| theMUFASA a întrebat:

Salut! Am un PC cu urmatoarele : RTX 4070 Ti Super, Ryzen 7 7800X3D, 32GB RAM DDR5, placa de baza Gigabyte B6650M X AX V2, coole Arctic Freezer 3 240, Sursa de 750W 80+gold. Faza e, nu am probleme cu el totul se misca superb in orice joc, mai putin in Valorant, Fortnite, uneori, mai rar, in CS2,. In timp ce ma joc, mi se tot aude acea notificare de la windows de plug out, nu stiu daca se numeste corect, ca si cum ai scoate un stick sau ceva din pc. Totul e conectat unde trebuie, totul e nou la pc, am incercat si cu win10 si 11, si la fel face pe ambele. Si faza e ca nu se aude o data, se aude mai mereu, iar cand ma joc un joc solicitant, rdr 2, cyberpunk, nu se aude nimic, e totul perfect. Stie cineva de ce?

1 răspuns:
| UDAR0047 a răspuns:

Verifică Event Viewer – Apasă Win+R, scrie eventvwr.msc, mergi la Windows Logs → System și caută mesajele de tip "USB device not recognized" sau "Device disconnected" în momentul când auzi sunetul.

Cauze posibile – mouse/tastatură cu cablu slăbit, controller Xbox/PS, dongle wireless (căști/mouse), hub USB nealimentat, porturi frontale de carcasă, webcam sau microfon.

Testează prin eliminare – scoate toate perifericele USB în afară de mouse și tastatură și vezi dacă mai face; reconectează-le pe rând până găsești vinovatul.

Dezactivează suspendarea selectivă USB – Control Panel → Power Options → Change plan settings → Change advanced power settings → USB settings → USB selective suspend setting → Disabled.

Actualizează driverele chipsetului și USB – de pe site-ul Gigabyte pentru placa ta de bază și de pe site-ul AMD pentru chipset-ul Ryzen 7 7800X3D.