Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.

Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.

Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.

Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.

Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.

Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.

Iti asteptam ideile aici!

327 răspunsuri:
| Ion_Mircea_1962 a răspuns:

Da peste trei zile vor fi alegeri dar cine va merge la vot? Guvernarea PDL s-a vazut ce afacut iar actuala guvernare se vede.
Actuali asazisi guvernanti nu au facut altceva decit sa loveascaca crunt in sectorul privat taind investitiile si lasind o multime de romani fara locuri de munca.
Au bagat bani in sectorul bugetar care este doar consumator si nu produce nici macar un ac, care sa il poti valorifica si sa scoti profit.
Asta denota ca:
Actuali guvernanti se gindesc doar la ei nu si la popor.
Ei mizeaza pe bugetari si pensionari care sunt mai multi decit cei care muncesc si produc nu doar consuma, dar ce vor face cind nu vor mai aveade unde taia.
Nimeni nu iti va mai da bani daca tu nu prezinti o garantie.Nu doar sa consumi sa si produci.
Asa cu mare nonsalanta au atras bugetari si pensionari de partea lor ca sa fie votati de ei, iar dupa ce vor cistiga alegerile vor face ce vor, dar sunt sigur ca tot in interesul lor, nu al celor ce muncesc pe un venit de mizerie.
Asadar ROMANI cu cine votati?

| nicolaetomas a răspuns:

As dori ca dupa varsta de pensionare sa nu mai fie nicio o persoana in viata publica si politica, in functiile din institutiile statului.

| cvasile32 a răspuns:

Mi-ar plăcea:
- să existe mai multe locuri de muncă,
- legile să fie respectate şi de de către cei aleşi,
- să nu-i mai fie nimănui teamă să iasă noaptea din casă,
- să nu mai am impresia că eu îmbogăţesc băncile,
- să se coreleze vârsta pensionării cu speranţa reală de viaţă a românilor,
- să poată avea oricine o viaţă decentă.
Chiar dacă voi vă veţi face treaba, mă tem că acest demers nu va conta pentru aleşi. Acum suntem asiguraţi că votul nostru contează şi că cererile noastre sunt nişte datorii pentru ei. După aceste 3 zile, totul va fi dat uitării. Asta s-a întâmplat întotdeauna. De ce acum ar fi altfel?

| keithfun a răspuns:

Să dispară!

| Seniuc_Alin_1977 a răspuns:

Sa nu mai promita ceea ce nu vor face niciodata pentru noi oamenii de rand...si sa nu mai fure din banii profesorilor si din banii pensionarilor care au poensii de 200-300 de lei pe luna si ca nu au ce sa mai puna pe masa de mancare

| Bogdan_Tomoiaga_1990 a răspuns:

Sa mai scada din ei ca si asa sunt prea multi si nu fac nimica 20-30 ar fi mai mult decat suficienti sau daca nu sa se aleaga oameni modesti si nu de aia plini de averi care vor si mai multa avere...

| Alexandru_Rusu_1995 a răspuns:

E foarte simplu sa vina alti conducatori noi TINERI pentru ca lumea s-a saturat de USL PSD PDL NU II MAI DORIM LA CONDUCERE CE MAI VREM DE LA EI?
SA SE IMPUSTE SINGURI CA ALTFEL II IMPUSCAM NOI SAU DEMISIA. A si referitor la cei noi sa nu fie condusi pe la SPATE de cei vechi ca nu am rezolvat nimic.

| sdaiisniaowwwwwwwwwwwwwwwwwwww a răspuns:

As vrea sa fie locuri de munca pt.toti romanii.Bogatiile naturale sa nu mai fie ale strainilor.Sa lupte pt.promovarea Romaniei in lume.Sa fie cu adevarat un guvern pt.romani.

| Popa_Marioara_1970 a răspuns:

Modificati legea pensiilor,adoptati legea politistului,o lege clara si corecta,legea sanatatii,reduceti nr de deputati si senatori,mandatul de presedinte,deputat, se nator sa fie UNUL SI ATAT, reduceti ptretul alimentelor, reduceti TVA-ul, pretul gazelor si carburantilor.REVIGORATI INDUSTRIA ROMANA PE CARE ATI DISTRUS-O. Faceti ca aceasta tara sa fie una atractiva din toate punctele de vedere.

| Roman_Calin_1968_y75I a răspuns:

As avea o propunere pentru distinsi nostri politicieni - Asa cum toti angajatii, fie la stat fie la privat, au un contract de munca, o fisa a postului, la care se poate aplica sanctiuni, penalizari banesti, si chiar " eliminarea din competitie ", le-as propune si dinsilor un " CONTRACT DE MANAGEMENT" ca doar conduc o tara, ceva mai mult decit o firma, si in acel contract sa fie specificate obiectivele, salariul, primele, si binenteles sanctiunile, penalizarile si pedepesele pentru nerespectarea contractului.

| Gînța_Claudiu_1975 a răspuns:

Un salariu decent, cu 117 lei pe luna care din politicieni poate trai decent, cand totul este calculat in euro? faceti socoteala, cati euro primesc eu pe luna si ce poti face cu acesti bani? 64 lei e abonamentul tv. caut un loc de munca de un an, nu gasesc. sa creeze locuri de munca pentru populatie, o gramada de oameni cauta un loc de munca, tot mai multi someri.

| Ion_Trasca_1965 a răspuns:

...sa se panzureee! stiti cati bani vor fi economisiti? calculati cati parlamentari si deputati sunt, ministri, guvernatori, secretare, etc si adunati banii care se ridica lunar de acestia! o sa obtineti o suma adevarata!
ne spun ca trebuie sa ia bani de la uniune ca sa plateasca pensiile... oare? nu cumva salariile lor sunt cele care nu au acoperire?
sau poate pensiile celor ce au apucat sa aiba un mandat de parlamentar si si-au facut pensioara de boier

| lucasnt a răspuns:

Sa lase interesele proprii acasa, ca de 23 de ani tot se rinduiesc din 4 in 4 ani la ciolan si cred ca au destul, - nemultumitului i se i-a darul.
Au acaparat destul, ar cam fi momentul sa faca ceva si pentru cei multi.
Trebuie sa se gindeasca ca ei sint in slujba noastra si nu invers.

| Ioan_Valea_1956 a răspuns:

Vreau sa ma simt acasa. nu sfidat, jignit si cu o stare de nesiguranta.

| gombos a răspuns:

As vrea si ma rog ca toti politicienii din Romania, toate partidele din Romania sa se inteleaga si sa lupte pentru Romania sa nu mai fie ura intre ei sa puna deoparte URA SI ORGOLIILE intre ei si partide, doar atunci Romania va prospera impreuna cu ei Romania este a tuturora si a lumii, fiindca suntem o pata mica pe glob, trebuie numai sa ne remarcam in lume cu fapte bune, TRAIASCA ROMANIA

| Sandu_Iulia_1970 a răspuns:

Nu mai am ce sa scriu:in colegiul in care votez eu-sectorul 5 P-ta Rahova scoala nr. 141... e jale de 22 de ani!
M-am saturat sa votez raul mai mic.
Voiam sa nu ma duc.Dar m-am decis:ma voi duce si voi anula votul!
NU se mai poate recupera nimic din tara asta:toti fura, toti mint, toti lingusesc...eu doar muncesc, platesc si incerc sa traiesc educandu-mi copilul sanatos.Dar asta dauneaza intr-o societate in care promovarea valorii a incetat demult; nasii, finele, cumetriile, incuscririle fac legea in Romania.Cumulul de functii la stat-functii de conducere in "n"institutii de stat! Cu salarii, de sute de milioane luate de o singura persoana, in vreme ce asistenti, doctori, profesori traiesc la limita subzistentei!
Mi s-a facut o sila iremediabila!
Totul e putred.
Lupt de 20 de ani impotriva unui sistem -oamenii fac sistemul-, lucrand in aceeasi bransa/breasla cu ei...Sistemul Sanitar! E mort!
Tot ce va doriti!
Eu?
Imi doresc sanatate si putere sa lupt pana la capat.
Vreau sa mor cu ei de gat! Cu colegii, nu cu bolnavii!

| Naum_Georgeta_1947 a răspuns:

Dat fiind ca nu noi ne hotaram soarta ci altii aflati cand in vest cand in est, nu mai am nici o speranta! Totusi, daca vreodata in aceasta tara va conta parerea cetatenilor ei, mi-as dori o justitie cu adevarat independenta iar institutia fiscului sa functioneze ca in vest.

| marioarab a răspuns:

BUNA ZIUA,ma numesc MARIA,desi nu mai sant tanara,as dori sa va raspund totusi,puteti sa nu luati in seama acest raspuns,nu ma supar.Ce as dori?,sa lase certurile dintre ei,sa se certe pe proiecte, care sa-l faca mai bine si in folosul oamenilor -nu al lor -, sa se uite putin si la cetatenii de la tara, cei care nu au niciun venit si care nu pot lucra nici pamantul pe care-l au in proprietate, sa verifice cum se poate creste un copil cu 42 lei pe luna, sa acorde cel putin 600 lei pe luna mamelor care nasc si care nu au de lucru,-sant foarte multe ---a verificat cineva acest aspect?,cum sa trimiti copii la scoala daca nu ai bani sa-i cumperi haine,incaltaminte,nu mai vorbesc de dulciuri, domnul PONTA, a spus ca mareste salariile tuturor celor care muncesc, dar celor care ar dori sa munceasca si nu gasec de lucru, fie ca au peste 50 de ani, fie ca nu au unde,-cu acesti oameni ce face? ajutorul social nu este o solutie, deoarece dupa toate calculele mai primesti in mana 50 lei,iar daca stai mai departe de resedinta de judeti, acesti bani se duc lunar pe autobuz sa mergi la viza, ce ai castigat? cu ce te-a ajutat statul?, si inca o problema,---ajutoarele comunitare,---de ce nu se verifica putin situatia -va dau un exemplu, familie care are sotul pensionar -1500lei plus pensie de handicap-234lei,sotia care are salar 1300lei, fiul care are somaj 400lei, primesc ajutoare comunitare, femeie vaduva, singura, cu varsta de 57 ani, fara nici un venit, nu primeste nimic DE CE? cine a facut aceste legi ori nu a judecat, ori nu stie pe ce lume traieste.imi cer scuze, sant multe probleme de care politicieni nici nu au habar, merg acum dupa voturi si la revedere, ne mai intalnim peste 4 ani,asa nu merge, soarta acestei tari este in mainile TINERILOR, acordatile aceasta sansa, votati pe cei care nu stiu --smecheriile ---din parlament.as avea inca multe probleme de adus la cunostinta, dar ma opresc aici, va doresc o zi buna si mult succes in ceea ce faceti. VOTATI SCHIMBAREA.

| Popa_Lili_1968 a răspuns:

Sa fie realisti, sa nu mai minta poporul.Romania nu v-a mai fi niciodata tara care a fost. Dupa ce au dezmembrat-o si-au vindut-o bucata cu bucata acum vor s-o asambleze la loc.Niciodata.Vorbe goale si minciuni.Nimeni nu mai poate face nimic la tara asta.

| 12349876 a răspuns:

Buna ziua! Pentru urmatorii 4 ani eu imi pun mari nadejdi in echipa politica ce se prefigureaza la conducerea tarii. Sunt plina de deznadejde, suparare si multa ura pentru cei ce sper sa stearga scena politica si pagina de istorie, neagra si mizerabila in care ne-a inscris cei aliati cu basesc. Nu pot uita si faptul ca jaful, mizeria si insecuritatea care ne marchiaza viata actuala, la aceasta data s-a facut cu ajutorul tuturor institutiilor, mai putin armata. Vin dintre marii fani ai lui basescu si cred ca sunt cel mai crancen opozant al lui. M_A DEZAMAGIT, M-A UMPLUT DE MULTA URA, M-A SCARBIT CU APARITIILE LUI PE ECRAN, M-A INTORS LA 100 DE GRADE IMPOTRIVA LUI SI A PARTIDELOR CARE LE GIREAZA. Ma ingrozesc de vocabularul folosit, ma ingrozesc de mintea lui makiavelica, de ura lui care i se citeste pe chip si in voce pentru cei care nu-l mai vor. Nu ma reprezinta, tocmai pentru faptul ca am fost un om care l-a votat pana la aceste alegeri, referendum din vara. Gata ajunge domnule, poti parasi viata politica nu-ti fie rusine sa pleci ingenunchiat de fani tai, de poporul tau. fie-ti mintea limpede, fii demn daca stii cu ce se aseamana demnitatea, lasa-ne ca ne e rusine cu cel ce ne e cica "PRES". Minciuna de mare rang, imoralitate si mai ales om care nu are alta treaba decat sa ne mai coaca sa ne mai traga o palma peste obrajii deja palizi. Celor care vin ii rog sa aiba atentia sporita si sa nu cumva sa repete nici macar 1% din greselile echipei basesc. Sa-si asculte poporul si nu mizeriile sursurate de lingaii de politicieni care, multi vin acolo in politica pentru a se imbogatii si fura de la gura romanilor, muncitori, cinstiti, morali si onesti. Pentru masa mare de oameni din popor pe care-i caracterizeaza marea cinste si onoare. OPRITI- va din MAREA HOTIE, MAREA GOLANIE ce de cele mai multe ori va cam caracterizeaza. Eu una m-am saturat de clasa politica, m-am saturata sa ma inselati, sa ma furati. Cer celor ce vor veni la putere sa fie MORALI.

| gheorghita1968 a răspuns:

As dori sa va faceti toti bagajelr impreuna cu familiile voastre si sa plecati undeva departe si sa nu va mai intoarceti niciodata in aceasta tara Romania, asta ar fi bucuria cea mai mare a romanilor(dar toti sa plecati)

| tassos a răspuns:

Daca as cere lucruri complicate ar spune ca nu se poate dar un luccru simplu se poate de ce un om cu un venit mic sa plateasca taxele la fel ca acela cu venituri f mari de ce la cumparat vrem cu acelasi pret dar la sal f f mari dif etc de ce la tv numai politiceni si bogati si oameni de rand nu si mai vezi ca moderatori vorbesc in numele nostru a omului de rand! chiar va rog sa publica-ti aceste randuri.de ce nu vrem sa facem viata frumoasa aoamenilor

| ofarel a răspuns:

In primul rand vreau sa amintesc tuturor romanilor ca Romania este o tara foarte bogata avem atatea bogatii incat din pacate nu stim sa le apreciem. In urmatorii ani mi-as dori sa se puna mai mult acentul pe curatenie si poluare (asta include canalizari in toate satele si comunele ), locuri de munca mai multe, impozitele mai mici, pensile mai mari, gratuitati pentru oamenii in varsta, sa dispara coruptia, sa se puna mai mult acent pe agricultura iar in ultiumul rand sa fie mai putini parlamentari.

| haziran a răspuns:

Sa se gandeasca politicienii la oamenii de rand, daca tot ne cer sa ii votam.Sa faca in asa fel sa creeze locuri stabile de munca, sa scada pretul t.v.a. la mancare asa cum au spus pentru ca asa cum toata tara stie numai politicienii nu suntem niste muritori de foama majoritatea. Daca te angajezi la stat se desfiinteaza fabrica, daca te duci la patron esti sluga pe nimic si te da afara cand are chef nerespectand nici macar minimul din CODUL MUNCII. Imi doresc ca macar un singur om din politica sa incerce sa traiasca o luna de zile cu un salariu mediu.Va putea? Pun pariu pe 1.000.000 de euro ca nu are nici o sansa. Sa se intrebe mai des ROMANII CUM TRAIESC? AU CE SA DEA COPIILOR SA MANANCE? SA NU SE MAI UITE DOAR IN BUZUNARUL LOR, CA TOT DIN TAXELE ROMANILOR SUNT PLINE. AS DORI SA POT DUCE O VIATA DECENTA, SA AM CE PUNE COPIILOR PE MASA, SA NU IMI FAC GRIJI PENTRU ZIUA DE MAINE DOMNILOR POLITICIENI, SA NU IMI DORESC SA PLEC DIN TARA CU FAMILIA. Eu am inmultit populatia romaniei cu doi membrii mie ROMANIA ce imi ofera?

| rahzar a răspuns:

In primul rand, mi-am dori ca tot ce inseamna murdar sa dispara din conducerea acestei tari, vreau o tara lipsita de lichene si marsavi ca majoritatea politicienilor.De ce sa nu fie si Romania o tara dreapta, curata, pe care sa o iubesti si sa o respecti din tot sufletul?
In al doilea rand, as vrea ca Romania sa nu mai goneasca indirect oamenii destepti ai tarii peste granita, voi chiar nu vedeti ca suntem condusi de niste ratati? Dar oare de ce? Pentru ca nu mai exista roman destept in tara la nivel de conducere, iar cei care vin din urma zboara peste granita.
Draga politicieni, Romania trebuie sa renasca! Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

| Tobuscus a răspuns:

Sa auda oamenii care i-au ales...

| Xant a răspuns:

In primul rand sa sa nu mai stam umili pe sub mesele "barosilor","gitensteilor"si a altor "merkeli"care fac experiente de austeritate pe noi iar pe plan intern sa fure mai putin ptr.ca nu am mai avea nevoie de hraparetul "domn f.m.i."

| Florin_Adrian_1977 a răspuns:

Sa nu uitam ca traim intr-o tara in care avem politicieni autisti! Primul lucru ar fi sa clarifice notiunea "existenta" si ce de "subzistenta" sa acorde salarii din care un muritor de rand sa poata sa-si cumpere macar strictul necesar. Ideea este ca ar fi cazul sa termine cu prostiile si nu mai faca raportari la preturile din afara tarii care sunt in euro si sa revina la realitatea din Romania unde salariile sunt in Lei Grei; acolo unde inca se mai renunta la scoala din cauza lipsei banilor si acolo unde mai exista sate fara curent electric si mijloace de transport ce asigura legatura intre un sat si altul.Ar fi cazul ca sa puna mai mult pret pe cei care au scoala si sa le plateasca munca in mod corect, sa renunte la nepotisme si intermediari care uita sa munceasca. Si nu in ultimul rand sa-si dea DEMISIA TOTI POLITICIENII, iar functionarii publici sa fie demisi si reangajati pe criterii de competenta si nu pe relatii.Si ar mai fi foarte multe de spus, dar atata timp cat liderii "alesi" nu-si reprezinta decat propriile interese, in continuare nu exista decat EI si restul(prostii).Cu riscul de a repeta pasul 1: Demisia, fara drept de a mai reveni vreodata in viata politica.

| Yo_Cata_1995 a răspuns:

Sa scada accizele la carburanti!

| paisie a răspuns:

Eu as vrea ca politicienii de astazi care dupa spusele lor candideaza pentru binele tarii si a populatiei (nu pentru interesul personal) sa ne dovedeasca acest lucru convocand un referendum pentru instaurarea monarhiei. Cu cea mai mare sinceritate cred ca in situatia actuala cu cei care sunt sau vor venii in pozitii sus puse nu se va schimba nimic.Raul se taie de la radacina...dar e nevoie de multe generatii de sacrificiu pana vor venii cei care pot aduce schimbari in aceasta tara minunata.