Este referabil sa alimentezi camerele cu joasa tensiune (pui alimentatorul in casa si tensiunea de 12V (de obicei) conduci pana la camere, cu cablu dublu izolat cu plastic (PVC).
Atentie la respectarea polarizarii (+/-) la alimentarea camerelor, sa nu le inversez, fiindca se pot arde!
Folosește așa ceva:
https://www.aliexpress.com/item/1005008313113953.html
... nu tu fire, nu tu curent, nu tu bătaie de cap!
Aoleu, tu nu ai habar nimic, ma faci sa rad, eu de asta vreau sa le cuplez la curent, pentru ca panourile astea solare functioneaza doar cand este soare, am cumparat si un panou solar cu baterii si nici ala nu prea merge, cand e seara, cand ploua, cand ninge, cand nu este soare nu mai merg panourile astea, nu merg panourile nu mai merg nici camerele, panourile astea nu functioneaza non-stop, functioneaza doar cand este soare
" Aurel100009: Aoleu, tu nu ai habar nimic"
nenea, eu cred - de fapt sunt sigur - că TU nu ai habar de nimic.
Instalează-le cu acumulatori buni (dacă ai habar) și n-ai bătăi de cap. Nici zi nici noapte să-ți păzești fânul.
Prietene, ai vazut tu vreodata vreun cablu neizolat, din fabrica? Daca da, sa ne anunti. Nu o sa ia foc niciodata daca folosesti cabluri de calitate, si daca tot ti-e frica pune camere wireless peste tot, care se incarca la soare
Nu există nicio metodă de izolare suplimentară a unui conductor din câte știu eu. Conductorii se aleg în funcție de tensiune și curent. Dacă ai tensiuni și curenți mari ai nevoie de conductori de diametru mare si izolația lor să fie de plastic puternic. Dacă sunt tensiuni si curenți mici, ca și exemplul tău, conductorii nu sunt suprasolicitati, poți merge și pe 0.75.
Eu nu aș recomanda camerele wireless am avut odată un acumulator care a explodat și a luat foc dulapul care era de lemn, există tuburi pvc prin care poți trage cablurile și asigurăte că sunt suficient de groase și ai protecție la scurtcircuit. Sunt o mulțime de oameni care fac tot felul de improvizații electrice și se trezesc apoi că rămân fără casă. Deci îți recomand ca în cazul în care nu ești expert să chemi un electrician care știe ce face și eventual poți face o asigurare pentru orice eventualitate.