Incearca probabil sa mai castige un pic din suportul multimii, acum ca partidul si stapanul sau, Liviu Dragnea, i-au intors spatele. Sincer, cand vad cum merge totul in tara asta, imi vine sa plang Nici nu prea stiu ce mi-as mai putea dori. Pe de-o parte avem PSD-ul si pe Dragnea care au incercat cea mai marsava si umilitoare miscare politica pe care a vazut-o tara asta de la Mineriada incoace as putea zice (cu acea ordonanta 13 in miez de noapte) unde l-au cam scos pe Grindeanu si pe Iordache la inaintare ca sa isi asume responsabilitatea cand efectiv toata lumea era in capul lor. Pe Iordache l-au scos din joc, pe Grindeanu a vrut Dragnea sa-l mai tina, desi nu inteleg de ce. Acela era momentul ideal sa elimine tot guvernul asta, dat fiind faptul ca avea multumile in strada care cereau asta. A preferat insa sa-l tina acolo, efectiv Grindeanu a parut a fi o marioneta. Acum, cateva luni mai tarziu, brusc nu mai au nevoie de el si nici de toti ministrii aceia. Nu am prea inteles de ce, dar pot sa inteleg pe de-o parte de ce Grindeanu nu vrea sa demisioneze. A fost fraier ca nu i-a intors spatele lui Dragnea in timpul protestelor, avea ocazia sa castige multe puncte cu publicul tanar. Acum e un pic cam tarziu, nu prea il sustine nimeni pe bune. Nici macar aici in Timisoara nu-l vedem cu ochi buni.
Problema mi se pare ca, nu stiu, printr-o manevra aproape imposibila, sa avem alegeri anticipate. lumea tot cu PSD-ul ar vota. Asta ma intristeaza Nu stiu daca tinerii ar iesi la vot asa cum ar trebui. E clar ca PSD-ul pana acum nu a reusit sa faca absolut nimic notabil, doar cele mai mari proteste din istoria post-decembrista si un program de salarizare care probabil ne va baga in groapa daca e adoptat, se bazeaza pe o crestere economica a Romaniei mult prea mare, nejustificata chiar as zice. PNL-ul nu stie sa fie in opozitie, cu greu a luat o atitudine in toata chestiunea asta, iar USR-ul se duce asa cum a venit, pe apa sambetei, nu prea se inteleg membrii in propriul partid. Deci nu prea vad un viitor stralucit
Poate ar bine daca ar avea loc vreo ruptura in PSD, sa se mai detaseze un pic un grup politic de toti securistii care impanzesc partidul, avandu-l pe Grindeanu in frunte. Nu am nimic personal nu el, m-a deranjat doar lipsa lui de reactie la momentul respectiv. Singura figura politica care pare sa stie ce face cat de cat la momentul de fata e Iohannis si la cum merg lucrurile, nu prea ii vad vreun adversar real pentru alegerile prezidentiale urmatoare, PSD-ul sta si se taraie dupa cum are Dragnea chef.
Daca o sa fie alegeri anticipate, nu va mai intra nici un partid, ci POPORUL ROMÂN va prelua conducerea tarii, parlamentul si tot guvern!
Mai bine zis, a realizat ca are o sansa mare ca motiunea sa nu treaca si practic sa-l 'distruga' politic pe Dragnea.
Este posibil pentru ca partidul PSD este facut de praf din cauza ca se ceartă Grindeanu cu Dragnea! In urma anchetei efectuate s-a constatat ca PDSistii au castigat alegerile prin minciuna si nu s-a realizat nici un program din cele promise in campania electorala!
Ok, tot n-am inteles cum e posibil. Putem avea alegeri anticipate intr-un singur mod prevazut de Constitutie, iar acum nu este cazul.
Exact nu e cazul dealegeri anticipate ca cheltuie sume uriase de bani!
) Asta e ultima problema. De alegeri anticipate, putem vorbi cel mai devreme peste 3 luni, asta daca motiunea trece.
Anomim2025 întreabă:
anonim_4396 întreabă: