|

Buna ziua! As avea o intrebare legata de coruperea de minori. Eu am 19 ani iar prietena mea 17. Avand in vedere ca relatia decurge normal, cu decizii luate de comun acord si toate cele. Pot fi acuzat penal pentru aceasta relatie?

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mai, TOTUSI, incerci sa sperii pe cineva care nu face nimic rau si care poate avea o casnicie fericita

sunt doua circumstante in care poti fi acuzat de corupere de minori:
1. fata are sub 15 ani (nu e cazul la tine ca are 17)
2. diferenta de varsta e mai mare decat 3 ani daca fata are sub 15 ani (chiar nu e cazul aici, dar merita mentionat)

la varsta aia sa ai o relatie stabila cu decizii luate de comun acord e destul de extraordinar, stiu cuplu, cu ea 30, iar el mai in varsta si ea face face scandaluri din orice si nu are pic de ratiune si nu accepta nici un argument oricat de clar ar fi! (imatura la 30 de ani)

deci, felicitari si casa de piatrawinking

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde doar de parintii fetei, daca nu merg la Politie sa faca plangere impotriva ta.
Despre ce decizii vorbesti?
Ea are 17 ani, este eleva, este minora...ce spui tu acolo?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti fi acuzat daca relatiile dintre voi sunt de comun acord si liber consimtite, avand in vedere ca in Codul penal este pedepsit doar actul sexual cu un minor sub 15 ani, bineinteles daca n-a fost viol sau agresiune sexuala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trecand peste raspunul personalului Ioaneasca care nu are decat rol de dezinformare si drama aici pe site, legea penala te incrimineaza doar daca intretii relatii cu minori sub 15 ani. In rest daca actul sexual e consimtit nu e nicio infractiune

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bizon95):

Asta e scopul userului astuia pe site. Sa creeze un pic de drama dupa ce dezinformeaza putin mai mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Vad! sad

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bizon95):

Eu doar incerc sa aflu ce decizii a luat, ca pare ceva secret sau ingrijorator... Sunt mama, ce naiba! Ma pun in situatia mamei fetei si ma gandesc daca mi-ar convenii ca intr-o zi, un baiat sa dispara cu ea, fara urma. Nu stiu daca a fugit cu ea sa se casatoreasca, daca a vandut-o pe piata sclaviei de prostitutie, sau a omorat-o.
Este normal sa fiu sceptica, de aceea pun toate intrebarile astea.
Are 17 ani, decii inca 1 an si este majora.
Ce-i atata graba daca are intentii serioase?
De ce intreaba daca poate fii acuzat, daca nu intentioneaza sa faca ceva rau?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioneasca1001):

Despre ce este vorba aici?! Am specificat clar ca lucrurile sunt de comun acord. Daca era sa o omor sau sa o vand mai era comun acord? Chiar se crede ca cineva poate fi de acord de buna voie cu chestiile astea? Nu intentionez sa fac pe nimeni disparut. Pur si simplu sunt cu aceasta fata de cateva luni si am ajuns in punctul in care amandoi ne-am dori ceva mai mult. Si anume sa incepem relatia pe plan sexual. Ati dus acest subiect foarte departe si tind sa cred ca, chiar dumneavoastra sunteti genul de om care ati dori sa faceti rau cuiva indiferent de circumstante, doar pentru simplul fapt ca acel cineva are o relatie cu fiica dumneavoastra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Maciu07):

Am mai explicat, sunt mama si de aici apare ingrijorarea mea, fiindca tu ai mentionat ceva despre frica de "acuzatie penala", ceea ce m-a dus gandul la ceva ilegal, pe care il vei face.
Normal si corect ar ii ca fata sa-si informeze familia, de seriozitatea relatiei si de intentiile voastre.
Daca ai intentii serioase si fata nu poate sa spuna nimic acasa, mergi tu, ca un adult si om serios ce esti, la parinti fetei si vorbeste serios cu ei, despre intentiile voastre de viitor.
Daca dai peste un tata socat de situatie, atunci s-ar putea sa-ti creeze probleme, daca el o sperie pe fata si o ameninta, iar ea declara politiei ca nu a vrut, dar tu ai violat-o, caz in care, tu faci puscarie.
Intamplarea face sa stiu un asemenea caz, in care fata nu mai era demult virgina si chiar fusese cu mai multi baieti, dar cand taica-su a prins-o si a amenintat-o, ea a spus ca a fost violata de ultimul baiat. Tatal innebunit de nervi si suparare, a depus imediat plangere la Politei si fata la fel, incriminand baiatul.
Intamplarea face sa stim acest baiat, doarece parintii lui au venit sa ne roage sa-i imprumutam cu cateva zeci de mii de dolari, ca sa plateasca pe tatal fetei, ca se intelesesera sa plateasca daunele ...ca sa baiatul sa scape de puscarie si tatal ofensat, sa renunte la acuzatie.
Asadar, cum nu stii cum vor reactiona parintii fetei, te-am sfatuit sa alegi o cale cat se poate de corecta, ca sa nu te trezesti maine, in aceeasi situatie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Nu vad ca a fugit cu ea, ci doar ca are relatie
unde ai vazut ca a fugit cu ea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu. Nu poti fi acuzat penal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează