NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Ce părere aveţi despre finanţarea din bani publici a "Catedralei Mântuirii Neamului"?
V-o puteţi manifesta şi prin vot, aici: http://www.petitieonline.com/......i_neamului
Mai multe detalii privind proiect: http://www.tpu.ro/......ezbaterea/

99 răspunsuri:
NOname
| NOname explică (pentru JungleHell):

De acord cu tine.

NOname
| NOname explică:

Http://www.facebook.com/......024548015/

| Ben00 a răspuns:

Este foarte bine ca se finanteaza si de la buget. Cat timp in spiritualitatea neamului intra si ortodoxia, este normal ca o parte din surse sa fie si de la buget. Insa se va construi si daca se taie finantarea. Spre bucuria ateilor...

| costis a răspuns:

Aveti actiune de Craciun? Sau de-acuma e traditie? Sa nu zica lumea ca nu au si ateii traditii...

| Vvistula a răspuns:

Catedrala aia se face fiindca bisericile din Bucuresti sunt prea pline in timpul sarbatorilor, plus ca orice oras mare are si o catedrala mare. Bani publici, e normal pentru ca e in interesul comunitatii.

| Ben00 a răspuns (pentru costis):

Au si traditii de Craciun. Umbla cu Catedrala. Isi incalzesc si ei sufletul, mititeii. E ca si cum ar canta "Cetinita, cetioara".

| Ben00 a răspuns (pentru Vvistula):

Fireste ca e in interesul comunitatii. Daca ar fi doar 5% ortodocsi, fii sigur/a ca nu s-ar mai da nici un ban de la buget.

| costis a răspuns (pentru Ben00):

"In gradina lui Ion, toate paserile dorm, numai una n-are somn. "

Paserile atee nu dorm de Craciun.

| alexandrualind a răspuns:

Am o parere buna.

| VladyCristian a răspuns (pentru Lawliet14):

Sunt de acord cu tine...

NOname
| NOname explică:

Ce invazie de buni creştini, perfect logici şi simţiţi.hee hee

| CinevaNou a răspuns (pentru regis):

Daca doresti sustinerea, iti poti dona salariul lunar preafericitului.

NOname
| NOname explică (pentru CinevaNou):

Indeed.hee hee

| Ben00 a răspuns (pentru costis):

Paserile? gradina lui Ion?

In cazul de fata mi se pare mai potrivit : "venea mama lui Shogun,
dupa ea tragand un tun"

Daca s-ar permite ca fiecare ateu sa dea un ciocanel in catedrala ( sa "contribuie" putin), sa vezi ce baros ar trage dupa ea doamna.

| untu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este zeu imaginar, exista cu adevarat! Fara Dumnezeu, noi nici nu existam si nu sintem nimic!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru untu):

Ești spălat pe creier...
Nu voi încerca să te vindec pentru ca nu voi reuși.

Fa un bine acestei societăți și nu fa pui.
Sunt destui ca tine.

| LoveSleep a răspuns:

Cred in Dumnezeu.
Și am votat.
Oricum, sunt pro pentru spânzurarea tuturor popilor cu o greutate de aur pe ei mai mare de 2g si cu masina mai bună de opel.
O seară plăcută.

| Ragnarøk a răspuns:

Nu vreau sa fiu ce voi oamenii denumiti rau dar site-ul asta este de intrebari sau de propaganda? Daca ne-ai cerut o opinie, de ce revii si ne-o contrazici? Si nu asta-i deranjant, deranjant e ca o si ignori, ulterior.

| Inferno a răspuns (pentru NOname):

„sugestiv e până şi numele acestuia, ca în piesele de teatru bune„

rolling on the floor rolling on the floor
Prea tare.

| maryus83 a răspuns:

In Timisoara s-au construit deja prea multe bisericii Și preoții vorbesc in biserica să ne ajutam intre noi, dar când ies afara se luptă cu cersetorii din fața bisericii.deci nu pot fi de acord cu Catedrala Mântuirii neamului

| Anonimuserr a răspuns:

Problema e în în felul următor.
Eu personal nu sunt de acord sub nici o formă pentru finanțarea din bani publici a acestei Catedrale. Totuși dacă chiar se dorește să se construiască această catedrală să se facă cu bani privați și din fonduri private. De ce nu se încumetă miliardarii noștrii să finanțeze? Că nu doresc să înroleze într-o astfel de afacere.
Sunt bani irosiți degeaba. Ce se dorește? Să se accentueaze faptul că România chiar este o țară creștină în cea mai mare parte. Să arătăm occidentului că țara noastră este o țară într-adevăr creștină. Mi se pare aberant sincer. E o mare tâmpenie.
Nu are rost, în condițiile în care sistemul sanitar este la pământ în ziua de azi așijderea educația, asistența socială.
Se pare că primează la ei prostiile astea. A devenit biserica se pare a 4 putere în stat.
E mult oricum de comentat aici.
Ideea este că NU de acord cu construcția acestei catedrale.
Bani irosiți degeaba. Așa se dorește de către stat ca banii să investiți în tâmpenii.
De ce nu se dorește ca sistemul sanitar să fie reclădit, să se aducă medicii din străinătate.
Să se încurajeze și stimuleze munca în România.
Se pare că decidenții noștrii politici au numai tâmpenii în cap. Eu vreau să văd motivele clare pentru construcția acestei catedrale. De ce se construiește, motivul clar? Și la ce ne ajută asta? Oare să fie un efect placebo că vom fi ajutați de Dumnezeu mai mult dacă construim o clădire de asemenea anvergură? Eu refuz să cred. Din moment ce într-o zi sfântă acum 26 de ani noi l-am executat pe Ceaușescu. Fiind un mare păcat. Poate cumva, să spălăm rușinea Europei și să fim iertați de Dumnezeu? Vreau să văd motivele reale.

NOname
| NOname explică (pentru Anonimuserr):

De acord (asta înainte să editezi şi să adaugi şi idei, sub care nu m-aş semna).

| RAY a răspuns:

Faptul ca vom face nunta acolo nu e motiv ca alti sa o termine la termen, inca mai trebuie timp sa ne cunoastem

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru costis):

Isus nu s-a nascut in data de 25 decembrie povestea Crăciunului își are rădăcinile în cultura păgână, atunci pe 25 decembrie era sărbătorită cu mare fast ziua renașterii Soarelui. Solstiţiul de iarnă are loc cu câteva zile înainte de 25 decembrie în fiecare an şi este ziua anului cea mai scurtă. În vremuri antice, 25 decembrie era dată când ziua devenea mai lungă, deci era normal pentru păgâni să desemneze această dată ca ziua naşterii sau "renaşterii" Soarelui.In anii 380 biserica romana a a incercat sa uneasca mai multe regiuni ale impreiului folosind data de 25 decembrie pe post de sarbatoare universala.
Nici datul cadourilor nu are nici o legatura cu crestinismul ci este un obicei roman care sarbatorea Strenae (trecerea in noul an),aveau si un zeu numit Strenia. Biserica s-a luptat impotriva tuturor acestor lucruri,dar apoi au inteles ca mai bine isi modeleaza carticica magica pentru a castiga adepti, pentru a se imprastia.
. Nici bradul, nici Mos Craciun, nici taiatul porcului nu au nici o legatura cu biblia sau cu crestinismul.
Intrebarea mea este, tu ca si crestin de ce sarbatoresti CRACIUNUL, care in realitate nu are nici o legatura cu nasterea domnului ci cu mos CRACIUN? Poate pentru ca esti genul de crestin care habar nu are pe ce lume traieste sau ce sarbatoreste de fapt?
Nici Halloweenul nu mai e sarbatorit pentru a aduce fertilitate ci pentru ca e amuzant si fain! Craciunul e o sarbatoare sociala!

| onuticuta200312 a răspuns:

Nu mi se pare normal!

Daca ii dai foc bisericii cu cea mai mare bucurie, Dumnezeul iti va da foc casei tale si familiei tale cu cea mai mare manie! Ce ziceti de asta? Cazul asta s-a mai intamplat aici in Romania!

anonim_4396

Religia asta a îndobitocit prea mult omul.
Și din păcate cei slabi iau căzut prada.

Omul e singurul dumnezeu de pe pământ!

Și dacă într-adevăr a existat ceva!
Sunt extratereștrii!

Tu cine crezi ca a construit piramidele!?

Peste câteva sute de ani (o data cu evoluția technologiei) omul va primi răspunsurile la toate întrebările legate de zeii imaginari.

| Mădă0611 a răspuns (pentru costis):

Eu stiu multe persoane ortodoxe care nu sustin construirea acelui ceva chicios din bani publici, asa ca asta cu "atei nu duoarme ca e anti biserica" nu merge. Schimba sidiul.

Dar tu crezi in ingerii? Ai vazut vreodata ingerii in viata ta?

anonim_4396

Nu poți înțelege.

Trebuie sa îți explic mai mult.

http://mobile.facebook.com/profile.php? _rdr

Contactează-mă aici.