Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.

Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.

Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.

Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.

Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.

Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.

Iti asteptam ideile aici!

327 răspunsuri:
| popcristiana a răspuns:

Citind "TPU" gandesc ca sunteti pedelisti; numai aia au gasit sa se numeasca "ard". Dar chiar daca va cred o teapa acum (mi-e greu sa ma dezlipesc de traducerea "ţepe u") astern gandul ca dupa Referendum eram hotarata sa nu mai merg la niciun vot si sa ma las convinsa de povata ca daca votul meu ar conta, ar fi cineva care sa nu imi dea dreptul sa votez.
Sunt intr-o suburbie a Timisoarei in care tot staful pedelist, acum "uselisti" convinsi, s-a imbracat in rosu la "lansarea" candidatilor si ii criticau de mama focului pe cei care fusesera pana atunci la "putere" (adica tot ei!) si nu luasera nicio atitudine. Si ma intreb (inca) ce resorturi interne ii fac pe acesti oameni sa aiba acest comportament. Scrisesem "de profitori", dar e amestecat cu altceva.
Ma simt ca maimuta care se cuibareste intr-un colt si asteapta sa ii treaca-nu cheful de munca, incerc sa vad de catva timp cu ce se munceste mai cu moţ in privat. Astept sa treaca anii-astia, cei care vin... "Ne-ar trebui o viaţa/ Sa..." sa ce!? Sunt convinsa ca valorile mele-morale, sociale, nu vor mai fi niciodata aceleasi. Si pe vremea comunistilor, la conducerea institutiilor si a fabricilor erau oameni priceputi, nu d-astia cu diplome la kilogram. Te doare mintea cand vezi cine a ajuns "sef" pe te miri unde!
Stiu ca nu va folosi nimanui ce am scris eu aici- cei ce se balacesc in politica nu o fac sa imi fie mie bine; se zbat sa ajunga in locul in care EI se simt perfect. Asteptam loturile urmatoare de "exemple" duse "in spatele gratiilor". (Limba noastra cea romaneasca necesita acum atat de multe ghilimele, aproape toate cuvintele au alte sensuri decat cele stiute de mine...)
Si...s-auzim de bine. Sarbatori fericite!

| vasysasu a răspuns:

In primul rand de la noii politicieni doresc seriozitate si stabilitate lucruri urgent necesare pentru a transmite oamenilor de afaceri si investitorilor ca pot gandi pe termen mediu si lung strategii de dezvoltare, o alta masura necesara este incetarea populismului si luarea unor decizii bazate strict pe fundamente economice.

| Lucica_Fuica_1972 a răspuns:

Eu as cere politicienilor, sa pleceeeeee, ca numi rau fac.Ne-au furat si zaharul din cafea.

| Johntown a răspuns:

Oricărui politician de oriunde,dar mai ales celor aleși de mine,îi cer să ne ofere un trai așa cum și l-ar dori dacă ar fi în locul nostru; cu siguranță fiecare om de bun simț visează la decență,de care suntem atât de departe noi românii! În realitate,traiul nostru ne apropie tot mai mult de lumea a treia. Vreau să cred că după atâtea mizerii,cei pe care i-am ales acum, ca singura alternativă, vor face lucrurile să meargă în sfărșit, în sensul pe care ni-l dorim cu toții.Așa să ne ajute dumnezeu, nouă românilor și tuturor locuitorilor planetei.Hai să facem din țara și din planeta noastră un loc din care să regretăm când vom pleca.Quo vadis, domine?

| Vrabie_Rozalia_1958 a răspuns:

Sa nu mai scumpeasca utilitatile, carburantii.

| biteretudy a răspuns:

Sa interzica temele