Noi cei din Ardeal avem o experienta cu alti asiatici: ungurii. De-a lungul istoriei am fost nevoiti sa invatam maghiara. Se pare ca nu ne invatam minte. Arabii sunt majoritari musulmani. Nu vezi ce dezastru fac in vest?
Intrebarea asta e de pus la sectiunea de glume. Ori tu judeci si esti informat ca o musca.
N-ar fi mai bine să explici decât să arunci vorbe în vânt?
Dar tu ai explicat de ce am avea noi nevoie de medici sirieni si de refugiati? Apoi, cum vrei sa-i aduci aici, cu forta?
Am explicat mai sus de ce ar fi bine să aducem medici sirieni. E vorba de lipsa de personal în spitalele românești, care poate fi rezolvată ușor cu venirea medicilor din Siria. Cum medicii români pleacă spre Vest, ne trebuie medici la noi în țară.
Nu e neapărată nevoie de refugiați, dar ei pot oricând suplimenta forța de muncă și putând fi plătiți cu salariul minim pe economie, la urma urmei oamenii fug de război. Poate că marea majoritate pleacă spre Germania deoarece vor salarii mari, câțiva vor ajunge prin România din lipsă de alternativă.
Tu tot n-ai dat încă nicio explicație.
Deficitul de medici este de 13 000, adica 50%. Dupa datele din presa, in care nu am incerdere, daca am incredere cu siguranta schema de personal este sub media europeana, dar ma rog. Romania produce cei mai multi medici din lume -cca 7500/an, cca 3-3500 pleaca. Cand guvernul va scoate posturi la concurs si va asigura numarul suficient de medici rezidenti vom avea destui in slujba poporului. In afara ca guvernul nu da verde la angajari sefii din sistem - manageri de spitale, sefi de sectii, de clinica etc, toti cei care ar trebui sa ceara posturi de la minister nu o fac pentru ca au avantaje personale daca nu angajeaza. Pentru stiinta ta pentru medicii lipsa din orice loc de munca fiecare unitate medicala salariile le primeste in bugetul de salarii dar banii iau alte directii. Presa care iti da tie zilnic " Ne pleaca medicii in afara " nu e in slujba ta niciodata si iti va spune doar ce vor ei sa auzi. Cat despre razboi, refugiati si altele e f discutabil cum vezi tu problema dar e of topic.
În mod normal trebuie să fie niște surse pentru ca să poată să fie o bază stabilă în argumentare, dacă ai aduce niște surse ar fi perfect.
Deci medicii care rămân iau bani salariile celor care sunt lipsă? Ciudat, dar te cred pe cuvânt când vine vorba de chestiuni de corupție.
Întrebarea de bază era venirea refugiaților în România, dar oricum întrebarea de bază nu prea mai are importanță.
Uite ca nu am stiut cand am lucrat 8 ani in administratie la unul din marile spitale ale tarii sa ai sa-mi ceri dovezi si surse ca filmam ceva si adunam niste state de plata, bugete de salarii etc. Iar cu refugiatii tu n-ai inteles ca aia nu prea sunt sirieni? Ai uitat ca i-a chemat matusa-ta anjelica aia de la Berlin, ce sa caute la noi? Ea este cea care a luat anual premiul Kalergi ( de distrugere a Europei ) nu tu.
Știu că în același timp vin albanezi, afgani, somalezi, libieni, etiopeni, iraqieni și alții în același timp.
Vrei să spui că nu prea sunt sirieni? Sunt destui care caută refugiu.
Trebuie doar să vezi ce dialect al arabei vorbesc, dacă vorbesc dialectul levantin sunt sirieni.
Sunt câteva milioane de refugiați, Angela Merkel a promis că primește 800.000 de refugiați.
Și eu am spus de un număr mic, până la 7000 pentru a-i putea ține sub vizor.
Aia 7000 aduc inca alte mii anual. Daca esti generos ii poti caza tu. Ti-am explicat cum e treaba in sanatate, tu nu m-ai convins de ce ne trebuie astia 7000. Esti spalat pe creier de j*dani.
Aici ai dreptate. Dacă au multe rude, vin și rudele lor, iar la rândul lor rudele acelea aduc alți oameni. De obicei musulmanii nu emigrează individual, ci se duc la rude, rudele aduc alte rude ș.a.m.d.
Spălat pe creier? Sigur nu ajungi în teoria conspirației?
Vad ca incet te dezmeticesti. Ai timp sa mai studiezi si sa deschizi ochii. Nu vine dintr-o data, mie mi-a lat 50 de ani.
Doar ca majoritatea sunt musulmani.
Moscheea va fi gata in curand si vor urma altele.
Se inmultesc mai repede decat noi si in 30 de ani vom fi nevoiti sa invatam araba.
E mai simpla araba decat chineza.
Si putem sa avem mai multe neveste, chiar daca asta inseamna mai multe soacre.
Interesant este ca atunci cand o persoana se naste, primeste o cetatenie, un nume si o religie.
Si lupta toata viata sa apere niste chestii pe care nici macar nu le-a ales.
Parca asa spunea un articol de pe internet.
Daca poporul roman reuseste sa ii integreze pe cei care se stabilesc pe aici, atunci va fi bine.
Daca nu...
N-am spus să le deschidem granițele.
Propuneam să-i aducem organizat prin contactul dintre BOR și Patriarhia Antiohiei pe mare parte din refugiați, în rest să-i primim pe cei care fie au acte în regulă și au deja fie familie în România, fie studii superioare în țara lor.
Trebuie ca birourile de imigrație să țină numărul sub control, să nu depășim 7000 de imigranți.
Deloc.
Când ajungi la gramatica și la sunetele limbii arabe, fugi din prima.
Chineza ( mandarină ) are cea mai simplă gramatică din lume.
Bine ar fi ca hotii de la BOR sa nu-si bage nasul.
In rest nu am nimic impotriva imigrantilor de orice fel, cu studii superioare sau fara.Sunt in primul rand oameni.
Cat despre medicii care pleaca, vor pleca si medicii sirieni in tarile mai dezvoltate. Aveau salarii mai mari in Siria decat la noi.
Prefer să fiu mai retras față de criticile către biserică.
Știu că vor pleca și medicii sirieni, dar dacă ar sta măcar 3-4 ani ne-ar ajuta și pe noi cu îngrijirea bolnavilor, ajutorul ar fi enorm.
Dai naibi ce să caută la noi în Țara să se ducă în țara lor să ocolească România ce să facă la noi crime, atentate violuri ați văzut în Germania le violau femeile pe stradă intrau că sălbatici peste ei în casă ce vrei să pățim și noi așa după ce le dăm pâine la gură, pentru ce să vina pe capul nostru să ai primim vrei să ne violeze și femeile noastre? Și așa suntem văi de capul nostru o România distrusa ca na mai rămas nimic de furat la noi în țara.Nu a vrut Angela Merkel sa vina la ea, acum regreta, in Franta le dadea fasole la cuti cu carne si ei spuneau ca nu e buna in Suedia le dadea apa spuneau ca nu-i buna dac ce p'''a mea vrei sa intind masa pentru ei.Nui Razboiulu nostu e al lor.
În Occident sunt aduși și lăsați în mod deliberat să facă crime pentru a polariza societatea și pentru ca politicienii să câștige voturi în campania electorală.
Credeai că îi invită ca să celebreze diversitatea sau ca să arate umanismul țării?
Imigranții veniți recent nu sunt decât uneltele politicienilor de acolo.
Am prieteni arabi care sunt în Occident de 2-3 generații, sunt oameni de treabă, care mergeau cum merg românii pentru un ban în plus.
Asa este. Araba e ca o durere in gat.
Dar chineza e o durere de cap.