| cosminutz98 a întrebat:

Am o placa video Asrock, pe ea am o placa ram ddr3 de 1GB si vreau sa-mi cumpar una de 2GB RAM tot ddr3.Le pot lasa pe amandoua in unitate?(am sloturi)Adica sa fie mai puternic computerul(de 3GB RAM).Nu cred ca ati inteles, dar vreau sa-mi raspundeti... Funda+Vot la cel mai bun si mai argumentativ raspuns...Inca ceva, are vreo importanta RAM-ul in jocuri?

2 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ai o placa de baza Asrock nu placa video.
In legatura cu intrebarea ta: Sloturile sunt 2 sau mai multe pentru a fi umplute. Daca spuneai ce placa de baza ai (Asrock si continuarea) si ce memorie ai (denumirea si frecventa) puteam sa te sfatuiesc mai la obiect. Asa am sa-ti dau raspunsuri generale. Memorie trebuie sa iei in capacitatea si frecventa suportate de placa de baza. Oricum 2 Gb (daca nu chiar 4) suporta dar frecventa sa nu fie mai mare decat suporta placa de baza. Si sper sa crezi ca am inteles si inteleg foarte bine ce vrei. Spunand "Nu cred ca ati inteles, dar vreau sa-mi raspundeti..." ai reusit sa jignesti o multime de oameni care oricum se pricepe mai bine decat tine.
Memoria RAM are o importanta foarte mare fiind unul din factorii importanti in a fi mai rapid jocul si nu numai. Orice program lucreaza mai bine si mai rapid pe o memorie buna. Trebuie sa mai tii cont si de latenta memoriei. Ea se noteaza cu "CL" si este unitatea de masura a timpului de raspuns al memoriei. Cu cat este mai mica cifra cu atat este mai buna memoria. Succes!

| YoChriss a răspuns:

Hei! Deci ai o placa video de 1GB DDR3 si vrei sa mai pui una de 2GB DDR3? Nu prea ai cum...
Daca te referi la faptul ca ai o placuta RAM de 1GB si mai vrei sa adaugi inca o placuta de 2GB, nu va fi nici-o problema. Va trebui sa te asiguri ca memoria pe care o vei cumpara este DDR3 si ca are o frecventa ca placuta de 1GB.
Memoria RAM conteaza foarte mult in jocuri, precum si placa video si procesorul. Primesc FUNDA?