| Dehe_Cristi_1994 a întrebat:

Am o intrebare: mama mea a nascut acum 5 luni, in prima luna a bagat dosarul atat pentru alocatia maternala pentru micut cat si pentru concediul prenatal(sau postnatal nu stiu sigur cum se numeste) de la nastere nu a primit nici un ban de la stat.Ce poate face in privinta asta, unde ar trebui sa mearga? de cinci luni nu lucreaza deoarece sta cu, copilu si e greu de intretinut o familie din nimic asta-i o tara de k... scuzatimi greselile de gramatica dar sunt nervos si ma grabesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa nastere este concediu postnatal (de lehuzie) si, in continuare, concediul pentru cresterea copilului.
Cererea pentru concediul de maternitate (concediul prenatal si postnatal) se depune la angajatorul unde a lucrat pana la intrarea in concediu.
Cererea pentru concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se depune la primaria localitatii de domiciliu.
In aceste locuri trebuie sa se intereseze de ce nu a primit inca banii.
De asemenea pentru alocatia de stat pentru copii dosarul se depune tot la primarie.
Nu cumva nu a indeplinit conditiile de acordare a concediilor?

2 răspunsuri:
| Dehe_Cristi_1994 explică (pentru Ioandelasal):

Am gasit problema, bani au intrat pe card de luna trecuta dar nu am verificat credeam ca pe cardul-l ala intra doar alocatia mea,

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Dehe_Cristi_1994):

Inseamna ca a optat pentru depunerea pe card si a indicat cardul respectiv. Bine ca s-a rezolvat.