De ce? Ei bine, dupa cum stii, majoritatea romanilor sunt prosti. Asta o confirma si statistica celor care promoveaza bacalaureatul in fiecare an, am impresia ca este < 50 %. Suntem manipulati de mici, de obicei parintii ne manipuleaza, de la ei invatam totul, ei ne invata sa fim politicosi, ne invata sa-i respectam pe cei din jurul nostru, etc. Daca parintii asculta manele, cu siguranta si noi vom proceda la fel ca ei in urmatorii ani deoarece gandul ca manelele sunt frumoase ne-a fost tiparit in subconstient de catre parintii nostri. Si eu ascultam manele, nu am invatat acest lucru de la parintii mei, ci de la alte rude. Totusi, la o varsta frageda, aveam inca 11 ani, mi-am dat seama ca manelele promoveaza incultura, asa ca am renuntat sa mai ascult acest gen muzical. Este o emisiune la Antena 1 in care sunt invitate persoane care se cearta tot timpul. Nu stiu cum se numeste, am vazut-o o data accidental, acele persoane sunt invitate doar ca sa creasca ratingul emisiunii. Nimanui nu-i pasa de ce se intampla acolo, cu cat cearta este mai mare, cu atat lumea este mai interesata de evenimentele respective. Asa isi castiga televiziunile existenta, pe seama noastra, a majoritatii. De exemplu, mi-ar placea sa vad lucrarile pictorilor foarte buni la televizor, violonisti extraordinari, dar nu intereseaza pe nimeni ce imi doresc eu, pe ei ii intereseaza ce isi doreste majoritatea sa urmareasca, iar daca majoritatea prefera sa urmareasca oameni aflati intr-un conflict, ei vor promova aceste emisiuni stupide. Anul 2014 a fost ultimul an in care m-am uitat excesiv la televizor, anulal ma uit maxim 2 ore, iar pe 1 decembrie ma uit pe PROTV deoarece este promovata cultura romaneasca. Sper ca raspunsul meu sa-ti fie pe plac. Aceasta este realitatea, daca nu ne schimbam mentalitatea, viitorul nostru va fi sumbru, nu doar al batranilor, ci si al tinerilor, mai ales cel al tinerilor.
Pentru ca prinde la public, dupa cum observi..Chestiile astea au rating, "se vand". Pentru ca e mai atractiv sa vezi o cearta colorata decat un documentar despre niste plante plictisitoare. Doar un exemplu.
Standarde joase.
"Ei bine, dupa cum stii, majoritatea romanilor sunt prosti. Asta o confirma si statistica celor care promoveaza bacalaureatul in fiecare an, am inpresia ca este < 50 %"
Care este corelatia dinre inteligenta si promovarea bacalaureatului?
Raspunsul la intrebarea ta e simplu: Se promoveaza ce se consuma, ce vor oamenii sa vada, sa asculte, etc.
Ce "adevarati artisti" ai vrea sa vezi promovati? Da niste nume, si niste motive.
Consider ca orice persoana trebuie sa promoveze acest examen, tu te referi la faptul ca daca nu memorezi niste informatii, nu inseamna faptul ca esti mai putin inteligent. Memoria face parte din inteligenta noastra, o mica parte, nu in intregime. Cunosc persoane care au facut alaturi de mine pregatire intensiva la unele materii si nu reuseau sa inteleaga nici macar ecuatia de gradul doi sau cum sa faci o amarata de problema la biologie. Nu este doar un caz, sunt mult mai multe. De aceea am dat acest exemplu, nu inseamna ca toti care au picat bacalaureatul sunt mai putin inteligenti, dar sunt si multe persoane care se straduiesc din rasputeri si tot il pica.
In primul rand ca nu toti dau acelasi bac. Unii dau la mate, altii nu.
Si cei care dau la mate, unii dau o versiune simpla, altii una foarte naspa.
Ideea e ca cineva care nu stie limite, derivate, integrale, etc. nu este neaparat prost, pentru ca majoritatea oamenilor de pe pamant nu stiu aceste lucruri.
Eu sunt un caz fericit (consider asta despre mine) si pe mine de exemplu ma pasioneaza Kurt Cobain chiar dacaaa nu e cel mai bun exemplu de urmat. De ce? Ah, pai prin albumele sale de la inceputul carierei a reusit sa dea glas unei intregi generatii de adolescenti plictisiti si scarbiti de societate (stiu asta dupa ce am citit o carte in memoria lui ). Artisti romani care sa transmita ceva nu prea am habar "pentru ca pe mine ma intereseaza de Irinel si panarama lui " dar versurile rap-erilor sunt destul de relevante si chiar in ciuda vocabularului colorat (If u know what I mean ) transmit ceva ...si sunt multi rap-eri care nu sunt la fel de comercializati cum au inceput cei de la Mafia sa fie de radio ZU
)
Posturile care difuzeaza certuri, scadaluri sunt in mare parte vizionate de pensionari care alt ceva nu au ce face intre 4 pereti decat sa stea la tv si sa astepte sa le vina pensia (eventual sa iasa din casa si sa frece drumurile de-aiurea cu autobuzul). Si pentru ca de-al de ei sunt multi, din pacate mult mai multi decat cei ca noi, sau ca ai nostri care dupa ce vin de la munca nu le mai arde sa beleasca ochii la certuri, Stars Tv, Acces Direct (bine ca s-a inchis OTV-ul ) Kanal D etc. le ofera ceea ce cer si ce se cauta. Aspectul asta l-am inteles.
Pai si ce ai vrea, sa fie promovata Nirvana in Romania?
Pe langa faptul ca Nirvana nu mai e de peste 20 ani, nu cred ca ar trebui sa se schimbe imnul national in Smell like teen spirit.