| NutriNyt a întrebat:

Am câteva întrebări legate de audienta la tv.Cum și de unde afla ăștia audienta posturilor lor tv in anumite ore?
Și eu daca mă uit la Kanal D acum de exemplu, fac audienta postului într-un fel? Posturile ce câștigă daca fac audienta și de unde?
Dau funda cui îmi explica in mare.

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt niste aparate montate la un esantion de oameni acasa care urmareste treaba asta. Sunt niste firme care fac treaba asta si raporteaza televiziunilor.

Cu cat audienta unui post e mai mare cu atat ei castiga mai mult din publicitate

| NutriNyt explică (pentru suntserios):

Și cei ce n-au aparatul ăla care măsoară audienta nu contează nu? Eu credeam că firmele de cablu pot vedea câți utilizatori se uită la un post pe o anumită frecvență, nu e așa? Utilizatori de orice fel care nu au montat niciun aparat.
Eu nu am auzit pe nimeni să aibă aparat de ăla și mereu aud că s-au uitat milioane la antena 1, 3 de ex.
Cred că sunt putini ce au aparat de ăla deci măsurătoarea asta nu e chiar așa de reală și exacta nu?

| suntserios a răspuns (pentru NutriNyt):

Probabil la fel ca la sondajele de opinie cand e vorba de votare se extrapoleaza esantionul care este măsurat de se ajunge la cifrele alea

3 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

În principal câștigă bani pe reclamele de la pauză, dar cred că și din vizualizările din timpul emisiunii.