| ENGLISH12345 a întrebat:

Ce se intampla daca uit sa scanez un produs la self checkout la un supermarket?

Salut, astazi dupa ce am iesit de la locul de munca, am fost sa fac niste cumparaturi la un supermarket din cartier, un loc pe care il frecventez destul de des.

Astazi am fost destul de obosit si am suspiciunea ca as fi uitat sa scanez un produs las self checkout care ar fi intre 8 si 9 lei. Din nou, nu sunt 100% sigur. Nu am mai luat bonul cu mine sa vad ce am scanat si ce pret avea fiecare produs sau sa vad daca era ceva la reducere. Imi aduc aminte doar pretul care aparea pe bon si am facut acasa un calcul in functie de pretul fiecarui produs.

Ce as putea face in acest caz ca sa evit orice problema cu legea? Eu ma gandeam sa ma duc urmatoarea zi tot la self checkout si sa scanez o sticla de suc de 10 lei de 2 ori si sa o platesc de 2 ori fara sa spun nimanui.

Mi-e frica sa ma duc sa vorbesc cu un angajat de pe acolo sa nu am probleme.

Chiar daca nu sunt sigur ca as fi uitat sa scanez produsul, as prefera sa pierd 10 lei doar ca sa stau linistit si sa nu am alte probleme.

Ce ar trebui sa fac in acest caz?

Va multumesc!

7 răspunsuri:
| Xena20 a răspuns:

Nimic. Au sute de clienți zilnic nu are nimeni timp sa verifice pe camera tot timpul și să te vadă pe tine că ai uitat sa scanezi produsul ăla și să stea sa te caute. Înregistrările alea se verifică doar e vreun incident și cheamă cineva poliția, in rest nu sta nimeni de ele. Oricum încearcă data viitoare sa nu mai uiți. Sau cel mai bine nu mai scana singur, mergi la o casa unde e casier.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Dacă nu mai ai bonul nu mai contează. Este de înțeles că erai obosit. Se întâmplă și sunt convins că nu a fost cu intenție. Doar fii atent data viitoare. Îl avem pe Ion1989 care este foarte interesat și afișează o oarecare înclinație spre anumite intenții laughing Îl citez:" Se numește furt daca iau niste lucruri ca sa nu mai dau banii pe ele?" Hai bafta și odihneste-te.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nimic nu trebuie sa faci. Ai ieșit din magazin fara sa îți zică cineva cea și fără să declanșezi alarma ...aia e.

| StoicAnalysis a răspuns:

Stai cuminte ca stai bine. Daca nu te-a prins nimeni, cu siguranta nu sta nimeni sa faca calcule amanuntite cu camerele de luat vederi la secunda incat sa te prinda pe tine.
S-a intamplat, aia e. Uita toata tarasenia asta si treci mai departe. Daca nu te-a prins nimeni atunci pe loc, inseamna ca nu a vazut nimeni ce ai facut.

Sfatul meu e sa nu te complici.

| Solane a răspuns:

Nu ai cum sa uiti. Ti-a ramas ceva in cos/in mana? Poti doar sa o faci intentionat. Acum te intrebi daca te-au vazut sau nu.
Daca recunosti singur si platesti produsul, nu ai probleme.

| mihai69 a răspuns:

Să fii tu sănătos câte pierderi au nu contează 10 lei.
Se consumă produse în magazin, se deteriorează ambalaje etc. Toate sunt incluse în adaosul lor comercial.

| Furnicuta000 a răspuns:

Si crezi ca doar tu uiti sa scanezi? Unii uita si intentionat. Si chiar daca te prinde pe loc nu au cum sa dovedeasca ca tu ai facut intentionat sau ai omis si nu au ce sa-ti faca in afara de a-ti lua produsul inapoi.
Eu m-am dus odata la un magazin si am luat 1kg de rosii dar in loc sa selectez rosiile la 20lei/kg le-am selectat pe alea la 5 lei/kg. Nu stau eu sa caut in calculatorul ala al lor din 100 feluri de rosii sa vad ce selectez. Daca si-au pus case self si nu vor sa plateasca oameni desi fac profit urias sa-si asume. Si casa self e la fel ca aia normala ca tot stai la coada, numai ca munceste si se streseaza clientul nu casierul