideea e ca tu judeci animalele si comportamenul lor in loc sa-i critici pe cei care i-au condamnat sa traiasca in strada - indiciu: oamenii - (si de aici se ajunge la atacul persoanelor nevinovate). Doar un sfert de vina au cainii in povesti de genu.
Inca ceva... ca sa fie clar pentru toti, ar trebui sa spui "unele" sau "marea majoritate" a cainilor, astfel ar putea aparea in mintea cititorului faptul ca tu mai au un gram de sentimente pentru aceste animale.
Stim cu totii ca in alte tari din multe puncte de vedere, daca nu chiar din toate, e mai bine ca in Romania.
O vorba zice "Pestele de la cap se impute". Cred ca iti dai seama cine ar trebui sa fie primul care initiaza schimbarea in aceasta tara. Dar din moment ce nu asta e scopul principal si e doar de ochii lumii...

| anonim_4396 a răspuns (pentru venusdoom):

E trist ce e in Romania, eu incerc sa-i spun omului de mai sus ca ar trebui sa se faca ceva cu cainii, pentru am simtit-o pe pielea mea coltii de caine.Nu am nimic personal cu ei, sa le dea ceva pastile sa nu se mai inmulteasca.Sunt adoratori ale acestor animale, si eu iubesc natura, vara tot timpul ma plimb prin padurea din spatele casei, mai merg si la o afina sau zmeura.Imi e mila de caini,sincer, sunt fiinte si ele, dar nu stiu de ce s-a creat impresia ca sunt un dusman al aturii, un terorist impotriva cainilor, un diavol dezlantuit pentru a ucide natura.

| venusdoom a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ti-am citit toate comentariile ca sa-mi fac cat de cat o parere despre tine. Dar e ceva in felul tau de a vorbi care ii infurie pe oamenithinking Poate furie e cam mult spus, dar ii deranjeaza si din moment ce pentru asta e site ul acesta, ei simt nevoia sa-ti raspunda.

| anonim_4396 a răspuns (pentru venusdoom):

Hmmm mersi ca mi-ai spus, trebuie sa ma mai controlez.Toate cele bune!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frate si mie mi mila de cainii care sunt loviti doar pentru amuzament dar sa pleci de acolo si sa nu te uiti inapoi mie nu mi se pare o solutie! Ar trebui sa le spui colegilor tai pe un ton de comanda: ''Fraiere nu mai da in ei! Nu ti mila de el? Daca ai fi in locul lui nu ar fi asa amuzant!''

Acei caini nu merita sa fie chinuiti de niste vagabonzi! In plus colegii tai nu ar incerca sa se ia de un caine cat un tanc deci intelegi ce zic, se vor lega doar de cainii mai mici care nu se pot apara.

| TroolGheoerghe a răspuns:

Nu e greu sa ii zici invatatoarei. straight face

| Lala_Gabriela_1998 a răspuns:

Apeleaza la cineva din scoala sa te ajute si spune-le ca nu sunt cu nimic mai buni daca isi bat joc de acele animale si ca protectia animalelor le poate da o amenda vorbeste cu o profesoara sa le explice

| justanotheruseroftpu a răspuns:

Cainii iubesc, au un suflet, au o inima, au sentimente... stiu ca matusa mea avea un caine si atunci cand eram bolnav sa trist si nici un prieten nu venea sa ma vada cainele era langa mine, daca eram bolnav 10 zile la pat acel caine statea langa patul meu 24/24 nici nu manca, pur si simplu nu se misca de mine, da sunt de acord ca sunt caini care te musca sau care te maraie, te latra dar gandeste-te din ce cauza? e adevarat ca unii caini fac asta din cauza imbatranirii, dar multi caini fac asta de frica din instinctul supravietuirii, cainii au intru-n fel gandirea unui copil... un exemplu uman: daca mie imi pune un om in toata varsta un cutit la gat si imi cere tot ce am pe mine as incerca sa ripostez nu mas lasa asa usor, dar daca un copil intre 10-18 ani face aceeasi chestie ii dau totul fara nici o discutie sau comentariu, de ce? pentru ca acel copil daca ripostez nu va ezita in a ma injunghia deoarece ii este frica in acelasi timp de mine pentru ca sunt mai dezvoltat, mai mare decat el, deci ma loveste cu frica, atacul lui devine aparare pe cand un om in toata firea ezita sa ma injunghie, asa si cainii.Si am uitat sa va precizez ca sunt caini foarte inteligenti pe planeta asta!

| anonim_4396 a răspuns (pentru justanotheruseroftpu):

DA sunt si caini din acestia credinciosi, nu vreau sa spun ca am ceva cu cainii sau cu alte animale.Dar cainii comunitari sunt o problema mai delicata.Ciine ar vrea sa adopte un animale murdar care transmite multe boli? E dificil, nici sa-i ucizi asa ca pe nise oi nu poti.Dar oamenii trebuie sa invete ca sunt periculosi.Nu stiu sigur o solutie care sa impace si capra si varza.Crd ca cel mai bine ar trebui sa-i impiedice sa se inmulteasca,suntem oamenii,ne e mila de ele,nici eu nu pot suporta sa vad un caine maltrat,dar nu avem ce face, spre binele nostru.
Da asa e, sunt oameni mai rai decat niste cainii, dar in cartierul meu era un caine foarte rau, TOTO il chema.De multe ori a sarit sa ma muste facea urit, toata lumea avea frica de el. Daca loveam cu pietre sau incercam sa ne aparam stapnul magazinului care hranea si cainele ne lua la injurat.Pana la urma l-au luat hingherii, pe fratele meu l-a muscat.

Orfelinatele sunt pline de copii sanatosi.Cei care nasc copii cu probleme sunt din cauza balastului genetic, daca stii ce-i ala.Si cu atat mai mult copii astia au nevoie de mila,dar aici responsabilitatea e foarte mare,nu e chiar asa usor.Dar vorbeam de copii normali. Daca pretuiesti mai multi niste animale decat pe cei ca tine, ca noi, care au nevoie de ajutor, nu zic si cainii au nevoie de ajutor, da este suficient sa-i impiedicam sa se nasca.Ai putea sa traiesti in apartament cu un caine mizerabil, care se linge la cur.Un copil caruia ii arati afectiune nu va uita niciodata, si el te va iuibi la fel.

DA,sunt pocait nu pocaita, si am citit mai multe carti de cat iti imaginezi.Problema supraponderarii e veche, nu se mai fac copii, deja statele care au avut in trecut o crestere demografica ridicata acum sunt in scadere.Cei care acum se inmultesc sunt arabii si africanii.In tarile civilizate cum ar fi Satele, Marea Britanie, Franta ....nu se mai fac copii. Nici in China nu se mai fac as multi copiii, procesul demografic a scazut, si ei sunt constienti ca-s prea multi.Si sunt constient ca exista posibilitatea de a lasa in drum niste copii. Daca mamei mele i-au placut copiii puteam sa spun :STOP? Orice lucru e bun, dar nu in exces, inclusiv copiii.Cainii fac multa mizerie, degeaba incerci sa sustii altceva.Si Isaac Asimov scrie sf, nu prea am citit de el de cat planeta celor doi sori. Spui ca ura nu este o solutie? Atunci
de ce vrei sa inchizi converstia prin simplul fapt ca apartin unui cult crestin? Sa fiu sincer nici mie nu-mi face placere sa dezbat problemele lumii cu o persoana care considera ca un animal este mai important decat fiinta omeneasca.Mai sunt si genii nedescoperiti inca.Sanatate numa' bine

Da, se pare ca intelgi exact pe dos din ceea ce scriu, ori nu citesti raspunsurile complet.Numai are niciun rost sa ne certam aiurea.Am observat ca raspunzi si ma acuzi ca sunt impotriva copiilor, cand eu, de fapt incercam sa-ti spun cat de neajutorati sunt si ca au nevoie de noi, iar noua nu ne pasa decat de niste caini.ok ceaw

Pai da ma, exista copii cu dezabilitati mintale, si copiii fara deazabilitati mintale, adica normali.Ce te face sa cred ca fac vreo discriminare?

Nu,nu facem copii cu carul, familia mea este cea mai numeroasa din biserica pe care o frecventez.De mic pairintii mi-au dat posibilitatea de a alege daca vreau sa fiu penticostal sau ortodox.Nu m-au fortat niciodata sa vin la biserica. Faci confuzie intre conceptie si religie.Si adoptia unui copil NU e ca a unui caine! Asta incerc si eu sa spun.Si da, animalele spre deosebire de oamenin distrug, omul e rau, ucide si taie, e crud si nemilos.Si tocmai fiindca are ratiune.Inteleg perfect ce incerci sa spui, nu stiu sigur daca tu intelegi ceea ce vreau eu sa spun.Prezervativul e bun, impiedica sarcinile nedorite, nici eu nu sunt de acord, si cand ma voi casatori(daca voi mai apuca vremurile alea) nu voi face de copii ca tiganii.Nu vreau ca schimbul asta de idei sa fie un conflict si vreau sa intelegi ca nu sunt impotriva animalelor ci consider ca prezenta cainilor in orase nu un lucru tocmai bun.

| justanotheruseroftpu a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti sa ii speli si le faci vaccine si apoi ai sa vezi cum o sa-i adopte lumea...
Si sa iti mai dau un exemplu de cat de credinciosi sunt cainii: Am fost in 2010 de sarbatori in busteni, era un caine vagabond care fusese lovit la nas foarte rau, l-am luat l-am bagat in masina sa-l duc la veterinar desigur incerca sa se apere am reusit pana la urma sa ii pun o botnita si o zgarda, am fost la veterinar cu el, l-a vindecat pentru asta acel caine a ramas foarte recunascator de atunci statea numai in fata porti/usii daca ma duceam in oras venea dupa mine, pur si simplu era ca si garda mea de corp daca ma duceam la un restaurant si stateam o ora el ma astepta in fata restaurantului pana veneam. el avea un adapost facut de cineva, putin mai incolo intr-o seara viscolea dar nu s-a miscat din fata portii mele, am vrut sa il bag in casa dar nu a vrut s-a pus langa usa de la intrare sub strasina(sau cum so numii). acum in 2012(dupa 2 ani) de sarbatori am fost iar acolo, am inchiriat aceeasi vila cainele era acolo ma recunoscut imediat, a sarit pe mine de bucurie, si la fel sa comportat ca si garda mea de corp. Nu ma uitat.Cand m-a vazut ca umplu masina cu bagaje a stiut ca o sa plec de tot si a inceput sa planga, sa traga de mine, sa ma latre(in sensul bun) asta cred si eu ca e un caine credincios si destept! Am ajutat prieteni, care a 2 a zii au uitat ca exist, am prieteni care ma suna numai cand au nevoie de ajutor, daca am nevoie de ceva ei nu ma ajuta. Un caine a fost cu mult mai recunascator decat prietenii mei(oameni). Cainele e facut sa fie cel mai bun prieten al omului, sa ne pazeasca, dar daca noi ne comportam urat cu ei, trebuie sa se apere si putem zice ca si-au pierdut increderea in noi oamenii!

| anonim_4396 a răspuns (pentru justanotheruseroftpu):

Nu am nicio indoiala ca cainii sunt credinciosi, stiu asta, sunt impotriva maltratarii animalelor, dar sunt multi si fac mizerie. Daca toti oamenii am fi ca ine, problema cainilor ar fi ca si rezolvata.

Nu,nu asta am vrut sa spun.Am vrut sa subliniez ca oamenii nu arata mila unor copii care sunt sarmani si iubesc un animal.Nu ca ar fi rau sa iubesti un animal.In privinta cainilor comunitari..., situatia nu e asa simpla.Canii sunt buni, eu stau la casa(desi stau in mediul urban)am catea, daca o las libera la vine dupa mine la liceu.Dar cainii comunitari care mananca din gunoaie si musca copii sunt periculosi.Ar trebui sa le construiasa niste adaposturi cum sunt cele din delta pentru cai. Unii oameni s-au atasat de ei, dar trebuie sa intelegem ca nu toti cainii sunt buni, credinciosi etc.Stii bine ca fac rau si transmit boli.Cand eram mica aveam un catel Labus schiop. Avem gradina undeva pe marginea Jiului si cainele ne astepta mereu sa-i ducem de mancare.Intr-o zi a murit.Asta e.Dar ei nu mai pot trai cu noi laolalta.Sunt as a de inversunat pentru ca vad oameni cu conditie mteriala necasatoriti cu bani si cu masini si tin in casa cate 3 pickinezi.In fiecare zi ii vad cum duc mancare cu galetusa cainilor.Dar asa cum te poti ingriji de un animal oare nu poti sa oferi un camin si unui copil ca nu are parinti.E adevarat necesita mai multa responsabilitate dar se merita.Si nu simt ura impotriva cainilor, sunt diamovist, dar trebuie indepartati spre binele nostru.
Si cum ar trebui sa ma schimb?

N-am spus sa-i omoram.Respectivul Toto era feroce, stapanul magazinului a zis sa incerc sa vorbesc cu cainele, dar in momentu cand sarea pe mine eram k-poot.
Sunt si unii caini care au ceva rosu la ochi.Era un caine cu un fel de tumoare langa maxilar si mi-a fost mila de el si am vrut sa-i dau un biscuit a inceput sa ma latre si sa maraie amenintator.Recent un dement i-a dat cu o secure in cap si l-a arnajat.Nu am spus sa-i omoram ci sa facem ceva. Uita-te imprejur toate tarile civilizate au facut ceva cu cainii.NU au luat kalasnicov si i-au omorat pe toti ci pur si simplu le-au dat niste pastile si nu se mai puteau inmulti.Nu e drept o sa spui, dar e drept sa taiem animale din curte si le mancam? Nu e drept, noua nu ne-ar placea ca ele sa ne faca la fel, dar ne hranim!

Tarile din roamania? Vad ca-ti place geogrfia...da tu oare ce faci sa civilizezi tara asta? ca vad ca te dai rotund.Australia necivilizata? Poate te referi Papua...Australia e mai dezvoltata ca Romania de 11 mii de ori geografule.

Si ca sa-i raspund lui XXGamerGamesFanXX9999 : Cea mai inteleapta decizie ar fi sa vorbesti cu parintii tai sa vorbeasca cu parintii colegilor tai, sa vorbesti cu invatatoarea si cu alti colegi poate si din alte clase, si impreuna sa le explicati colegilor tai ce arunca cu pietre ca nu e bine ceea ce fac! Am remarcat ca pentru un baietel de 8 ani scrii foarte gramatical si folosesti cuvinte destul de avansate BRAVO!

Si sa ai raspund lui XXGamerGamesFanXX9999: Copile nu te lasa batut, vorbeste cu parintii tai, vorbeste cu invatatoarea, vorbeste cu alti colegi si daca nici asta nu merge, incearca sa faci un referat despre caini, despre cum sunt cainii ce fac ei si care este scopul lor si citeste-l in fata clasei poate asa le schimbi comportamentul, nu te lasa batut, lupta pentru cauza ta, lupta pentru cei la care tii si lupta pentru cei ce ii iubesti. Vazand ce gramatical scrii si ordonat si ce cuvinte destul de avansate folosesti iti zic eu ca ai sa reusesti! Capul sus!

Copile ce ai mai facut? ai rezolvat ceva?

| lemoris11 a răspuns:

Iei si ii batilaughing) pana nu-i mai bat (pe caini)

| MikuAlex a răspuns:

Pai ar terebuii sa le spui cu autoritate ca nu este frumos si daca nu se opresc sa ii intrebi de ce fac asta! sau sa le spui ca este un lucru prostesc ca isi bat joc de bietii caini