| Gabriel112234445 a întrebat:

Bună! O scurtă întrebare: dacă am făcut un semestru la o facultate și m-am retras pentru a mă înscrie la altă facultate, voi intra la taxă la facultatea ulterioară sau nu? Adică știu că poți face doar un singur ciclu de licență la buget. Dar dacă am făcut doar un semestru (deci nu un an) la fosta facultate, aș putea intra totuși la buget la facultatea la care vreau sa mă înscriu (facultate pe bază de dosar)?

3 răspunsuri:
| Konstantinos99 a răspuns:

La noua facultate iti va calcula diferenta adica va trebuii sa achiti un semestru sau un an din cei trei sau patru de la noua facultate. Teoretic poti intra la buget si in ultimul an treci la taxa in acesta cauza sau se va proceda asa in primul an de facultate inca o data depinde de facultate

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Desi nu spui banuiesc ca ai fost pe loc bugetat la prima facultate, asa ca pot fi 2 situatii la noua facultate:
1. Daca facultatea noua are locuri cu taxa atunci va trebui sa platesti primul semestru taxa si apoi poti trece pe loc bugetat, bineinteles daca te incadrezi in numarul locurilor bugetate.
2. Daca nu are locuri cu taxa atunci va trebui sa platesti taxa de scolarizare pe primul semestru la prima facultate si sa duci dovada platii la noua facultate.

| Gabriel112234445 explică (pentru Konstantinos99):

Da, am mai auzit de varianta asta în care ori primul an este la taxă, ori ultimul este la taxă.m, dar nu înțeleg exact. Depinde de alegerea mea (adică, de exemplu, aș putea să zic la secretariat că prefer ca ultimul an să fie la taxă, și nu primul) sau depinde de ce hotărăște facultate respectivă. Mulțumesc oricum pentru răspuns! Apreciez.