Sigur ca este buna, dar doar daca ai calitati si esti bine pregatit. Dupa absolvirea facultatii poti ajunge judecator, procuror, notar, consilier juridic, secretar consilii locale, mediator.
Daca esti bine pregatit nu este nevoie sa dai bani.
Nicio facultate (si nu numai de drept) nu-ti asigura locul de munca. Orice facultate ai termina dupa tot tu trebuie sa-ti gasesti loc de munca, nu mai conteaza ce scrie pe diploma. Daca o sa ai noroc probabil o sa-ti gasesti ceva iar daca dai si niste bani in stanga, dreapta sau ai ceva cunostinte care sa lucreze in domeniu cu siguranta o sa-ti gasesti.
Nu sunt din Sibiu si nici nu sunt la Drept dar sunt in anul 3 de facultate si stiu cum stau lucrurile. De la unele facultati, e adevarat ca iti gasesti loc de munca mult mai usor. Daca termini medicina, de exemplu, cu siguranta o sa-ti gasesti un loc de munca, cel mai sigur foarte prost platit, dar iti gasesti. Cand vine vorba de Drept... Ei bine stiu ca acum cativa ani a cam fost o explozie de stundeti la drept, toti crezand ca iesi avocati sau procurori dupa ce iti termini facultatea dar adevarul e ca nu e chiar asa. Iar acum sunt o gramada de oameni care au Dreptul, unii au renuntat dar altii inca isi cauta de munca in domeniu, asa ca concurenta e mare.
Este bine daca ai tu ambitie si o sa reusesti ceva, altfel nu. Trebuie sa tii cont ca facultatea de drept dureaza 4 ani dupa care tu trebuie sa fii in stare sa iti iei licenta iar apoi esti obligat sa te inscrii la specializare pentru avocat, procuror, judecator. deci mai dureaza vreo 2 ani pana o sa fii pe treaba ta plus ca de ex este foarte greu sa intri la judecatori procurori ai mai multe probe si examen de dat si mult de invatat, probabil si relatiile te-ar ajuta mult. Nu e nimic asa usor cum poate crezi. Poti sa faci dreptul si sa ajungi un avocat amarat intr-o comuna/oras mic si sa castigi la limita pentru existenta ta ok sau sa ajungi un avocat/procuror/judecator/notar de succes, depinde de tine si poate si de ceva noroc sau relatii/bani. Eu vorbesc cel putin de cum am vazut ca e in Bucuresti. Am vazut si oameni la facultatea de drept in Bucuresti la privat (nu la stat) care treceau examenele in general prin copiat si alte smecherii iar la final abia erau in stare sa isi ia licenta. Deci ce crezi ca o sa reuseasca ei? O sa le fie foarte greu si sa ajunga macar un avocat cat de cat modest. Bafta.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Seba2013 întreabă: