| cip11223 a întrebat:

Spuneti-mi care e diferenta dintre maimuta si celelalte mamifere si de ce maimutele sunt mai evoluate? test la bio angry

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Ordinul Primatelor = prim, de prim rang( din care face parte si omul ) sunt mamifere superioare mai evoluate decat celalalte mamifere pentru ca :

* sunt plantigrade (care calcă pe toată talpa piciorului)
* degetul mare al membrelor anterioare si posterioare este opozabil ca o adaptare la viata arboricola
* membrele lor pentadactile au unghii pe falangele terminale ( alte mamifere au gheare )
* centura pectorala are clavicula care permite articulatiei umarului mobilitate mai mare
* au orbite indreptate spre inainte ( la mamif. inferioare, orbitele sunt in lateral) ceea ce permite o vedere stereoscopica binoculara
* au vedere cromatica (percep culorile)
* au glande mamare pectorale( pe piept ---nu pe burta ca la alte mamifere)
* au bot redus cu tendinta de aplatizare ( probabil din cauza ca simtul mirosului nu este asa de dezvoltat ca la mamiferele inferioare)
* au emisfere dezvoltate cu circumvolutiuni si scoarta diferentiata

2 răspunsuri:
| catalineusx a răspuns:

Pai in primul rand maimuta e o specie de animal terestru fata de balena sau delfin sau liliac

Este evoluata datorita degetului opozabil si al membrelor(de care sunt lipsite unele animale)de asemenea pozitia corpului este orizontala(mai mult sau mai putin; nu stau chiar drepte) au caracteristici oamenilor( le lipseste parul pe fata talpi si palme)

Cam atat imi aduc aminte. Sper ca te-am ajutat

| aPerfectLive a răspuns:

Maimutele sunt mamifere superioare celorlaltor mamifere deoarece ele se aseamana foarte mult cu omul.Sunt cele mai destepte mamifere.Ele sunt mai evoluate datorita modului de gandire asemanator cu al nostru.