Nu spun ca ceilalti sunt mai destepti, dar te rog frumos, cand noi ca natie am ajuns atat de confortabili, incat sa luam orice informatie de buna, fara sa facem un minim de cercetari, deja suntem ratati. Ne-am invatat sa stam cu orele in fata unui ecran mic, uitandu-ne la reels si la short-uri, in timp ce mancam fast food. Mai mult de jumatate din populatie sunt analfabeti functionali, nu pentru ca sunt ei prosti din nastere, ci pentru ca au fost invatati sa citeasca mecanic fara sa gandeasca logic, invatand sensul fiecarui cuvant citit.
Totusi in opinia mea, un om care are credinte oculte si religioase, ce au un impact puternic asupra gandirii logice, nu are ce cauta la carmuirea unei tari. oricat de bun intentionat este. Politica nu trebuie sa se amestece cu religia. Uita-te putin ce s-a intamplat in perioada inchizitiei sau in perioada regilor, in care biserica era a doua cea mai mare putere in stat. Cand gandesti logic, mai ales cand ai in responsabilitate milioane de oameni, nu trebuie sa iei decizii spirituale si lipsite de logica, pentru ca ne pierdem treptat statutul de stat democrat.
anonim_4396 întreabă: