| Ursulake a întrebat:

Ola! Am o centrala pe gaz, și când fac duș îmi vine un minut apa caldă, 2 apă rece și tot așa. Aveți vreo idee care ar putea fi cauza? Mulțumesc

8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Cred ca este acel sezon de temperatura defect dupa cum spuneau si colegii, am avut si eu problema asta la o centrala care practic numai incalzea deloc apa decat foarte putin si pe maxim.
E o buba a lor.
Poate fi si altceva de asemenea cand centrala este praf se mai intampla sa nu incalzeasca cum a zis cineva mai sus se duce placa electronica si aia e inima centralei.
Dar cred ca in cazul tau e acel senzor.
Oricum ai nevoie de o persoana avizata in domeniu sa umble la centrala, nu de un nea costica care se pricepe si el, ca centrala nu e chiuveta!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Am patit si eu asa si era busita placa electronica. Din fericire, centrala Motan - piese mult mai ieftine ca la altele, si in plus se mai si pot repara unele. Inclusiv placa. M-a costat 250 RON acum un an sau doi. Mai poate fi si senzorul de temperatura sau sa ai probleme cu arderea - de la calitatea gazului. Ar mai fi si posibilitatea sa iti dea aiurea apa datorita debitului - prea mare sau prea mic. Incearca sa deschizi la maxim apa calda si vezi daca se stabilizeaza temperatura. Daca nu, vezi cum se comporta cu apa la jumatate sau trei sferturi.

| Ursulake explică (pentru GabiDumitrescu):

Am uitat sa precizez că, ca sa vina iar apa calda trebuie sa dau la maxim pe apa calda

| Felys a răspuns:

Pentru astfel de defectiune am chemat 4 echipe sa imi repare si m-au uscat de bani punandu-ma sa cumpar diverse piese si tot nu i-au dat de cap asa ca ma saturasem sa tot
platesc si sa ma spal cu apa mai mult rece sau fiarta si mi-am luat alta centrala. Sper ca tu sa ai mai mult noroc decat mine sa iti repare din prima, succes

| zilog a răspuns:

DE ȘI SUNT SIGUR CĂ NU VEI FACE AȘA CUM ÎȚI SPUN îți dau soluția imediat ce apa iese din baterie ar trebui să intre intr-un vas de amestec gen 10 litri asa se va face media temperaturii apei si tu vei avea meareu apa la aceeasi temperatura
pentru ca tu vei primi media temperaturii dintre apa rece indusa si apa calda indusa
asa arunci 10 litir de apa pana cand incepe sa iti vina cea care nu mai fluctueaza ca si temperatura
dar nu iti mai fluctueaza

| Digikey a răspuns:

Lasa apa calda la maxim si umple o sticla de doi litri si vezi cate secunde are nevoie. Daca nu face cel putin 7-8 litri pe minut ai schimbatorul de caldura sau/si circuitul pana la primul robinet partial obturat cu resturi de calcar.

| armiaso a răspuns:

Verifica raportul de modulare al centralei, dimensionarea instalatiei si bateria robinetului

| 7PotDouglah a răspuns:

Există două posibile cauze principale:
- senzor temperatură defect.
- senzor debit apă defect.
Necesită intervenție de specialitate.