| Kanpeki a întrebat:

Bună. De ceva vreme tot primesc apeluri de la numere aleatorii necunoscute și le blochez de fiecare data dar degeaba. Am răspuns o data la început și mi-a răspuns un bărbat care cică era de la o banca și mi-a zis ca cererea mea de împrumut a fost acceptata și banii vor fi virați în cont dar am închis imediat ca mi-am dat seama ca e ceva șmecherie. Plus ca nu mi-a zis numele meu complet. Oare ce sa fac? E foarte enervant dacă tot suna de 2-3 ori pe zi. Nu e destul ca să merg la politie?

Răspuns Câştigător
| gllopel a răspuns:

Degeaba mergi la Politie cu acest caz. Sunt multi care suna, nu doar o persoana. Politia si televiziunile au anuntat ca sunt astfel de inselatorii.
Cauta daca nu ai in telefonul tau blocare apeluri de la numere necunoscute. Si activeaza functia. Scapi de ele. Dar riscul este sa te sune un cunoscut de pe un numar pe care nu il ai in agenda si sa fie respins.

| Kanpeki explică (pentru gllopel):

In final am activat setarea cu blocarea numerelor necunoscute. Voi lăsa asa vreo luna, doua și după o voi dezactiva.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Spune-le direct:
1. NU esti interesat de "oferta" lor!
2. Depui plangere penala pentru folosirea datelor tale personale, daca nu sterg numarul tau imediat din baza lor de date!

Dupa 2-3 asemenea avertizari din partea ta, asemenea apeluri vor disparea.
In caz contrar, depui o plangere la politie, pentru hartuire, mentionand si numerele care te au sunat in asemenea mod.
(eu si si mai multe cunostinte de ale mele am scapat cu aceasta metoda).

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu le zic ca imi place vocea lor, si daca au timp sa ne vedem in oras ca am ceva sa le arat... imi inchid ei