| Florentin96 a întrebat:

Salut, la o dacia 3 (sandero) nouă dupa ce am luat o de la reprezentanta asa deci dupa ce am plecat cu ea acasa pe drum am observat ca atunci când revine volanul drept sta putin dua spre stânga iar direcția câteodată trage putin dreapta e normal sa iasă din fabrica asa? Normal nu trebuie sa stea volanul drept cand e pe drum drept? Am fost la cei de la dacia mi-au zis boss asa a ieșit din fabrica e normal nu ti facem gemoetria nu are nimic e de la drum. deci? O s o fac gemoetria in alta parte spre ca nu pierd garanția, mulțumesc!

6 răspunsuri:
| IarbaVerde222 a răspuns:

Asigură-te că presiunea pneurilor este conformă (daca ai diferente se poate să tragă spre stânga/dreapta), fa o geometrie și, daca după toate acestea nu este ok, fără supărare, fa un pic de scandal. In definitiv sunt banii tai și ceea ce ai cumpărat trebuie sa respecte niste standarde, daca nu sa îți dea alta.

| siriusblack98 a răspuns:

Mergi la o tura pe autostrada, ia mâinile de pe volan și vezi daca trage sau nu stânga/dreapta. Acolo te lămurești. Daca trage atunci e defect de fabrica și sunt obligați să repare treaba. Nu te sfătuiesc să te duci in alta parte de vreme ce mașina e noua și ai garanție.

| Florentin96 explică (pentru siriusblack98):

Dar dar mare mea nelămurire e ca atunci cand volanul revine in poziția inițială revine dar 2, 3 cm spre stânga inclinat am mai condus masini si stiu ca revenea drept la altele asta tot din direcția facuta prost e? Ms

| siriusblack98 a răspuns (pentru Florentin96):

E o problema atunci. Ceea ce descrii tu NU este deloc normal. Cretinii aia de la reprezentanta trebuie să-i facă geometria chiar daca e ieșită din fabrica recent.

| IarbaVerde222 a răspuns (pentru Florentin96):

Verifica presiunea pneurilor (cum am mai spus), eventual o geometrie. Și dacă nu se schimbă nimic și coloana de direcție nu rămâne centrată... adreseaza-te dealerului cu curaj. Nu se poate să accepți așa ceva.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca soseaua nu este perfect dreapta este normal ca volanul sa o ia spre stranga sau dreapta.
Ma indoiesc ca ar avea defect masina, odata ce este nou nouta si a trecut deja prin verificari si ras-verificari pe aparate de control performante.
Un alt motiv pentru care volanul o poate lua intr-o directie, este cand una din roti este dezumflata sau are presiunea scazuta intr-o roata.