| LupeaAlexPatricia a întrebat:

Buna ziua.
In prezent lucrez la o firma de paza căreia i s-a terminat contractul cu o companie mare, care nu a mai dorit să meargă cu aceasta firma de la data de 1 iulie.
Noua ni s-a trimis un act să-l completam prin care sa alegem demisia sau șomaj.
Eu cu colegul meu am decis împreună cu menegera de companie să rămânem și să intrăm pe firma noua de paza.
Exista o nedumerire, de ce ni s-a cerut pe lângă toate actele ADEVERINTA DE SOMER NEINDEMNIZAT? De la AJOFM.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu afecteaza cu nimic vechimea in munca, o sa fie fara intrerupere.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Chiar nu inteleg de ce vi s-a cerut asta, avand in vedere ca ai ramas angajat si nu ai intrat in somaj.
Daca chiar te intereseaza va trebui sa intrebi la noua firma sau la AJOFM.

| LupeaAlexPatricia explică (pentru Ioandelasal):

Deci firma veche de paza știind că nu mai continua cu compania ne-a trimis mie și colegului meu un document prin care sa ne exprimam dorința :Șomaj sau Demisie
Menegera de companie a fost întrebată dacă mai dorește să ne țină sau să aducă ei oameni de la ei(Firma noua cu care au contractul începând cu data de 1 iulie )
Toți am fost de acord să rămânem deci am semnat cu demisia

| Ioandelasal a răspuns (pentru LupeaAlexPatricia):

In caz de demisie se explica, mai ales daca nu te-ai angajat imediat la noua firma, avand in vedere ca la demisie nu beneficiezi de indemnizatie de somaj.

| LupeaAlexPatricia explică (pentru Ioandelasal):

Foaia de demisie e făcută cu data de 1 și din explicația directorului noii firme angajarea o sa fie tot cu data de 1.
Atunci aceasta adeverință de șomer neindemnizat nu afectează cumva faptul că o să nu am continuitate?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru LupeaAlexPatricia):

Nu stie nimeni degeaba astepti raspunsuri, sefii tai stiu sau AJOFM, du te la ei si intreaba acolo de ce crezi ca TPU stie ce discutii sunt intre tine colegi si sefii tai sau ce acte semnezi, asta tu trebuie sa stii ca tu muncesti acolo nu noi.

| LupeaAlexPatricia explică (pentru CristiDinBucuresti):

Felicitări
Tocmai ai primit funda pentru răspunsul cel mai rapid și nefolositor!

| Ioandelasal a răspuns (pentru LupeaAlexPatricia):

Nu afecteaza cu nimic vechimea in munca, o sa fie fara intrerupere.