anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Desi am doar 16 ani, de la varsta de vreo 10 ani m-am hotarat sa dau la Drept. Nu pentru ca se zice ca se cauta si ca se castiga mult. Pur si simplu imi place. Si in viata reala intorc problema pe toate partile, incercand sa aflu ce e mai bine. Eu nu vreau sa fiu avocat, pentru ca ei sunt corupti, apara pe cine da mai mult. Mi-as dori sa fiu procuror. Am auzit ca pentru asta se face Dreptul, dar apoi sa da examenul pentru Institutul National de Magistratura. Intrebarea mea ar fi: este adevarat ca acolo din 100 de candidati intra anul in medie doar 30? Si care sunt sansele sa se intre cu mita? Pentru ca eu vreau ss intru dupa cat de buna sunt (daca intru) si nu mi-as dori sa. mie fie locul luat de cineva care stie mai putine ca mine, dar care a dat bani. Merci ca ati avut rabdare sa cititi!

Răspuns Câştigător
| Flav a răspuns:

Domnisoara, peste tot e coruptie. Daca ai un vis, nu ti-l alunga din diverse motive. Urmeaza-l, fa-l sa devina realitate; perseverenta, munca si ambitia poate intrece orice obstacol. Si ce daca se intra si acolo cu mita? Apai in ziua de azi, unde naiba se mai intra pe bune?
Iti mai dau un sfat puternic: urmeaza exact ceea ce-ti place, indiferent cat de greu ar fi. Talentul, placerea si bunavointa pot destrama imperii. Tu esti pregatita de-a cuceri imperiul? Si-nca ceva: nu lasa pe nimeni in viata sa-ti spuna ca nu esti in stare de ceva. Nu, nu!
p. s. - chiar daca avocatii sunt corupti, sau mai bine spus, nu mai au verticalitate si-si intrec orice valoare morala pentru bani, tu nu trebuie sa fii neaparat ca ei. Tu decizi cum vei fi in viata pe interior, tu singura iti colorezi sufletul si constiinta. Ai sa vezi ca si ca procuror vei avea parte de aceleasi tentatii, presiuni si-ai sa ramai uimita de calitatea (care calitate?) oamenilor.
Iti doresc succes.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu stiu exact care este procentajul de reusita la intrarea la institut dar procentajul mic se explica, mai mult, prin lipsa de pregatire a candidatilor. Daca o sa fii buna o sa intri sigur. Pana atunci mai ai 6-7 ani, asa ca multe se pot schimba, inclusiv in ce domeniu al dreptului o sa vrei sa profesezi. Sunt jurist, mie mi se pare o profesie frumoasa, desi este grea daca vrei sa fii bun si trebuie sa inveti toata viata, mereu apar legi noi si cele vechi se schimba destul de des. Iti doresc sa reusesti sa-ti indeplinesti visul. Numai bine!

| anad a răspuns:

Mai ai pana atunci cativa ani si se poate schimba cate ceva. Daca chiar esti foarte pregatita, nu-ti va lua nimeni locul! Tu vei fi printre cei care vor mai intra pe cunostinte. Succes!

| Liviu a răspuns:

Stai frate in banca ta'
E mai bine. in Romania suntem corupti toti
Uite iti spun una
Tu esti ala drept
Pui verdictu la toti care trebuie
Vine unu cu influente'
Iti ameninta familia ca ti`o omoara'
Ai tupeu sa te duci la politie? iti spun eu ca.nu ai
Iti este frica nu mai dormi noaptea pe perna ta
Multa lume o sa te "vaneze" mai bine fate alceva
Inginer' eu stiu... dar nu avocat sau procuror...
Ti-o spun eu ^^ am vazut multe cazuri in fine bafta in tot cea ce vrei sa faci
Parazitii rull'z

| danny_7173 a răspuns:

Invata fata moshului si du-te in strainatate ca in Romania primi la drept intra aceia care:1. Primi intra aceia care au parintzi procurori. 2. Cei care au rude procurori... 3. cei care au cel mai mare buget.mult norocbig grin

| marrr a răspuns:

Cel putin 20 dintre cei ce dau la magistratura sunt cu pile. Din toti cei care se inscriu, 200 intra. Anul asta sunt 3300 de oamenistraight face. Intri daca muncesti foarte, foarte mult, inveti zi de zi si nu vei mai avea timp pentru a iesi. Asta doar daca vrei cu adevaratstraight face. Crede-ma, stiu de la sora-mea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai generalizat, iar acest lucru deranjeaza pe multi "avocatii sunt corupti" Nu cred ca ii cunosti pe toti ca sa poti spune asta. Iar avocatii se impart in 2 categorii: Cei care isi fac meseria si cei care jermanesc clientii. Si sa nu vorbim despre coruptie in cazul procurorilor si judecatorilor, acolo e adevaratul cascaval si calvar; Nu avocatul da sentinta! E pueril sa spui ca un avocat e corupt, pe cand el doar corupe. Iar procurorii intotdeauna vor avea mana libera sa faca ce doresc. Inteleg ca ai 16 ani, dar cu siguranta o sa pici la interviu, pentru ca aceste texte "incercand sa aflu ce e mai bine" nu reprezinta o motivatie si toata lumea e constienta de acest lucru si toti il vor spune, ca sa iesi in evidenta trebuie sa te gandesti la ceva mai mult.
Toate informatiile le gasesti aici: www.inm-lex.ro. Acolo nu se intra nici pe dorinta si nu tu decizi cine intra si cine nu. Important e ca poti face contestatie daca crezi ca meritai mai mult, lucrarea se poate recalcula... De obicei cei care vin cu aceasta idee pica din start, cand esti bun nu ai de ce sa te ingrijorezi. Citeste si asta ca sa vezi ce te asteapta: http://www.avocatnet.ro/.......2007.html
@Liviu, un om inteligent stie ca in momentul in care este prins, nu mai scapa. E dovada de inconstienta sa ameninti un avocat/procuror/judecator. In cel mai fericit caz ii poti da o suma de bani ca sa aranjeze cazul in favoarea ta, daca nu accepta miscarea inteligenta e sa te retragi si sa uiti asta. Dar cei care nu accepta iti pun imediat pe cap DNA-ul, asa ca ai dat din lac in put si mai rau te-ai infundat. Violenta? Nu rezolva nimic. Cei amenintati cu siguranta nu sunt avocati de duzina(pe aia din provincie si de doi lei nu prea ai de ce sa-i ameninti ca oricum nu te pot ajuta), iar procurorii si judecatorii au asigurata protectia, asa ca iar esti inconstient pentru ca vei avea niste mascati de la politie care iti vor sparge usa, inainte sa incerci sa-i ataci(Politia intervine chiar daca tu ca procuror/judecator nu te duci la sectie ca sa faci plangere) Alege tu solutia... Cand ai legea in mana, cand o reprezinti si daca o mai schimbi e foarte bine, nu se atinge nimeni de tine. Ai toata justitia in mana. Aici deja vorbim de putere si asta o capeti abia cand esti destept(in aceasta calitate nu se include si faptul de a fi corupt, aia intra la prostie). Din pacate Romania duce lipsa de adevarati profesionisti.