| blublu1234 a întrebat:

Buna seara,
Am avut recent o problema legata de o inundatie de la coloana pluviala la apartamentele de la ultimele 2 etaje ale blocului. Administratorul a verificat inundatia, a văzut cum curgea apa din perete, a spus inițial ca va rezolva apoi ca mai așteaptă o alta ploaie. Nu a mai aparut o alta inundatie momentan, dar nici nu au fost făcute verificari/reparații. I-am dus o cerere de verificare si reparații pentru coloana pluviala(nu pentru peretele din casa, ci strict pentru partea comuna), la care l-am rugat sa imi dea numar de inregistrare, am înțeles ca as avea nevoie si pentru a trimite la asigurare, dar a refuzat. Ce se poate face in aceasta situație, care ar fi următorii pași ce trebuie facuti? Prin posta cu confirmare de primire nu cred ca o pot trimite, nu este afișat la avizier nici adresa asociației nici informații despre administrator/președinte de bloc. Mulțumesc!

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La primarie exista un compartiment sau persoana care se ocupa cu asociatiile de proprietari si poti depune o reclamatie impotriva administratorului.

| blublu1234 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc! Știți si ce dovezi imi trebuie pentru a arata ca intr-adevar l-am înștiințat si refuzat sa înregistreze cererea? Eu am înregistrat conversația, dar nu stiu daca este legal/necesar sa o arat la primărie.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru blublu1234):

Poti folosi inregistrarea, daca ti se va cere o dovada, doar in cadrul unui proces nu se poate folosi, deoarece ai facut-o fara acordul lui.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Spune-i boului ca o sa chemi organul de control, sigur o sa ii treaca lipsa de chef.

| blublu1234 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc mult!

| blublu1234 explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu cred ca este lipsa de chef, este lipsa de asumare. Si principiul de "fac ce am chef si ce hotărăsc eu, nu ce vreți voi".
Daca vine organul de control va ieși mult mai urat, nici la avizier nu sunt publicate informațiile obligatorii.
Speram sa nu se ajungă la asta si sa se rezolve pentru toată lumea. Nici nu voiam sa fac reparațiile prin asigurare, ci doar sa ii anunț de ce s-a întâmplat, pentru ca teoretic e obligatoriu sa fie înștiințați de daunele care apar.
Dar motivația de "nu vreau sa iti dau numar de inregistrare că ăia ma baga prin tribunale", deși am specificat ca este doar o înștiințare ca a fost informata si va verifica, ma pune pe mine intr-o situație dificila.
Multumesc mult!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru blublu1234):

Pai daca nici la avizier nu e ok... inseamna ca lumea nu se intereseaza, nu merge la sedinte, ca si asa e doar una anuala, obligatoriu cf legii, parca vad ca nici aia nu se organizeaza... Legat de motivatia pe care ai mentionat-o, asta arata clar ca administratorul habar nu are de legislatia cf careia functioneaza asociatiile de proprietari si de legislatie in general.

| Solane a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Si care este organul ala de control? Ma intereseaza si pe mine.

| blublu1234 explică (pentru Solane):

Din câte stiu, se face plângere la primărie, este un departament care se ocupa de asociațiile de proprietari. Ei vin in control si începe nebunia. Pentru datele lipsa de la avizier stiu ca se poate chema si politia locala. Amenda va fi data pe persoana fizica, nu pe asociației ca sa se împartă între locatari.
Sper sa nu greșesc.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Solane):

Se cheama Biroul Îndrumare și Control Asociații de Proprietari