| koko966 a întrebat:

As dori sa fac unele modificari la aceasta unitate:
Processor: AMD Athlon(tm) X2 340 Dual Core Processor 3.20 GHz
6, 00 GB Ram
AMD Radeon R7 200 Series
Cu ce as putea inlocui placa video si procesorul. As dori ceva mai bun sa ruleze GTA 5 pe medium si battlegrounds!
Doresc si site-uri cu poze pret etc...

Răspuns Câştigător
| Ironwin a răspuns:

Pe placa de baza pe care o ai se potrivesc doar procesoare cu socket FM2, uite aici super oferta : http://www.dataspot.ro/......OHLBOX.php
Este dublu de rapid, uite o comparatie intre ele : http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=1946&cmp[]=1994
Sau alege din lista asta http://www.dataspot.ro/categorii/Procesoare.php pui la filtru de cautare socket FM2, nu merge link cu filtru activ. Procesorul tau are un rating de 1889 CPU Mark, alege un procesor cu cel putin 3500-4000 pentru a vedea o diferenta mare. Verifici asta aici https://www.cpubenchmark.net/index.php

Da, este suficient sa schimbi procesorul si placa video pentru a putea juca orice joc (evident nu la calitate maxima), tu ai 6GB de RAM ceea ce este supra suficient la ora asta.
Placa de baza ramane aceeasi, coolerul la procesor il schimbi cu cel care vine impreuna cu procesorul (asta inseamna BOX, are si cooler im cutie).
Placa video care cred ca se potriveste cel mai bine este asta : http://www.pcgarage.ro/placi-video/msi/radeon-rx-460-oc-2gb-ddr5-128-bit/
aici ai referinte despre ea : http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=Radeon+RX+460
Repet, o sa poti juca orice joc in conditii decente daca cumperi doar aceste doua componente. Nu stiu ce sursa ai, daca dupa upgrade, calculatorul se restarteaza singur (cu sau fara Blue screen) atunci trebuie inlocuita si sursa.

3 răspunsuri:
| Ironwin a răspuns:

Pentru procesor ai aici o lista (ce nu este pe stoc, poti cauta in alta parte) : http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/filtre/general-socket-fm2/
La placa video este mai complicat, trebuie sa stabilesti un buget maxim, oferta este prea mare pentru a putea recomanda ceva fara a cunoaste un pret aproximativ.

| koko966 explică (pentru Ironwin):

Deci pot sa inlocuies procesorul doar cu acele procesoare cu socket-ul FM2? Acestea sunt compatibile? Ce procesor mi-ai recomanda din cele de pe pagina?
Ii destul sa investesc doar in placa si in procesor pentru un randament mai bun la jocuri? sau mai ii nevoie de ceva componente?
Normal jocuri gen payday2, gta 5, fifa 2016 etc ii nevoie de placa si procesor mai bun.
Placa de baza, cooler-ul etc raman aceeleasi?
Placa video sa imi recomanzi pana in 500 lei daca ii ok!

| koko966 explică (pentru Ironwin):

Mersi mult!