| Gabinho a întrebat:

Ce înseamnă legislație, rutieră, chestionare? Tot aud la baieti dar chiar nu stiu ce inseamna si vreau sa ma apuc de invatat pentru scoala de soferi, dar mi se pare imposibil daca e sa invat tot de pe acolo

4 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Atunci iei permisul cand o sa ti se para posibil

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Legislatia rutiera este constituita din toate normele juridice (legi, ordonante, ordonante de urgenta, hotarari de guvern si ordine ale ministrilor) care reglementeaza circulatia rutiera si domenii conexe (inmatriculare, permise de conducere, etc).
Chestionarele sunt intrebarile la care trebuie sa bifezi raspunsul corect/raspunsurile corecte primite la proba teoretica de obtinere a permisului de conducere.
Dupa ce vei face o scoala de conducere vei afla detalii despre aceste.
Daca vrei sa te apuci de pe acum poti incepe cu OUG 195/2002, rep. in 2006 si Regulamentul de aplicare, aprobat prin HG nr. 1391/2006, ambele cu md. si compl. ulterioare, sunt principalele acte normative care reglementeaza circulatia rutiera.

| bogdan324 a răspuns:

Legislatia practic e o lectie iar chestionarele sunt pregatirea pentru examenul teoretic.
Ai putea sa citesti macar odata regulamentul simplificat(practic inveti cam tot ce e de baza) de pe e-drpciv.ro si dupa te apuci de chestionare pe scoalarutiera.ro
Chestionarele sunt practic variante cu intrebari pe care le regasesti si la examen, fiecare varianta are 26 de intrebari iar tu trebuie sa raspunzi corect la minim 22 ca sa promovezi examenul.
Ai putea pur si simplu sa faci doar chestionare ca tot il vei putea lua insa eu am ales sa citesc si ceva legislatie inainte.

| Liviu a răspuns:

Esti sigur ca nu suntem frati? tata a umblat cam mult de acasa, revenind la subiect, scoalarutiera.ro de acolo am invatat eu tot.Cand vedeam la una lume ca au cumparat carti groase de numa numa... Eu am zis "IN nici un caz nu voi invata atat. " si... scoalarutiera.ro mi-a usurat munca, intra acolo, si apoi faci teste pe DRPCIV, cum e si la sala cand te duci sa o dai.Dar de invatat invata de unde ti-am zis eu.