Scoala poti sa o faci de la 16 ani si dureaza 6 luni, dar examenul trebuie sa il dai obligatoriu la 18 ani. Sper ca te-am ajutat!
S-o crezi tu asta! N-ai vazut raspunsul meu?
Probabil poti sa faci scoala de la 16 ani (desi instructorul meu mi-a zis altceva) da' chiar daca ai putea sa faci asa.e prea nasol sa astepti 2 ani ca sa dai examenul, plus ca poti uita anumite reguli de circulatie (neputand conduce in tot acest timp). Scoala de soferi dureaza 6 luni? (o.o) Pentru care categorie mai exact? Eu acum o luna doar ce am luat permisul pentru categoria B si la mine a durat 3 luni (am mai tras de timp ca nu implinisesem 18 ani). Oricum, sa revenim la intrebare, examenul fie el cel teoretic sau practic, nu il poti da inainte de 18 ani
Depinde pentru ce categorie. Fiindca nu precizezi iti citez prevederile L.203/2012, prin care a fost modificata OUG 195/2002 (Codul rutier) si care vor intra in vigoare la 19.01. 2013:
"Art. 20. - (1) Pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule, tramvaie, tractoare folosite exclusiv la exploatările agricole şi forestiere sau maşini autopropulsate, conducătorii acestora trebuie să posede permis de conducere corespunzător.
(2) Permisele de conducere se eliberează pentru următoarele categorii de vehicule: AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb sau Tv.
(3) Descrierea categoriilor de vehicule prevăzute la alin. (2), pentru care se eliberează permise de conducere, este prevăzută în anexa nr. 1.
(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;
b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
c)20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb şi Tv."
Mentionez ca scoala, pentru fiecare categorie, se poate incepe cu 3 luni inainte de implinirea varstei prevazute dar examenele se pot sustine numai dupa implinirea varstei.
Din cate stiu poti sa incepi scoala de soferi chiar daca nu esti major, insa atunci cand primesti carnetul trebuie sa ai obligatoriu peste 18 ani
Nu poti sa dai examenul mai devreme, asa zice legea. Scoala de soferi poti sa o faci si de la 16 ani, dar contractul dureaza doar 6 luni, asa ai putea sa faci scoala de soferi pe la 17 ani jumate, iar apoi sa dai la 18 ani de carnet. Funda?
Heiii!; x
Școala de șoferi și examenul îl poți da la 16 ani!
Și dacă le iei pe amnândouă, dacă mai e cineva la tine în familie care are carnet adică un „ însoțitor ". Atunci o să îți primești carnetul doar dacă însoțitorul e mereu cu tine în mașină când conduci până la vârsta de 18 ani!
Succes!; 3
Biiee. >; dd<
De la 17 ani si 6 luni poti da examenul si carnetul ti-l da când ai implinit 18 ani
Buna poti sa te apuci de cursuri cu 3 luni inainte de implinirea varstrei de 18 ani dar nu poti sustine examenele adica sala si orasul pana nu implinesti 18 ani. funda?
varsta minima 17 ani si 9 luni
apt/a din punct de vedere medical
apt/a din punct de vedere psihologic
absolvirea minimum a claselor primare
absolvirea cursurilor si testului de Legislatie Rutiera din cadrul Scolii de Soferi
Atentie, insa! Cu exceptia criteriului varstei, toate celelalte conditii se pot indeplini dupa inscrierea la scoala, dar inaintea inceperii orelor de conducere.
Da poti face scoala de soferi mai devreme si da poti sustie pe altcineva care a dat examenul!
Poi..nu cred dar iti urez mult succes la examen nu am auzit acest lucru dar si eu am vrut sa dau examenul inainte de 18 ani poate poate se va schimba legea ce mai importanta idee este sa fi optimista si sa nu ai emotii pup noapte buna!
peduardd întreabă: