Daca au amanat cauza pe alta data, indiferent de motiv, inseamna ca procesul se va judeca la data stabilita si atunci se poate pronunta si solutia.
In solutia pe scurt spune de ce a fost amanata judecarea cauzei.
P.S. Utilizatorul GabiD greseste, nu s-a amanat pronuntarea, asa cum spune el.
A fost aminata decizia pentru... cindva. Asa fac astia acum, amina cit de mult pot, ca poate se rezolva de la sine sau moare careva si nu mai au de dat nici o decizie dupa aia.
Adevaratul scop al amanarilor dese si fara scop este sa mai incaseze niste bani, deoarece pentru fiecare dosar cu care intra in sedinta de judecata primesc o mica indemnizatie.
Am avut un proces cu o parcela de teren care se putea rezolva in 4 sedinte, in cateva luni. S-a rezolvat în 4 ani cu 25 de sedinte si numai dupa ce am facut contestatie pentru tergiversare. Cand i-am aratat grefierei de la arhive cele peste 1200 de file ale dosarelor si i-am spus: uitati doamna, pentru o problema atat de usoara, cate documente sunt. Raspuns: "Lasati-ne domnule sa mancam si noi o paine".
Da, de acord. Tipic bugetaresc. Timpul trece, leafa merge... iar ca sa fim sinceri, la unele instante sunt si prea multe dosare per judecator.
Unele aglomerari sunt date tocmai de aceste amanari. Sa-ti dau un exemplu: Intr-un proces am depus o nota de sedinta pentru a raspunde la cererea instantei. Am depus documentul cu o luna inainte de data urmatoarei sedinte. Acesta putea fi trimis partii adverse din timp, iar la sedinta urmatoare sa se dezbata problema. Dar acest document i-a fost inmanat reprezentantului partii adverse doar in sedinta ce a urmat si amanata cauza pentru ca partea adversa sa studieze documentul.
Oooh, da. De ce sa se grabeasca, cand pot sa nu? :X
Se grabes, cum nu se grabesc? Dar se grabesc sa spuna: se amana. Iar unele prevederi legale sunt facultative ca doar nu-i trage nimeni la raspundere. Inspectia judiciara si CSM-ul este format tot din judecatori.
Deasupra orei este scrisa si o data. Cauza se va judeca pe data respectiva. Sedinta de judecata a completului respectiv incepe la ora 09.00 si se iau dosarele dupa cum stabileste presedintele completului. De regula cererile de amanari fara judecata, procesele reprezentate cu avocati, apoi juristi si la urma cele in care partile nu au aparare. Dar se poate ca dupa amanari sa se ia si in ordinea celor afisate la intrare.