Cainii au limbajul lor special, dar nu-ti imagina, ca este atat de bogat ca cel al oamenilor.
Ei transmit unii celorlalti niste mesaje scurte si la obiect (acolo e pericol, te plac, acolo poti gasi mancare, este teritoriu meu, etc.), transmise nu doar prin sunet (latrat), ci si cu ajutorul corpului, contactului direct cu celalalt caine, mimicii, atitudinii, etc.
Apropo, imi place catelul de pe avatarul tau. Foarte dulcic!
@AiA mIcA`
, sa-ti traiasca Borytza!
Ma bucur, ca raspunsul meu a fost pe placul tau. Mersi pentru apreciere!
Cainii comunica intre ei prin diverse mijloace: contact, sunete, pozitii si mimici, etc. Citeste mai multe: http://www.caini-de-rasa.ro/articole-caini/Cum_comunica_cainii_-19.html
Nu stiu ce intelegi tu prin "vorbit normal". Cu siguranta nu comunica prin cuvinte la fel ca noi, oamenii.
Prin latrat, marait, ranjitul dintilor si gesturi (cum ar fi mirositul fundurilor). Fiecare gest in parte inseamna ceva cum ar fi sa zicem supunerea fata de alt caine: merge cu capul plecat in jos, cu coada-ntre picioare miscand continuu din virful ei iar cind ajunge linga el se-ntoarce cu burta-n sus. In general toate animalele comunica prin gesturi si nu doar animalele ci si oamenii si aici ma refer la surdo-muti (si bineinteles unii soferi care daca ai curajul sa-i atentionezi ca te-au sicanat in trafic iti face un semn "digital").
azmatictroomphenitron întreabă: