NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Dintre candidaţii la preşedinţie din anul acesta există vreunul neîndoctrinat/nefanatic religios, care să nu susţină şi să nu încurajeze în continuare finanţarea cultelor religioase din banii statului, construirea altor şi altor lăcaşuri de cult inutile din banii publici, îndoctrinarea ortodoxă în şcoli, plata salariilor a zeci de mii de "profesori" inutili de materie inutilă, a sute de mii de manuale inutile de materie inutilă, scutirea de taxe şi impozite a Bisericii SRL, simbioza politică-biserică, cumpărarea voturilor prin cumpărarea popilor, care face imposibilă pătrunderea la conducerea ţării a unui candidat necorupt, care joacă curat?
Studiam puţin profilurile de facebook ale unora dintre cei ce s-au înscris la cursă, să văd pe cine cât îl duce capul, cine pe cine a plătit ca să-i scrie discursurile, cine cât este de evident în concursul lor de "cine minte mai frumos şi credibil"... Majoritatea mi s-au părut puerili şi penibili. Mă întreb dacă vreunul dintre ei chiar ştie cum se conduce o ţară.
Un om integru, fără credinţe iraţionale, fără prieteni imaginari, fără idei absurde, un om care să-mi dea încredere că nu va risipi o mare parte din averea ţării şi din banii poporului pe biserici şi popi - pe propria imagine, încă nu am găsit. Poate mă ajutaţi voi. Aveţi aici lista:
http://stirileprotv.ro/......l-doi.html
http://www.voceatransilvaniei.ro/......-romaniei/
Apropo, aţi ales deja pe cine să votaţi, aţi găsit răul cel mai mic dintre mai multe rele? Dacă da, aţi putea să argumentaţi puţin, de ce el/ea şi nu altcineva? Ce are în plus sau în minus? Ce v-a convins să vă opriţi la acel candidat?

233 răspunsuri:
| Deliiiia a răspuns:

Pentru a castiga votul cetatenilor, candidatii se folosesc nu numai de criteriul religios, ci si de alte mijloace de manipulare, in functie de preferintele cetatenilor. Totul sta in imagine. Pe mine personal nu ma deranjeaza finantarea cultelor religioase, caci in fond, e o metoda de a face pe plac populatiei, prin urmare este ceva ce un numar mare de oameni il cer de la un presedinte si il primesc. Oricum, nu am asteptari prea mari de la viitorul presedinte, oricare ar fi acela.

| AndreiGabi a răspuns:

Raspunsul este simplu, nu! 14 criminali, fara pic de responsabilitate fata de o tara cretina. Batranii si generatia mai "veche", sunt cumparati cu frimituri din painea care le-a fost furata de la gura, iar tineretul e mai prost ca niciodata, desi se crede superior pentru ca a descoperit internetul(habar nu au ce s-a intamplat prin 89, cine a fost si ce a facut Ceausescu, de ce isi plimba curul in trenurile, metrourile etc. infiintate de el -daca scrii pe google Nicolae, o sa vezi ca cel mai mare idol al romanilor este Guta, ce asteptari sa mai ai?-, ba mai mult, s-au gasit personaje ce ar vota cu Salam). Din partea mea vor avea un vot nul, poate stopam posibilitatea de a se si fura, sau il votez pe Vadim, in speranta ca ramane la fel de handicapat si rupe din toti mancatorii de c***t de prin media(dar sigur, absolut sigur iese Ponta sau Iohanis).

| Alcyon a răspuns:

Pe presedinti ii doare undeva de religie, ateism sau altele de genul. Ei isi schimba ideile dupa cum bate vantul. Cand batea vantul de la rasarit erau cu totii atei, pentru ca dupa revolutie sa devina peste noapte extrem de credinciosi. Sa fim seriosi.

| Leocerba a răspuns:

Pai tot asa am tinut-o de cand am avut drept de vot. Am zis sa aleg raul cel mai mic, daca tot nu m-am potrivit ideologiei niciunuia.
Pana cand mi-a intrat in cap ideea de a vota raul cel mai mare.
Pentru ca vreau scandal. Vreau pandemie. Sa ne scoata mizeria politica afara din confortul nostru, sa vina unu` asa de tampit incat frica de el sa ne trezeasca naibii constiintele, sa ne bage intr-un colt de unde sa nu mai avem loc de intors si sa ne sculam, ca sa zic asa, din prostie, vise, amorteala sau din ce-am intrat fiecare in toti anii astia.
Raul cel mai mic ar fi sa stam acasa dar si raul cel mai mic m-ar costa prea mult, eu vreau raul cel mai mare ca sa se creioneze cat de cat si binele ala, sa-l vad eu ca exista.

NOname
| NOname explică (pentru Leocerba):

Îţi ştiu deja teoriile BDSM-leodalian-suprarealiste : )) şi deşi în felul său ele au logică şi un excentrism mişto, nu ştiu dacă ar fi mai simplu să reconstruim totul din dărâmături sau din ce am reuşi să salvăm. Până la vreo eventuală revoluţie cred că vor mai trece ceva ani (lumea încă are ce mânca şi nu e suficient de scârbită). Dar din solidaritate şi pentru că e o idee mişto-de-nonconformistă, cred că aş vota şi eu pe dos, mai ales că nici n-ar fi mare diferenţă.

| Dandanache a răspuns:

Macovei stiu ca a sustinut scoaterea religiei din scoli si introducerea unei discipline teoretice, istoria religiilor.

| Leocerba a răspuns (pentru NOname):

Sa fie asa de rau incat sa trebuiasca sa ne retragem in munti, sa emitem clandestin opinii, sa fie un fel de distopie balcanica unde elitele sa ...sa conteze cu adevarat.
Poveste: pe vremea lui Stalin a trait un poet care a fost trimis in lagar pentru poezie. Si a murit pentru poeziile sale. El ii spunea sotiei lui ca se ucide pentru poezie numai in cele mai imbecile momente de dictatura, deci numai in momentele crunte poezia si arta in general sunt cu adevarat valorizate si respectate, cand se poate muri pentru ele sau din cauza lor. El credea ca din astfel de tensiuni si momente se naste binele. In momentele de pace arta nu reuseste decat sa duca o lupta comerciala si pe alocuri chiar se imbecilizeaza. De inaltat se inalta numai cand i se trage un glont in cap.
Inclin sa-i dau dreptate.
Pe gagiu` il chema Osip Mandelştam.

| dana5025 a răspuns:

Același lucru l-am făcut și eu zilele trecute. Cred că în primul tur o să o votez pe Monica Macovei, nu că o fi ea sfânta din tot alaiul dar are ceva experiență în spate și încă nu a reușit să-și păteze imaginea, știu că are șanse mici așa că după calculele mele în turul 2 o să ajungă Klaus Iohannis și Victor Ponta. Atunci o să optez pentru Iohannis, Ponta a „făcut" destule pentru România, în plus nici imaginea lui în afară nu e prea „roz". Despre restul pot să adaug că sunt fie extremiști fie moși din generația comunistă.

| Dactor a răspuns:

Nu am de unde alege, adică cei care au candidat mi se par egali ca slăbiciune şi incapabili să ţină o ţară pe picioare. Nu am fost la vot pentru că indiferent de preşedinte România va avea acelaşi viitor.

NOname
| NOname explică (pentru Dandanache):

Ai dreptate, Dandanache, se pare că printre plusurile Monicăi Macovei se numără dezacordul cu risipirea banilor publici pe biserici, cu amestecarea religiei în politică şi, în general, cu corupţia - deci, teoretic, dacă în ciuda şanselor scăzute ar câstiga, s-ar fura mai puţin.

https://www.facebook.com/......443727269/

http://youtu.be/i5fAP-IDFmU

https://www.facebook.com/......430656637/

E departe de perfecţiune, dar e ceva.

NOname
| NOname explică:

Mi-e ciudă că aceşti 14 candidaţi nu au conturi pe TPU, să-i putem întreba orice şi, în funcţie de răspunsuri, să-i putem cunoaşte mai bine, ca oameni, ca mentalităţi, să ştim şi noi care e mai onest, cu potenţial şi cu mintea trează.
Aşa, sunt doar nişte imagini comerciale, contrafăcute şi vagi.

| Dandanache a răspuns (pentru NOname):

Unii dintre ei, cum e Victor Ponta, refuza oricum dialogul si orice incercare de "a fi cunoscut mai bine", chiar si atunci cand vine din partea presei. Vezi invitatia lui Claudiu Pandaru, ignorata cu desavarsire.

NOname
| NOname explică (pentru Dandanache):

Dap, vorbeam de lumea ideală.

| RoWind a răspuns:

Doar pentru ca tie ti se pare inutil orice in legatura cu religia, asta nu inseamna ca toata lumea gandeste la fel.Traim intr-o democratie, iar suveranii ar trebui sa faca ceea ce doreste majoritatea.Mie, cel putin, religia mi se pare printre putinele materii care ne invata niste valori morale.Totusi,este vorba de Romania, asa ca nu ma mira faptul ca aceste lucruri sunt considerate inutile!

| sweetnov a răspuns (pentru RoWind):

Pai si orele de dirigentie au doar rol administrativ sau reprezinta inca o ora de materia X la care dirigintele e profesor? Aici cine strica?

| Țoglă a răspuns:

Klaus Iohannis.Pentru că este foarte capabil și echilibrat. A reușit să facă din sătucul ăla de Sibiu atacat de urși în capitală culturală europeană. Dacă vrei să vezi candidatul ideal, uită-te ce a făcut în trecut, nu ce zice în prezent.

NOname
| NOname explică (pentru Țoglă):

Pe facebook şi în discursurile sale live Klaus Iohannis nu m-a prea impresionat, mi-a lăsat mai degrabă o impresie negativă, de om lăudăros şi artificial, dar intrând acum pe blog-ul lui, răsfoind puţin articolele şi constatând că totuşi pare uman, simte, gândeşte, pe alocuri chiar foarte frumos, am început să-l iau mai în serios şi să-l chiar simpatizez.

Rămâne însă o problemă (una dintre ele şi probabil majoră): Klaus Iohannis este o persoană extrem de religioasă - genul de religiozitate împinsă spre fanatism -, face parte şi din Alianţa Creştin-Liberală şi mi-e teamă că, în caz de va fi ales, în loc să se amelioreze problemele legate de religie, ar rămâne la fel sau s-ar agrava şi mai mult.

Nu îl văd spunând "nu" mall-urilor-catedrale, bisericilor prin rezervaţii naturale, în locul parcurilor şi locurilor de joacă pentru copii, în locul şcolilor şi spitalelor, nu îl văd spunând "nu" mofturilor preafericiţilor, finanţării cultelor religioase din banii publici, nu îl văd spunând "nu" îndoctrinării ortodoxe în şcoli, hoţiei popilor, corupţiei legate de religie, de afacerea numită "Biserica Ortodoxă Română" şi nu îl văd spunând "nu" implicării acesteia în politică (căci, fiind îndoctrinat, cel mai probabil percepe aceste lucruri altfel).

În pofida faptului că pare un om bine intenţionat şi cât de cât cu experienţă/pricepere, rămân multe probleme cu adevărat îngrijorătoare, cel puţin pentru mine, pe care nu cred că are dorinţa şi capacitatea de a le rezolva (posibil să mă înşel).

Aşadar, deocamdată rămân destul de sceptică în privinţa candidaturii lui.
Are părţile sale bune, dar şi multe negative.

I-am adresat însă nişte întrebări pe blog, căci poate greşesc. Să vedem dacă îmi va răspunde.
http://www.iohannispresedinte.ro/......-renastere

1. "Va salut, Domnul Iohannis.

V-am studiat putin articolele de aici si postarile de pe facebook.

In general, dupa o analiza mai indeaproape, pareti un om ok, cu intentii bune, dar ma nelinistesc cateva lucruri.

Din cate v-am citit, mai ales pe facebook, pareti un om extrem de religios/credincios si nu stiu daca veti fi dispus si in stare sa rezolvati problemele legate de religie, de indoctrinarea ortodoxa in scoli (eliminarea ei sau inlocuirea cu orele de "etica" si/sau "istoria religiilor" ar fi mult mai productiva, rationala si potrivita); problemele legate de hotia si coruptia preafericitilor cu afacerile lor, in mod normal, ilegale, dar totusi legalizate (Romania si logica); problemele legate de risipirea banilor publici, ale tuturor, inclusiv ale non-religiosilor/non-crestinilor, pe zeci de mii de salarii ale popilor si ale "profesorilor de religie", pe noi si noi biserici, practic inutile, cand si asa sunt obscen de multe, in raport cu numarul de scoli si spitale si in general cu saracia din jur; problemele legate de implicarea Bisericii Ortodoxe Romane in politica, in treburile statului, in masluirea/influentarea voturilor (totusi nu traim in teocratie, cel putin oficial, nu?), etc.

Daca ati putea, v-as fi recunoscatoare, daca ati aborda aceaste probleme aici (ca raspuns) sau in postarile voastre din viitorul apropiat, caci poate gresesc si m-ati putea ajuta sa-mi formez o parere mai obiectiva.

Pe scurt: ce aveti de gand sa faceti, care va sunt intentiile (sincere) in privinta lucrurilor enumerate de mine mai sus, in caz daca ati castiga alegerile? Planificati sa schimbati ceva in aceasta privinta? Daca da, ce si cum (in ce directie, in mai rau sau mai bine)?

Multumesc."

___________

2. "O mica intrebare/nelamurire:

Aici https://www.facebook.com/....../video.php la minutul 1:27 avem un punct:
"A face guvernare libera inseamna a nu face discriminare, prin politici care dau avantaje unora si dezavantaje altora, taxe pentru anumite grupuri de persoane si favoruri pentru altele".

Sunteti de acord cu acest punct, Domnul Klaus? Se potriveste si mentalitatii dumneavoastra?

Daca da, inseamna ca aveti de gand sa-l aplicati si in ceea ce priveste cultele religioase - eliminand nedreptatea legata de scutirea cultelor religioase de taxe si acordarea lor si altor favorurilor, printre care finantarea din banii statului/publici (care discrimineaza astfel platitorii de taxe, non-ortodocsii si, in general, oamenii care nu sunt de acord cu risipa inutila a banilor lor, existand o multime de adevarate prioritati, in care merita investit)?

Care este parerea voastra sincera?
Cum intentionati sa procedati?

Multumesc."

| ALGator a răspuns (pentru NOname):

Nu sint initiat in politica (mai ales cea româneasca).
Dar simt ca Iohannis ar trebui sa primeasca o sansa. Daca este protestant (parca asa am inteles) sa nu uitam ca protestantismul este dintre "dialectele" crestine cel mai pragmatic, decent si moderat.
Un alt lucru la care lumea ar trebui sa se gindeasca. Mai rau decit un presedinte prost e cultul personalitatii pe care il practica o natiune. Nu ar trebui sa se sinchiseasca niciodata de o singura persoana, indiferent de rangul ei. Poate asta a mai linisti disperarea lui "acum ori niciodata, cu Cutare presedinte".
God bless, vorba ateului.

NOname
| NOname explică (pentru ALGator):

Eu încă îi mai aştept reacţiile/răspunsurile, să-mi pot da seama cum gândeşte.
Dacă are de gând să se ocupe şi de probleme create de BOR de-a lungul anilor şi de conducerea proastă a predecesorilor, atunci este posibil să fie cel mai ok candidat (nu că vreunul ar fi sclipitor; toţi concurenţii sunt destul de slabi).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce are in cap Macovei sincer. Fiecare incearca sa ne minta cu ce o sa faca si sa ne duca cu zaharelul cand sincer, toti ne-am saturat de asta.

Mai degraba ar trebui sa ne uitam la ce au realizat fiecare pe unde au fost si ce au facut si cate minciuni au spus, si cel care e cel mai onest si sincer sa iasa presedinte.

O zi placuta happy

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Da, şi eu mi-s cam în ceaţă. Ştiu că nu merită să cred mai mult de 5% din ce spun ei, toată chestia e să îmi dau seama care 5%.

| a3e6u9 a răspuns:

Grea alegerea dintre Udrea și Diaconescu.

Eu zic demult că românii nu-s în stare să conducă rromânia, mai bine să ne conducă neamțul, zic eu, deși eu nu mă obosesc să votez.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Intrebarea e: eu cu cine votez?hee hee

NOname
| NOname explică (pentru a3e6u9):

Dap. Cu cât îl citesc mai mult pe nenea Klaus, cu atât începe să-mi placă mai mult. A reuşit pe undeva chiar să-mi câştige încrederea, respectul şi să-mi dea speranţă (la un viitor al României mai bun).
(Sper că nu doar mă îmbăt cu apa rece.)

http://www.iohannispresedinte.ro/ro/noutati

Din moment ce religiozitatea pare să şi-o ţină cât de cât în frâu, menţinând echilibrul şi coerenţa unui om raţional, cred că până la urmă ar fi o alegere cea mai potrivită (mai bună decât Ponta în orice caz), chiar dacă îmi vine greu să respect pe cineva (şi să mă încred în judecata lui) care venerează zeul biblic - nedrept, absurd şi sadic - avându-l drept exemplu de "aşa da" (Biblia fiind prima în topul cărţilor lui preferate).
Oricum, sper să nu îmi dea motive să-mi schimb iar părerea şi să nu se axeseze pe învăţăturile biblice, care încurajează absurdul, sadismul, psihopatia, sclavia, misoginismul, homofobia, sexismul, xenofobia...nedreptatea şi discriminarea în general.

Opa, stai că am găsit ceva...

"Dan Marinescu: Ca preşedinte, aţi putea să luaţi modelul Cuza?
Klaus Iohannis: Cu siguranţă o să o fac."

http://www.iohannispresedinte.ro/......i-adevarul

Hai că e băiat fain.

NOname
| NOname explică (pentru мιнαɛℓα36):

Cu Santa Klaus-Cuza.hee hee

NOname
| NOname explică (pentru ALGator):

Ceva ce îi mai dă o bilă albă:

Klaus Iohannis: "...Romania este un stat laic si nu intamplator in Constitutie au aparut articole precum cel legat de egalitatea in drepturi indiferent de religie, indiferent de etnie. Faptul ca in toate Constitutiile moderne apare egalitatea in drepturi este rezultatul unui proces lung, unui proces dureros, este rezultatul multor razboaie multor neintelegeri".

http://www.hotnews.ro/......torala.htm

Faptul că nu are mentalitatea coruptă de BOR (cum o are Ponta), este o mică reasigurare că nu va hrăni mafia ortodoxă, cel puţin nu cât a fost hrănită până acum.

| ALGator a răspuns (pentru NOname):

Interesant! Raul cel mai mic evolueaza in... bine :-)

NOname
| NOname explică (pentru ALGator):

Să sperăm. : )

NOname
| NOname explică (pentru ALGator):

Cert e că Monica Macovei judecă raţional în această privinţă, chiar dacă nici ea nu e non-religioasă.

"Monica Macovei - Religia nu are ce cauta in scoli. Daca aveti bani pentru biserica, aveti si pentru cultura.

Candidatul la presedintie Monica Macovei s-a intalnit, vineri, cu mai multi oameni de cultura din Timisoara pentru a discuta diverse probleme cu care se confrunta societatea romaneasca.

Intrebata care este parearea sa despre faptul ca religia se preda in scoli, Macovei a subliniat ca accentul ar trebui sa se puna pe cultura pentru ca elevii sa-si poate alege singuri religia, potrivit Press Alert.

"Religia nu are ce cauta in scoli, ci istorie religiilor ar trebui indrodusa. Lasa copilul sa-si aleaga singur religia si da-i istoria religiilor, care reprezinta de fapt istoria umanitatii, e multa cultura generala acolo", a declarat europarlamentarul.

De asemenea, ea l-a atacat pe premierul Victor Ponta, spunand ca "e greu sa le ceri studentilor sa nu copieze, cand avem un premier plagiator".

Monica Macovei s-a aratat idignata si de faptul ca evenimentele culturale importante nu sunt finantate de stat, dupa ce Marius Giura, organizatorul estivalului de Jazz de la Garana, s-a plans ca in acest an ministrul Culturii Kelemen Hunor nu i-a mai finantat proiectul.

Guvernul da 2 milioane de lei pentru o catedrala din Arges

Ea i-a explicat lui Giura ce ar trebui sa le spuna guvernantilor atunci cand mai este refuzat.

"Saptamanal, din fondul de rezerva se dau bani pentru biserici, pentru asta sunt bani. Daca aveti bani pentru biserici, dati si pentru cultura, asa trebuie sa le spuneti guvernantilor cand veti mai fi refuzat".

"Bani sunt, exista acest fond de rezerva care ar trebui folosit atunci cand este nevoie, in caz de calamitati, inundatii, etc, dar 90 % din acesti bani s-au dus la biserici. Mai bine s-ar da acesti bani caminelor de batrani", a mai precizat Monica Macovei."

Sursa: http://www.ziare.com/......ra-1321574

NOname
| NOname explică (pentru ALGator):

Ponta, în schimb, e praf:

http://www.gandul.info/......a-13304657

Un fel de milan9 doi.
Imaginaţia nu-l ajută să înţeleagă că pot exista orele de "Etică" şi ar fi cu mult mai eficiente.
Nu e nevoie de îndoctrinare ortodoxă, ca un copil să priceapă că nu e bine să fure şi să omoare.